GOSPODARSTVO

Erasmus+ za 2020: Hrvatskoj na raspolaganju 32 milijuna eura

Najbolji program za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta :D

  Objavljeno 11.11.2019
  Ivona Amidžić

  Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu u kojem je Republici Hrvatskoj namijenjeno 32 milijuna eura, priopćila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

  Erasmus+ je program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

  Zajedno s pozivom za dostavu prijedloga projekata, Komisija je objavila i Vodič kroz program Erasmus+ na svim službenim jezicima EU-a.

  Erasmus+, zajedno sa svojim nasljednikom, programom koji stupa na snagu 2021. godine, ima ključnu ulogu u ostvarivanju europskog obrazovnog prostora do 2025. godine. Program Erasmus+ osigurava ulaganje u znanje, vještine i kompetencije, što je od presudne važnosti za pojedince, ustanove, organizacije i društvo u cjelini jer pridonosi jednakosti, blagostanju i socijalnom uključivanju u Europi i izvan nje.

  Korisnicima tog EU programa u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tijekom sedme godine njegove provedbe na raspolaganju će biti ukupno 3,2 milijarde eura, što je 12 posto više u odnosu na prošlu godinu. Za Republiku Hrvatsku za 2020. godinu indikativni proračun iznosi gotovo 32 milijuna eura uz moguće naknadno povećanje, navodi se u priopćenju.

  Stručna potpora potencijalnim prijaviteljima kod pripreme projektnih prijedloga

  U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja za Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu AMPEU organizira regionalne radionice diljem Hrvatske. Fokus radionica je na praktičnim aspektima pripreme projektnih prijedloga te uključuje rad u manjim skupinama. Također, AMPEU pruža mogućnost individualnih savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru decentraliziranih aktivnosti programa Erasmus+. Povratnu informaciju moguće je dobiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku u AMPEU.

  Više pojedinosti o programu možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), koja je jedino tijelo u Republici Hrvatskoj akreditirano za provedbu programa Erasmus+.

   

  (Hina)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Osječko-baranjska županija je iz projektnih sredstava osigurala 46 bicikala koji su predani novozaposlenim ženama

  Dodatne radne kvalifikacije za žene zaposlene u projektu „Zaželi“

  Osječko-baranjska županija već godinu dana provodi projekt ”ZAŽELI pomoć u kući – Osnaživanje i aktiviranje žena na tržištu rada” kroz Više…

  Plutajući ponton bit će pristupnim mostom spojen s obalom, a prilagođavat će se različitim nivoima vodostaja koji može varirati čak i do 8 metara

  Dopremljen novi ponton na pristanište Sakadaš

  Za potrebe novog pristaništa na jezeru Sakadaš na vodu je postavljen novi ponton, objavili su na svojoj Facebook stranici iz Više…

  Stanovnici Hrvatske neće uživati veću razinu sigurnosti hrane - Vlada je imala dvije godine, a napravili nisu ništa!

  Borzan: EU strože kažnjava kriminal i prijevare s hranom, Hrvatsku to ne zanima

  Za razliku od većine građana EU, stanovnici Hrvatske od 14. prosinca 2019. neće uživati veću razinu sigurnosti hrane jer Republika Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najjeftiniji stan u Osijeku ide za 52.400 kuna

  Država prodaje sedam stanova u Osijeku

  Super ponude za sve modele! PSC Osijek i ove godine održava tradicionalno legendarna Opelova 24 sata!

  Legendarna Opelova 24 sata

  Na već postojećih 636 planira se izgradnja još 1.315 hidroelektrana :O

  Stručnjaci: Toliki broj hidroelektrana na slivu Dunava mogao bi uništiti biodiverzitet