SPORT

Europska liga: Osijek remizirao u Kišinjevu

Solidan je to rezultat za uzvrat, jer Osijeku je dovoljna svaka minimalna pobjeda ili remi 0-0. Zekić govori: Gol je važan

    Objavljeno 13.07.2018
    Alan Srčnik

    Momčad NK Osijek iz Kišinjeva, iz utakmice 1. pretkola Europske lige, vraća se s remijem 1-1, dobrom zalihom za uzvrat protiv moldavske momčadi Petrocub.

    Osijek je poveo u 52. minuti utakmice golom Marića, glavom na drugoj vratnici na ubačaj Barišića, ali su domaći poravnali rezultat u 65. preko Ambrosa. Cojocaru je centrirao pred gol Osijeka, a spomenuti uzvratio istom mjerom ‘bijelo-plavima’, glavom za 1-1.

    Osijek je utakmicu počeou sastavu: Malenica, Lončar, Radeljić, Šorša, Barišić, Škorić, Mioč, Hajradinović, Bočkaj, Boban i Marić. Na klupi su: Ivušić, Lopa, Štrkalj, Šimunec, Mudražija, Pušić i Pilj.

    Solidan je to rezultat za uzvrat, jer Osijeku je dovoljna svaka minimalna pobjeda ili remi 0-0.

    Pa ipak, trener Zekić je bio odmjeren … – piše NK Osijek.

    Ne mogu baš pronaći neke epitete za igru svoje momčadi u ovoj utakmici. Imali smo puno neraspoloženih pojedinaca, zapravo je možda bolje reći da ih je premalo bilo raspoloženih, svega nekolicina. Ovo je ipak europska utakmica i upozoravao sam da je Petrocub u dobrom ritmu, da je odigrao 16 utakmica u domaćem prvenstvu i kupu. S druge strane, mi nismo imali dobar protok lopte, niti pravi priključak, a nismo bili ni dovoljno agresivni jer smo stajali daleko od protivničkih igrača. Osim toga, prečesto smo gubili loptu kada je trebalo razviti igru u sredini, a na takav način smo primili i pogodak. Dakle, bilo je dosta problema, no rezultat je aktivan i moramo se dobro pripremiti za uzvrat, rekao je Zekić.

    Ubrzati i konkretizirati igru

    Iako je bilo iskazanih slabosti, činjenica je da su Osječani ipak bili opasnija momčad i bliže pobjedi. Ako je već nisu ostvarili, onda je svakako važno da su zatresli suparničku mrežu što je bila jedna od osnovnih zadaća:

    Je, svakako je važno da smo postigli taj pogodak. Tijekom utakmice mi je prošlo kroz glavu kako smo skloni podcjenjivanju, ali nemamo ni mi nekog posebnog europskog iskustva. Normalno je da na samom početku sezone još nismo u onom pravom ritmu, intenzitet treninga nam je još uvijek dosta jak, a i znali smo da nam neće biti lako u prvoj službenoj utakmici. Vjerujem da ćemo se kroz rad osvježiti sljedećih dana, da ćemo ubrzati igru i u uzvratu biti konkretniji.

    Mora se ići punom snagom

    Pitali su domaći izvjestitelji trenera Osijeka i o igri Petrocuba, posebice u kontekstu činjenice da je uloga favorita, barem u medijima, pripala Osječanima:

    Ne mogu reći da me je nešto posebno kod njih iznenadilo. Imaju svoj način igre, disciplinirani su i odgovorni, puno su trčali i trudili se, a napadači Ambroš i Ivanov su im svakako udarne igle. Nije nama Petrocub nešto posebno prijetio, zabili su iz jednog od dva njihova ozbiljnija pokušaja, što nam se ne smije ponoviti u uzvratu. Kod nas se u medijima zna stvoriti percepcija da je momčad iz zemlje poput Moldavije lak zalogaj, a vidjeli smo da se i protiv njih mora ići punom snagom da bi se ostvario cilj.

    Popescu zadovoljan igrom

    Trener Moldavaca Lilian Popescu je uglavnom bio zadovoljan igrom svoje momčadi:

    Moglo je biti i bolje, rezultatski uspješnije, tomu smo se nadali prije početka utakmice bez obzira na kvalitetu Osijeka. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, protivnik nas nije ozbiljnije ugrozio, a u drugom dijelu smo imali problema s njihovim centaršutevima, iz jednog takvog smo primili i gol. Dobro da smo uspjeli izjednačiti i ostaviti otvorenim pitanje ukupnog pobjednika uoči uzvrata u Hrvatskoj. Nadam se da će neki igrači, koji su morali biti zamijenjeni, biti spremni do puta u Osijek.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.