ŽIVOT

EPSO 2021: Zdravo, sačmarice! Poznata imena na vrhu ljestvice rezultata Skeet disciplina

Italija vlada Skeet disciplinama: odnijeli zlato u muškoj i ženskoj disciplini te juniorskoj muškoj, a Rusija pokupila zadnje zlato u ženskoj juniorskoj disciplini...

Objavljeno 28.05.2021
Ivona Amidžić

Sinoć su održana četiri finala u Skeet disciplinama:

  • ženska individualna itimska disciplina,
  • muška individialna i timska disciplina,
  • muška juniorska timska disciplina i
  • ženska juniorska timska disciplina.

Skeet je disciplina u streljaštvu gdje natjecatelji sačmaricama pucaju na glinene golubove koje izbacuju posebni strojevi u raznim smjerovima.

Poznata imena na vrhu ljestvice rezultata Skeet disciplina – Italija vlada

Talijanka Chiara Caneiro kraljica je ženske Skeet discipline. Osvojila je Europsko prvenstvo u Osijeku. Na popisu rezultata nakon Cainera našla su se i druga poznata imena, dok je srebrna dobitnica bila Zilia Batyrshina (RUS) i s broncom Amber Hill. Mjesta na kvoti u Tokiju osvojila su Batyrshina (RUS) i Hill (GBR).

Rossetti zadržava krunu u muškoj Skeet disciplini

Gabrielle Rossetti nije dao nikome da ga iznenadi. Savršeno je dobro odradio svoj posao i vrlo sigurnim i mirnim hitcima osvojio Europsko prvenstvo. Georgios Achilleos (CYP) i Eetu Kallioinen (FIN) vrlo su se žestoko borili za srebro, ali je Achellios uspio pogoditi malo bolje.

Kallioinenu nije poremetilo koncentraciju ni kada je čuo da je osvojio kvotu u Tokiju, kada je Nijemac Vincent Haaga otpao. Haaga je završio na četvrtom mjestu.

Drugo mjesto kvote putovalo je s Achelliosom na Cipar.

Italija je bila najbolja i u juniorskoj muškoj Skeet disciplini

Talijanski tim Cristian Chilli, Fransesco Bernardi i Giammarco Tuzi osvojili su zlatnu medalju u birbi s Ciprom. Cipar se borio žestoko, ali ovaj put nije mogao proći Italiju. Rezultat je bio 6-4. U utrci za broncu tim Velike Britanije Mitchell Brooker-Smith, Arran Colin Eccleston i George Oliver Harrison pobijedio je ekipu Češke s rezultatom 7-1.

Ruske juniorke bile su superiorne

Ruski tim je u borbi za zlatnu medalju potukao Italiju sa 7-1. Ruski tim činili su Anna Zhadnova, Anna Kuznetsova i Darita Lekomtseva.

U borbi za broncu Slovačka je pobijedila Češku sa 6-2.

Sve detaljne rezultate možete pronaći ovdje, a više informacija i fotografija potražite na našoj službenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

foto: Matko Mance

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Gradom Vicenzom potpisan je još 2014. godine, a prvi su kontakti uspostavljeni još tijekom devedesetih godina...

Nastupni posjet veleposlanika Italije Gradu Osijeku

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham primio je jučer u nastupni posjet veleposlanika Republike Italije u Hrvatskoj Pierfrancesca Saccoa. Više…

U zadnjoj disciplini dana, zadnjoj disciplini natjecanja i Prvenstva oćenito Hrvatska može reći da ju je dočekao šlag na kraju...

EPSO: Za kraj Europskog prvenstva u streljaštvu Hrvatska pokupila zlato!!!

U zadnjoj disciplini dana, zadnjoj disciplini natjecanja i Prvenstva oPćenito Hrvatska može reći da ju je dočekao šlag na kraju. Više…

Danas je zadnji dan natjecanja, a utakmica za zlato bila je puna emocija...

EPSO: Mješovita timska disciplina s puškom na 300 metara prepuna uzbuđenja!

Danas je zadnji dan natjecanja, a utakmica za zlato bila je puna emocija. U utakmici za zlato vidjeli smo apsolutnu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama

U pratnji animatora, i profesora, djeca će se zabavljati te uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

Francuska alijansa – Ljeto s Franom

Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet