OSJEČANI

Fakultet agrobiotehničkih znanosti slavi 60 godina rada i postojanja

Dekan Zmaić: "Osvrnemo li se na proteklih 60 godina možemo reći kako smo imali jedan uzlazni trend, slavimo cijeli ovaj tjedan!"

Objavljeno 20.10.2020
Ivona Amidžić

Bivši Poljoprivredni fakultet u Osijeku, današnji Fakultet agrobiotehničkih znanosti slavi 60 godina rada i postojanja, prenosi Radio Osijek. Kako je istaknuto na svečanoj sjednici fakultetskog vijeća – cilj, misija i vizija nastavak je uzlaznoga trenda kako u nastavnom, tako i u znanstveno stručnom radu.

“Izuzetno smo počašćeni što smo u ovo turbulentno vrijeme prošli puno dobroga, ali i puno nedaća koje smo uspjeli premostiti. Osvrnemo li se na proteklih 60 godina možemo reći kako smo imali jedan uzlazni trend. Slavimo cijeli ovaj tjedan – u utorak je promocija naše monografije, u srijedu je Dan doktorata, u sklopu kojega i Dan karijere studenata. U četvrtak je glavna manifestacija i svečano obilježavanje 60. godišnjice uz Wine fest i grupu Dalmatino. U petak je treći po redu Sajam OPG-ova gdje ćemo dodatno ukazati na transfer znanja i tehnologija naših studenata, Udruge bivših studenata ALUMNI i svih naših poljoprivrednih proizvođača”, istaknuo je dekan Krunoslav Zmaić koji je danas najboljim studentima uručio četiri dekanove nagrade.

U ovoj se akademskoj godini na FAZOS upisalo 187 novih studenata

“Zadovoljni smo s povećanjem od 18 posto, jer smo zaustavili negativan trend proteklih nekoliko godina, no daleko smo još od broja upisanih studenata prije 2015. godine. Kontinuirano radimo na izmjeni studijskih programa i nadamo se da ćemo kroz aktivnu promociju privući još veći broj studenata. Ove godine radimo u posebnim okolnostima pandemije koronavirusa, no zasada se na svim studijskim programima odvija kontaktna nastava. U slušaju zaraze koronavirusom imamo i plan B, odnosno sve mogućnosti za online nastavu”, dodao je Zmaić.

Tea Januš iz Breznice Đakovačke, studentica je 4. godine diplomskog studija agroekonomike i jedna od dobitnica dekanove nagrade.

“Dokaz je to da se stvarno isplatio trud u ove tri godine. Riječ je o jednoj lijepoj nagradi koja možda čak više znači mojim roditeljima nego meni. Uistinu su ponosni. Potvrdila sam im da novac koji su mene ulagali nije uzaludan, nego je bio za daljnji napredak. Sto posto sam sigurna da ću raditi u struci, no nikako ne na jednom radnom mjestu cijeli radni vijek, kao što je to nekada prije bilo”, komentira Tea Januš.

Studentica Maja Matasović iz Đakova dobitnica je dekanove nagrade za preddiplomski studij (hortikulture). Nastavlja dalje studirati na FAZOS-u, na smjeru Povrćarstvo i cvjećarstvo.

“U mom se gradu jako malo ljudi bavi poljoprivredom, dok je to u okolnim selima sasvim drukčije. Mislim da se može naći posao u struci, naravno ako želite raditi. Ustrajavat ću na pronalasku zaposlenja u struci u Slavoniji, jer želim ostati uz roditelje. Dekanova je nagrada dokaz da se trud isplate i da se ocjene važne. Koliko se god neki studenti vode time da je bitno samo ‘proći’ ispit, meni je uz prolaz bila važna i ocjena, za što je naravno trebalo uložiti dodatni trud”, komentira Maja Matasović.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Laboratorij će se koristiti za potrebe istraživačkih projekata, samostalnih istraživanja te održavanje nastave

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja na FFOS-u

Novi laboratorij za psihološka i lingvistička istraživanja veličine je 70 m2 i ubraja se u skupinu većih laboratorija na fakultetima Više…

Predavanje uduge "logOS"

Rođendan filozofa Hansa-Georga Gadamera – “Predrasude”

Nastavlja se ciklus online predavanja u organizaciji udruge studenata filozofije “logOS”. Predavanje o rođendanu filozofa Hansa-Georga Gadamera naslovljeno “Predrasude” održat Više…

Prijave za ovogodišnji OSCON, međunarodni skup translacijske medicine studenata i mladih liječnika, u tijeku

OSCON ponovno u Osijeku: “Pandemija, novo normalno”

Osječki studentski kongres – OSCON, međunarodni je skup translacijske medicine studenata i mladih liječnika. Pokrenuo ga je Studentski zbor Medicinskog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Strože epidemiološke mjere uvode se i u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Zagrebačkoj županiji

Od ponedjeljka strože mjere u Osječko-baranjskoj županiji

Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! - „Za svako dijete – osmijeh“

Natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke RH

U rad u plasteniku uključili su se učenici, profesori i drugi djelatnici škole, a već na početku ovogodišnje prodaje dolazi veliki broj zainteresiranih građana

Poljoprivredna i veterinarska škola počela prodaju presadnica