KULTURA

European Art Cinema Day 2018. u Uraniji

Već treći put za redom, sudjelujemo u programu European Art Cinema Day, koji se ove godine obilježava u nedjelju 14. listopada - javlja Urania

Objavljeno 10.10.2018
Alan Srčnik

Kino Urania u Osijeku ponosna je članica nekoliko europskih filmskih i kino udruženja, kao što su Europa CinemasCICAEEurope Loves Cinema Network, Europa Media i hrvatske udruge neovisnih kinoprikazivača Kino mreža – javljaju Kinematografi Osijek i pozivaju …

Već treći put za redom, sudjelujemo u programu European Art Cinema Day, koji se ove godine obilježava u nedjelju 14. listopada. Gledatelji će imati priliku pogledati 4 zanimljiva i aktualna europska kino naslova i to prema idućem rasporedu:

18:00 Luis i društvo iz svemira SINKRONIZIRANO

19:00 FEST is the BESTLaponska krv (Kino klub)

19:30 Johnny English: Ponovno na zadatku

21:00 Svi znaju sve

Navedene naslove ćemo prikazivati po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/ umirovljenička.

Novi filmski tjedan, uz European Art Cinema Day, premijerno donosi astronautsku biografsku dramu Prvi čovjek, sinkronizirani crtić Vili kočnica te nagrađivanu južnokorejsku dramu Izgaranje u sklopu ciklusa FEST is the BEST, a na programu i dalje ostaju glazbena dramska poslastica Zvijezda je rođena, akcijski SF hit Venom, omiljena akcijska komedija Johnny English: Ponovno na zadatku, nagrađivani hrvatski dokumentarac Srbenka i sinkronizirani crtić Stopalići.

U imaginarnom svijetu u kojemu su građani automobili, jedan taksi će postati kralj ceste. Vili ubrzo otkriva da je veća prednost ostati vjeran sebi nego biti slavan. Kada mu zaprijete veliki kamioni, hoće li im se moći usprotiviti i postati globalni heroj? Akcijski, avanturistički animirani i na hrvatski jezik sinkronizirani film za sve generacije Vili kočnica će vas oduševiti i odabirom glazbe – a koje, otkrijte od petka u kinu Urania.

Biografska drama snimljena prema knjizi Jamesa Hansena, na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće. Ryan Gosling postaje Prvi čovjek na mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969. godine, astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu mjeseca.

Venom je izvanzemaljski simbiot kojemu je potreban čovjek kako bi preživio, no zauzvrat, taj čovjek dobiva nevjerojatne moći. Lik Venoma osmislio je 1988. g. pisac David Micheline, s crtačima Toddom McFarlaneom i Mikeom Zeckom. Iako je prvotno bio zamišljen kao negativac, on kasnije postaje tzv. antiheroj, a zatim i pravi heroj. Kada Eddie Brock (Tom Hardy) postane domaćinom izvanzemaljskog stvorenja on postaje Venom – biće za koje nećete znati trebate li ga se bojati ili će vas spasiti.

Četiri puta nominiranog za nagradu Oscar glumca Bradleyja Coopera, kojemu ovo ujedno i prvo samostalno autorsko djelo, i višestruko nagrađivanu glazbenu zvijezdu Lady Gagu, kojoj je ovo prva glavna filmska uloga, zajedno gledamo u filmu Zvijezda je rođena. Ova glazbena drama napravljena je prema klasičnoj priči iz 1937. o tragičnoj ljubavi između glazbenika na zalasku karijere i mlade pjevačice u usponu. Kompletan glazbeni angažman je originalan i napisao ga je sam Cooper, a sve su pjesme u filmu snimane uživo.

Publici poznat iz prethodnih dijelova serijala, Johnny English, koji sada podučava u predškolskoj ustanovi, vraća se u akciju kako bi pronašao misterioznog hakera ili potencijalnu krticu među redovima britanske tajne službe. Glavnu ulogu je i ovaj put preuzeo nezamjenjivi Rowan Atkinson.

Mi tražimo Bigfoota, a oni traže… nas. Ili kako bi nas oni nazvali: Smalfoot odnosno Stopalići. Vijest o Stopalićima uznemiruje jednostavnu zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju što još postoji u velikom svijetu izvan njihovog snježnog sela u novoj priči o prijateljstvu, hrabrosti i radosti otkrivanja. Ova animirana hit avantura je sinkronizirana na hrvatski jezik.

Ciklus filmova „FEST is the BEST“ nastavljamo južnokorejskom nagrađivanom dramom Izgaranje. Priča je to o Jongsu, koji nakon dugo vremena susreće Haemi, poznanicu iz djetinjstva. Uskoro započinje njihova nagla veza. Haemi zamoli Jongsua da joj pričuva kućnog ljubimca za vrijeme njenog putovanja u Afriku. Jongs započinje sumnjati u njezine osjećaje prema njemu, pogotovo nakon što se Haemi s putovanja vrati s Benom – zagonetnim mladićem i njenim novim bogatim prijateljem… Zbog velikog interesa gledatelja, u subotu i ponedjeljak s početkom u 19:00 h moći će se pogledati domaći dokumentarni hit Srbenka, nagrađivanog autora Nebojše Slijepčevića. Odlučili smo ponoviti projekcije Rendez-vous au cinéma ciklusa – jer ste vi to tražili. Ovaj tjedan ćemo prikazivati crno bijeli horor film iz 1960-e Oči bez lica (subota 13.10. u 20:30 h) i romantičnu komediju Jules i Jim (ponedjeljak 15.10. u 20:30 h). Sve navedene naslove prikazujemo u dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/ umirovljenička.

U listopadu službeno započinje i kazališna sezona kina Urania. Nakon ankete na Facebooku i prebrojavanja glasova, došlo je vrijeme da najavimo i prvu kazališnu poslasticu ove sezone. Jedna od predstava koje su pokupile najviše vaših glasova, nam u kino Urania stiže u utorak 23. listopada s početkom u 20 h. Riječ je o predstavi autora Milana Raleta Nikolića Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo, u režiji Erola Kadića, s glumačkim zvijezdama Nedom Arnerić i Feđom Stojanovićem. U jednom vlaku se susreću dva naizgled nespojiva svijeta. Vjerujete li u ljubav na prvi pogled?

Ulaznice po cijeni od 70 kn mogu se rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

I za kraj, mali „sneak peek“ što nas očekuje iduće: Muškarci su s Marsa, žene su s Venere – utorak 6.11.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentskuumirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania – jer u kinu je bolje!

Foto i tekst: Kinematografi Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Kazalište Planet art se u goste vraća sa tri nova naslova: Ljubavna pisma (četvrtak 4.4. u 19:00 h), Posljednja Freudova Više…

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 3 nova naslova, a očekuje nas i mjesec francuskog filma i još puno toga, pogledajte!

9. Rendez-vous au cinéma: program francuskog filma

Ovogodišnji filmski rendez-vous održat će se od 15. rujna do 15. listopada u 30 nezavisnih kina diljem Hrvatske, a uključuje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!