GOSPODARSTVO

Erasmus+ za 2020: Hrvatskoj na raspolaganju 32 milijuna eura

Najbolji program za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta :D

  Objavljeno 11.11.2019
  Ivona Amidžić

  Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu u kojem je Republici Hrvatskoj namijenjeno 32 milijuna eura, priopćila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

  Erasmus+ je program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

  Zajedno s pozivom za dostavu prijedloga projekata, Komisija je objavila i Vodič kroz program Erasmus+ na svim službenim jezicima EU-a.

  Erasmus+, zajedno sa svojim nasljednikom, programom koji stupa na snagu 2021. godine, ima ključnu ulogu u ostvarivanju europskog obrazovnog prostora do 2025. godine. Program Erasmus+ osigurava ulaganje u znanje, vještine i kompetencije, što je od presudne važnosti za pojedince, ustanove, organizacije i društvo u cjelini jer pridonosi jednakosti, blagostanju i socijalnom uključivanju u Europi i izvan nje.

  Korisnicima tog EU programa u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tijekom sedme godine njegove provedbe na raspolaganju će biti ukupno 3,2 milijarde eura, što je 12 posto više u odnosu na prošlu godinu. Za Republiku Hrvatsku za 2020. godinu indikativni proračun iznosi gotovo 32 milijuna eura uz moguće naknadno povećanje, navodi se u priopćenju.

  Stručna potpora potencijalnim prijaviteljima kod pripreme projektnih prijedloga

  U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja za Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu AMPEU organizira regionalne radionice diljem Hrvatske. Fokus radionica je na praktičnim aspektima pripreme projektnih prijedloga te uključuje rad u manjim skupinama. Također, AMPEU pruža mogućnost individualnih savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru decentraliziranih aktivnosti programa Erasmus+. Povratnu informaciju moguće je dobiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku u AMPEU.

  Više pojedinosti o programu možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), koja je jedino tijelo u Republici Hrvatskoj akreditirano za provedbu programa Erasmus+.

   

  (Hina)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U središtu akcije nadzor je korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide

  Priprema velike međunarodne akcije “Enable” na području cijele Europske Unije

  U organizaciji mreže prometnih policija Europe – TISPOL, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, na području čitave Europske Više…

  "U usporedbi s muškim kolegama, žene u Europi i dalje dva mjeseca rade besplatno"

  Dan jednakih plaća: Žene u EU i dalje u prosjeku zarađuju 16% manje nego muškarci

  Žene u Europskoj uniji i dalje u prosjeku zarađuju 16% manje nego muškarci, što je neznatno poboljšanje u odnosu na Više…

  Ranije ovog mjeseca SAD je dao zeleno svjetlo za nametanje carina na robu iz EU-a

  Trump razmatra nametanje dodatnih carina Europskoj uniji, ali ne želi biti “preokrutan”

  Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako bi nametanje dodatnih carina na europski uvoz moglo trenutačno riješiti trgovinski spor između Sjedinjenih Država Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije je zajedno sa Udrugom za kreativni razvoj Slap na području Slavonije i Baranje provela pilot projekt u okviru kojeg je testirala web shop e-Ceker

  Projekt Camarg i pun e-Ceker domaćih proizvoda direktno na vašem pragu

  "Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita"

  Edukacija kroz konferenciju “Digitalna poljoprivreda”

  1.900 četvornih metara Gradskog vrta za izlaganje vina, raznih delicija, rakija i craft piva...

  Novi WineOS počinje za točno mjesec dana