SPORT

Europska liga: Osijek sutra traži prolaz preko Moldavaca

Osijek je svojedobno donio sličan rezultat kući protiv nominalnih 'jazavaca', protiv Dinaburga. A onda se 'iščupao' preko penala ...

    Objavljeno 18.07.2018
    Alan Srčnik

    Osijek je svojedobno donio sličan rezultat kući protiv nominalnih ‘jazavaca’, protiv Dinaburga, latvijske momčadi iz Daugavpilsa. Bilo je 2-1 za Latvijce. U uzvratu je Osijek slavio s dovoljnih 1-0. Zabio je iz penala.

    Osijeku je protiv moldavskog Petrocuba, a nakon 1-1 iz prve utakmice 1. pretkola Europske lige, dovoljno i 0-0, odnosno svaka minimalna pobjeda. Stoga ne treba sumnjati u prolaz.

    Budući da snagu Osijeka znamo i u nju vjerujemo, a s Moldavcima – možda opravdano, a možda i ne – računamo kao potencijalno lakim plijenom na domaćem terenu, ‘tom dolinom’ najave susreta nećemo ići …

    Evo nekih drugih činjenica …

    SUDAC

    Uzvratnu utakmicu 1. kruga kvalifikacija za Europsku ligu između Osijeka i Petrocuba vodit će ciparska sudačka trojka. Ciprane predvodi Demetrios Masias, a njegovi su pomoćnici Ioannis Lazarou i Marios Kalogerou, dok je četvrti sudac Loukas Sotirou. Delegat susreta u Gradskom vrtu bit će Finac Peter Lundstroem, a kontrolor sudaca Albanac Plarent Kotherja – piše NK Osijek.

    Masias je rođen 1981. i međunarodni je UEFA sudac od 2014. godine. Vodio je dvije prijateljske međudržavne utakmice. Prva je bila Republika Irska – Oman, a druga Izrael – Rumunjska, odigrana u ožujku ove godine.

    Prošle je sezone sudio jedan dvoboj europskih kvalifikacija U-21 te UEFA Ligu mladih. Što se tiče klupskih nastupa, u zadnje vrijeme je bio glavni sudac samo na jednoj kvalifikacijskoj utakmici Europske lige.

    U prosjeku pokazuje 3-4 žuta kartona po susretu, a nije baš bio strog u primjeni one strožije disciplinske mjere – isključenja.

    Podsjećamo da je u prvom ogledu Petrocuba i Osijeka, prošloga četvrtka u Kišinjevu, Francuz Abed dodijelio dvije javne opomene, a od naših je igrača požutio Tomislav Šorša.

    PRODAJA ULAZNICA

    Ulaznice se prodaju na blagajnama ispred dvorane Gradski vrt u vremenu od 12 do 18 sati. Na dan utakmice bit će otvorene i blagajne ispod tribine Istok i to od 12 sati, pa do početka susreta.

    Cijene pojedinačnih ulaznica za ogled Osijeka i Petrocuba, uz važnu napomenu da navijači sa članskim iskaznicama imaju 50 posto popusta, stoje kakoslijedi …  Za tribinu Istok treba izdvojiti 60 kuna umjesto 120 koliko plaćaju oni koji nisu članovi Bijelo-plavog kluba. Zapad gore je za članove 80 kuna (inače je 160), Zapad dolje 100 kuna, Sjever i Jug stoje 60 (120), Loža 150 (300) i mjesto u VIP-u 500 (1000) kuna.

    Djeca do 15 godina sa članskom iskaznicom plaćaju 20 kuna, a ukoliko nisu članovi – cijena za njih je 40 kuna. Ulaznice su personalizirane što znači da glase na ime i prezime te je prigodom kupovine potrebno pokazati osobni dokument. Dodajmo da će se fan shop artikli moći kupiti na bijelo-plavim štandovima kod tribina Istok i Zapad.

    Ulazi stadiona Gradski vrt u četvrtak se otvaraju u 18,45 sati.

    Uzvratni susret 1. kvalifikacijskog kruga Europske lige, u kojem će Osijek u četvrtak navečer ugostiti momčad moldavskog Petrocuba, počinje u 20,45 sati

    Foto: NK Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani