GOSPODARSTVO

Erasmus+ za 2020: Hrvatskoj na raspolaganju 32 milijuna eura

Najbolji program za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta :D

  Objavljeno 11.11.2019
  Ivona Amidžić

  Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu u kojem je Republici Hrvatskoj namijenjeno 32 milijuna eura, priopćila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

  Erasmus+ je program Europske unije za mobilnost i transnacionalnu suradnju u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

  Zajedno s pozivom za dostavu prijedloga projekata, Komisija je objavila i Vodič kroz program Erasmus+ na svim službenim jezicima EU-a.

  Erasmus+, zajedno sa svojim nasljednikom, programom koji stupa na snagu 2021. godine, ima ključnu ulogu u ostvarivanju europskog obrazovnog prostora do 2025. godine. Program Erasmus+ osigurava ulaganje u znanje, vještine i kompetencije, što je od presudne važnosti za pojedince, ustanove, organizacije i društvo u cjelini jer pridonosi jednakosti, blagostanju i socijalnom uključivanju u Europi i izvan nje.

  Korisnicima tog EU programa u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta tijekom sedme godine njegove provedbe na raspolaganju će biti ukupno 3,2 milijarde eura, što je 12 posto više u odnosu na prošlu godinu. Za Republiku Hrvatsku za 2020. godinu indikativni proračun iznosi gotovo 32 milijuna eura uz moguće naknadno povećanje, navodi se u priopćenju.

  Stručna potpora potencijalnim prijaviteljima kod pripreme projektnih prijedloga

  U svrhu pripreme potencijalnih prijavitelja za Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2020. godinu AMPEU organizira regionalne radionice diljem Hrvatske. Fokus radionica je na praktičnim aspektima pripreme projektnih prijedloga te uključuje rad u manjim skupinama. Također, AMPEU pruža mogućnost individualnih savjetovanja za organizacije koje žele prijaviti projekt u okviru decentraliziranih aktivnosti programa Erasmus+. Povratnu informaciju moguće je dobiti elektroničkom poštom, telefonom ili na sastanku u AMPEU.

  Više pojedinosti o programu možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), koja je jedino tijelo u Republici Hrvatskoj akreditirano za provedbu programa Erasmus+.

   

  (Hina)

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista

  Trenutno su u Hrvatskoj otvorena 802 hotela i 407 kampova…

  Hrvatska u prvih dvadeset dana srpnja bilježi više od 1,5 milijuna dolazaka turista, koji su ostvarili više od 11 milijuna Više…

  Ne isključuje mogućnost da maratonski samit u Bruxellesu ne urodi plodom...

  Plenković od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu

  Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju kako od “štedljivih zemalja” očekuje kompromis o europskom proračunu i planu za Više…

  Od početka pandemije koronavirusa rastu upozorenja na opasnost od neodgovarajućih maski za lice i zaštitnih odijela koji se pojavljuju na tržištu

  Igračke i dalje najčešće prijavljena kategorija opasnih proizvoda u EU

  Igračke su i dalje najčešće prijavljena kategorija opasnih proizvoda u EU, ali od početka pandemije koronavirusa rastu i upozorenja na opasnost od Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Koronakriza ni vas nije štedjela? Pregledajte ove poslovne prilike

  Iako su im iz resornog ministvarstva poručili da nemaju razloga za strah, neki od njih boje se za svoju budućnost...

  Mljekari strahuju: Tko će nakon Megglea otkupljivati njihovo mlijeko?

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  Ne propustite odličnu priliku – Ove tvrtke sada traže radnike