Arhiva

Erste plava liga u Osijeku okupila preko 1000 sudionika

  Objavljeno 30.04.2015
  OsijekNews redakcija

  Najmasovnije dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj pod nazivom Erste Plava liga opravdalo je svoj status jučer u Osijeku. Naime, kvalifikacijsko natjecanje u Gradski je vrt okupilo rekordnih 1010 mladih natjecatelja. Nadmašilo je to predviđanje od 700 natjecatelja, kao i brojke dosadašnjih godina – 588 natjecatelja prije dvije godine, te 539 sudionika u prethodnoj

  Učenice i učenici trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole trčali su (60m, 300m, 600m), skakali (dalj, vis) i bacali (kugla, vortex) vodeći se sloganima “Brže-Više-Jače” i “Recimo NE nasilju”.

  Dvoje najboljih u svakoj disciplini izborilo je nastup u velikom finalu koje će se održati 8. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, neposredno prije najvažnije atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala. Rezultate svih disciplina možete pogledati ovdje.

  Organizator Atletski klub Slavonija-Žito zahvalio je svim školama, ravnateljima, učiteljima, trenerima, roditeljima i svima onima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos da natjecanje protekne u najboljem mogućem redu.