ŽIVOT

EPSO 2021: Hrvatska ugrabila srebro u trap disciplinama

Prvenstvo se bliži kraju, a tako i šanse za osvajanje medalja... No, Hrvatsku to nije spriječilo da zgrabi još jednu!

Objavljeno 04.06.2021
Ivona Amidžić

Jučer je bio 13. natjecateljski dan na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku, ako se ne broje prva dva dana ispunjena treninzima. Neki kažu da je broj 13 nesretan, ali nije bio za talijanske strijelce. Osvojili su zlato i u mješovitoj juniorskoj i u mješovitoj timskoj kategoriji trapa sa 75 meta.

Talijanski mješoviti tim 2 činili su Jessica Rossi i Valerio Grazini, a za zlato su se borili protiv tima 2 iz Velike Britanije: Charlotte Hollands i Matthew John Coward-Holley. Obje momčadi imale su svoje glasne navijače, a kad je netko opalio dobar hitac svi su suigrači pljeskali i vikali. Zaista je bila sjajna atmosfera!

Italija je bila malo bolja i rezultatom 41-39 osvojila prvenstvo! U utakmici za broncu Španjolski tim 1 pobijedio je Slovački tim 1 rezultatom 43-38.

U juniorskoj mješovitoj kategoriji Italija se nije ponovno srela s Velikom britanijom jer su se oba britanska tima borila za broncu. Nekad nije ugodno natjecati se protiv suigrača, ali sve je to dio sporta. Britanski tim 1 osvojio je broncu rezultatom 43-39 protiv britanskog tima 2.

U borbi za zaltnu medalju Italija se našla upravo s Hrvatskom. Nakon vrlo dobre borbe Italija je osvojila zlato rezultatom 38-33, a Hrvatska srebro.

Talijansku “zlatnu” momčad činili su Giorgia Lenticchia i Lorenzo Franquillo, a u Hrvatskom timu su bili Vukoić Matej i Banko Natali.

Rezultate možete pronaći ovdje.

foto: Matko Mance

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Ivan Radić i župan Ivan Anušić danas su ugostili predstavnike iz Srbije: Jasnu Vojnić i Tomislava Žigmanova...

Gdje god jesam, znam tko sam!

Grad Osijek danas obilježava Dan Hrvata iz Vojvodine, tijekom cijelog dana održat će se zanimljive rasprave, izložbe i nastupi gdje Više…

Otkrivena prva imena izvođača - Pred osječku publiku stižu Vojko V, Grše, TTM i Podočnjaci te ‘domaćin’ z++...

Novi open-air glazbeni festival u Osijeku – Drito iz Osijeka

Najjači trap festival s domaćim izvođačima, Drito, kao svoju novu ovogodišnju destinaciju bira Slavoniju. Drugu godinu zaredom, Drito ponovno stiže Više…

"Sve vrijeme posvetili smo tom izvoru, a sreća je bila da je bilo potpuno vedro te da je izvor bio na takvoj poziciji da je većinu noći bio vidljiv"

Hrvatski fizičar vodio tim koji je otkrio misterij zračenja koje je obasjalo cijelu galaksiju

Dva Čerenkovljeva teleskopa promjera 17 metara, smještena na Kanarskom otoku La Palma u Španjolskoj, omogućila su znanstvenicima međunarodne kolaboracije MAGIC, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje