GOSPODARSTVO

Ericsson Nikola Tesla obilježio godišnjicu otvorenja razvojno-istraživačkog centra u Osijeku

Mjesto gdje mladi imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki umjesto da odlaze iz Slavonije

    Objavljeno 21.11.2019
    Ivona Amidžić

    Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) obilježila je prvu obljetnicu djelovanja svog razvojno-istraživačkog centra u Osijeku, a u Upravi su istaknuli kako time žele poslati poruku mladim ljudima da ostanu u Slavoniji – gdje imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki u kojoj njihova inovativnost može doći do punoga izražaja.

    Ericsson Nikola Tesla vodeći je regionalni isporučitelj komunikacijskih rješenja u operatorskom segmentu, najveća ICT kompanija u Hrvatskoj, koja ove godine obilježava 70. godina poslovanja i zapošljava oko 3.200 stručnjaka. Tim stručnjaka zaposlen u Osijeku neprestano raste, a u Centru su izuzetno zadovoljni interesom stručnjaka za zaposlenjem u ENT-u.

    “Radimo na najnovijim tehnologijama, a to je peta generacija mobilnih komunikacijskih sustava, na čemu rade naši stručnjaci u Osijeku, Zagrebu i Splitu i naši drugi centri izvrsnosti za usluge i cjelovita komunikacijska rješenja. Vjerujem da u idućim godinama postoji potencijal da i u Hrvatskoj uvedemo petu generaciju mobilnih komunikacijskih sustava”, poručila je Kovačević.

    Budući da su ENT i standardizacijska tijela posvetili veliku pozornost upravo utjecaju tehnologije na život čovjeka, Kovačević je ocijenila i kako nema prostora za nagađanjima o štetnim utjecajima 5G mreže, posebice u Hrvatskoj koja ima strože standarde od onih u ostatku EU.

    Voditelj osječkog Centra Vinko Stanković rekao je da većina zaposlenika sudjeluje u razvoju 5G platforme te da postoje i timovi koji sudjeluju u razvoju proizvoda za zdravstvo ili informacijskih sustava za zemljišne knjige.

    Osječki dogradonačelnik Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo što je vodeća kompanija na području inovativnih ICT rješenja u Osijeku samo prošle godine zaposlila pedeset stručnjaka, a sada proširuje poslovanje i suradnju s osječkim sveučilištem i njegovim sastavnicama, poput FERIT-a.

    razvojno_istraživački_centar_21112019_osijeknews (1)

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prije pet godina ovdje su bile zaposlene 22 osobe, a danas ih je više od stotinu, no ono što je ključno, tvrtka se i dalje širi, a kroz njezinu suradnjom s FERIT-om širimo se i mi. Vjerujem kako će ta suradnja biti plodonosna, ključno nam je da surađujemo svi zajedno, rekao je Župan

    Ericsson Nikola Tesla i FERIT potpisali Sporazum o suradnji i osnovali zajednički istraživački laboratorij

    Kompanija Ericsson Nikola Tesla i osječki Fakultet elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u četvrtak su u Osijeku potpisali Sporazum Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ