GOSPODARSTVO

Ericsson Nikola Tesla obilježio godišnjicu otvorenja razvojno-istraživačkog centra u Osijeku

Mjesto gdje mladi imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki umjesto da odlaze iz Slavonije

  Objavljeno 21.11.2019
  Ivona Amidžić

  Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) obilježila je prvu obljetnicu djelovanja svog razvojno-istraživačkog centra u Osijeku, a u Upravi su istaknuli kako time žele poslati poruku mladim ljudima da ostanu u Slavoniji – gdje imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki u kojoj njihova inovativnost može doći do punoga izražaja.

  Ericsson Nikola Tesla vodeći je regionalni isporučitelj komunikacijskih rješenja u operatorskom segmentu, najveća ICT kompanija u Hrvatskoj, koja ove godine obilježava 70. godina poslovanja i zapošljava oko 3.200 stručnjaka. Tim stručnjaka zaposlen u Osijeku neprestano raste, a u Centru su izuzetno zadovoljni interesom stručnjaka za zaposlenjem u ENT-u.

  “Radimo na najnovijim tehnologijama, a to je peta generacija mobilnih komunikacijskih sustava, na čemu rade naši stručnjaci u Osijeku, Zagrebu i Splitu i naši drugi centri izvrsnosti za usluge i cjelovita komunikacijska rješenja. Vjerujem da u idućim godinama postoji potencijal da i u Hrvatskoj uvedemo petu generaciju mobilnih komunikacijskih sustava”, poručila je Kovačević.

  Budući da su ENT i standardizacijska tijela posvetili veliku pozornost upravo utjecaju tehnologije na život čovjeka, Kovačević je ocijenila i kako nema prostora za nagađanjima o štetnim utjecajima 5G mreže, posebice u Hrvatskoj koja ima strože standarde od onih u ostatku EU.

  Voditelj osječkog Centra Vinko Stanković rekao je da većina zaposlenika sudjeluje u razvoju 5G platforme te da postoje i timovi koji sudjeluju u razvoju proizvoda za zdravstvo ili informacijskih sustava za zemljišne knjige.

  Osječki dogradonačelnik Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo što je vodeća kompanija na području inovativnih ICT rješenja u Osijeku samo prošle godine zaposlila pedeset stručnjaka, a sada proširuje poslovanje i suradnju s osječkim sveučilištem i njegovim sastavnicama, poput FERIT-a.

  razvojno_istraživački_centar_21112019_osijeknews (1)

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

  Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

  Za usporedbu, prošle je godine iz optjecaja izdvojeno 278 komada krivotvorenih novčanica kune...

  U prvoj polovini ove godine iz optjecaja izdvojeno 97 krivotvorenih novčanica kune i 129 eura

  Donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada - Top 10 poslovnih prilika koje traže radnike

  U potrazi ste za novim poslom? Donosimo dobre vijesti…