SPORT

Feller: Što je više nacija u Top 15 ili 30, to je bolje za naš sport

Nakon prve vožnje trojica su austrijskih skijaša bila u vodstvu, a Michael Matt je bio na dobrom putu do nekoliko vrata prije cilja. S takvom formom su među glavnim favoritima na svakoj utrci.

    Objavljeno 07.01.2019
    Marko Leskovar

    “Gledao sam ih kako skijaju i svidjeli su mi se. Što je više nacija u Top 15 ili 30 to je bolje za naš sport”, izjavio je Austrijanac Manuel Feller komentirajući nastup i veliki uspjeh mladih hrvatskih reprezentativaca na ovogodišnjem izdanju muške slalomske utrke na Crvenom spustu.

    Hrvatski ljubitelji skijanja navikli su gledati Marcela Hirschera na postolju, ovijenog plaštom i s krunom kralja sljemenskog Crvenog spusta, ali ove je godine dobio društvo dvojca koji još nije bio tako dobro plasiran u Zagrebu. Francuz Alexis Pinturault je nakon pet godina opet stao na postolje u slalomu i prvi put u karijeri osvojio drugo mjesto, dok je Manuel Feller konačno spojio dvije dovoljno dobre vožnje za plasman na postolje.

    “Prošle godine sam bio četvrti, godinu prije sam bio vodeći u prvoj vožnji i nagazio druga vrata u drugoj. Stvarno sam sretan što sam osvojio treće mjesto”, izjavio je 26-godišnji Austrijanac uz širok osmjeh.

    Nakon prve vožnje trojica su austrijskih skijaša bila u vodstvu, a Michael Matt je bio na dobrom putu do nekoliko vrata prije cilja. S takvom formom su među glavnim favoritima na svakoj utrci.

    “Mislim da smo jaka i brza momčad i sve smo bolji. Ako netko i ispadne, uvijek postoji netko drugi tko iskoči. Treneri rade odličan posao. Marcel je naš vođa, on je visoko postavio letvicu. Znamo da moramo biti brzi da bi ga dostigli”, izjavio je Feller.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje