SPORT

EPSO 2019: Ruskim juniorkama zlato i u pištolju i u puški

Rusija dominirala u timskom natjecanju

    Objavljeno 21.03.2019
    Tamara Lemajić

    Rusija dominirala u timskom natjecanju

    Timsko natjecanje za Pistol Women Junior je bila izvrsna promocija što streljački sport može ponuditi navijačima, prijateljima i suigračima. Finalna dvorana Osječkog prvenstva odjekivala je navijanjem i pljeskanjem kada su se mlade pištoljašice natjecale za naslove Europskog prvenstva. Fantastičan osjećaj!

     

    Gold Match je bio pravi triler između Mađarske i Rusije. Obje ekipe imale su uspone i padove. Mađarska je gotovo cijelo vrijeme zaostajala, ali prije posljednjih gađanja situacija je bila izjednačena 15-15. Potrebana je bio još samo jedan bod, a pobjednik je onaj koji je dobio 16 bodova. Ruska momčad je bila oštrija i osvojila posljednja dva boda te zlato sa 17-15. Zlatni tim Ruske Federacije činili su Nadežda Koloda, Iana Enina i Anastasia Shadak.

    U natjecanju za broncu reprezentacija Turske je lako osvojila Poljsku 17-9. Turski navijači su bili fantastični i sigurni smo da je momčad uživala u potporama te dobila dodatnu snagu u njihovom natjecanju.

    Fantastično finale!

     

    Zlatna češka

    Puno je uzbuđenja bilo na finalnom natjecanju Osijeka kada su se juniori natjecali za naslov Europskog prvenstva u Team Eventu 10m Air Pistol Men Junior. U Gold Matchu morali smo čekati do posljednjeg pucnja prije nego što je pobjeda bila sigurna.

    Tim Češka i Bjelorusija riješile su svoj put do Zlatnog meča. Bjelorusija je počela snažno, ali Češka ekipa se dobro natjecala i situacija je bila jednaka 10-10 nakon deset pucanja. Bjelorusija je osvojila sljedeće bodove, ali nakon toga je došao niz češke momčadi za 12-12. Česi su osvojili sljedeće bodove te je bilo izjednačeno 14-14. Uslijedio je Shot Match. Bjelorusija je ostvarila 29,8, a gledatelji su čekali posljednji pogodak Češke momčadi. Uzbudljivih 29.9 – Češka je osvojila prvenstvo 16-14, ali sa samo 0,1 razlike. Drama!

    U natjecanju za broncu prije zlatnog matcha, nije bilo takvog uzbuđenja dok je Ruska Federacija lako pobjedila Ukrajinu 17-9.

    Ekipa Zlatne Češke sastavljena je od Jan Vildomeca, Pavela Schejbala i Krystafa Krseka.

     

    Mađarski juniori su dominirali u timskom natjecanju 10m air rifle man junior

    Mađarski strijelci su odlično prošli gdje god su se natjecali u zadnje vrijeme. Europsko prvenstvo nije iznimka. Mađarska momčad juniorska momčad danas je osvojila Europsko prvenstvo u timskom natjecanju 10m Air Rifle Men Junior u Osijeku. U četvrtfinalu Mađarska je imala najbolji tim (624.0) i pokazala svoju snagu. Druga je bio Ruska Federacija ispred Njemačke i Češke. U polufinalu su Mađarska i Ruska Federacija bile superiorne i postigle su bodove za Gold Match. U brončanom susretu susreli su se Njemačka i Češka.

    Brončana utakmica je bila tijesna, a situacija je bila jednaka 14-14 prije posljednjeg udarca. Njemački tim je pogodio 30,7 umjesto češke 30,1. Brončana medalja je na kraju pripala Njemačkoj.

    Zlatna utakmica bila je napeta tek na početku, prvih šest bodova. Onda je Mađarska izgubila samo dva boda te pobijedila ruski tim 17-7.

    “Treniramo oko 12 sati tjedno plus fizičke i druge treninge. Koristimo i Scattov sustav obuke i sada imamo nove uniforme za pucanje, možda je to i glavni razlog”, nasmijali su se članovi tima.

    Zlatnu momčad činili su Ferenc Toeroek, Marton Istvan Klenczner i Zalan Pekler.

     

    Ruska federacija dominirala u timskom natjecanju 10m zračna puška žene Junior

    Posljednje finale trećeg dana natjecanja na EPSO 2019 je bilo Team Event 10m Air Rifle Women Junior. Ekipa Poljske je u četvrtfinalu bila dobra i postigla najbolji rezultat, 622.5. Njemačka (618,4), Ruska Federacija (617,9) i Danska (616,7) su bile sljedeće tri.

    U polufinalu Ruska Federacija i Danska najbolje su se plasirale i osigurale mjesta u borbi za zlatnu medalju pobjedivši Poljsku i Njemačku koje su se borile za brončanu medalju.

    U borbi za treće mjesto Njemačka je pobijedila poljsku reprezentaciju koja nije imala potrebnu mirnoću. Pucali su dobro, ali u bitnim trenucima nisu uspjeli ostvariti razliku. Njemačka je na kraju pobjedila Poljsku 16-10.

    Borba za zlato je počela nervozno s obje strane. Rusija je osvojila prve bodove, a onda je izgubila dva slijedeća, te su nakon toga dobili dva sljedeća boda. Nakon toga Ruska reprezentacija više nije dala puno šansi Danskoj. Rusi su nakon toga izgubili samo jedan bod, a rezultat pobjede bio je uvjerljiv 16-8. Rusku zlatnu momčad činile su Daria Boldinova, Polina Bolotkova i Tatiana Kharkivova.

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    U subotu, 27.4.2024. na Plivalištu Vukovar u 50m bazenu održano je “3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju” u organizaciji Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    Natjecanje je održano za kategorije kadeta i ml. kadeta, a sudjelovalo je 16 plivačkih klubova sa oko 300 natjecatelja

    Plivački klub Osijek na natjecanju u Zagrebu – Medo 2024

    U Zagrebu je na bazenu Jelkovec  u organizaciji PK Medveščak održano natjecanje Medo 2024.  Natjecanje je održano za kategorije kadeta Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama