KULTURA

Ferragosto JAM 11 veći nego ikad

TBF, Jinx, Tram 11, Krankšvester, Sassja i brojni drugi izvođači potvrđeni u rasporedu Ferragosta

Objavljeno 28.04.2018
Nikolina Ćosić

Ferragosto JAM razlog je neopisive energije koja ljeti zavlada oko Orahovačkog jezera, a tako će biti i ove godine, od 1. do 5. kolovoza, kada će se tisuće mladih pridružiti ovom glazbenom festivalu. Zbog toga su organizatori ove godine pripremili nekoliko pozornica na kojima će rasporedit čak 50 izvođača, među kojima nova potvrđena imena predvode TBF, Jinx i Maja Posavec, a po prvi put bit će uprizorena i kazališna predstava, hit monodrama Marina Ivanovića Stoke.

„Umjetnici zdravog đira“, splitski hip hop bend TBF, nakon gotovo 30 godina postojanja, šest studijskih albuma i nebrojeno hitova kojima su gospodarili radijskim eterom, zasluženo nose status kultnog benda, izuzetno voljenog diljem regije. Na glavnu pozornicu stupit će i pop divovi Jinx, naoružani provjerenim repertoarom dosadašnje uspješne diskografije, ali i najnovijim albumom „Pogrebi & pomiriši“.

Po prvi put pod vedrim nebom podno Papuka, na Ferragosto stiže i kazališna predstava! Karizmatični reper Stoka, koji je nedavno trijumfirao rasprodanim koncertima te najavio veliki povratak u tandemu s Neredom, izvest će svoju hvaljenu monodramu „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“. Predstava koja prikazuje odrastanje i teške životne trenutke u borbi s ovisnošću, donijet će šokantnu i edukativnu komponentu ispričanu iz prve ruke, bez uljepšavanja i cenzure.

Na krilima prvog samostalnog albuma na Ferragosto dolazi talentirana Maja Posavec, glumica i pjevačica poznata kao nekadašnji vokal grupe Detour. Netom izdan album „Kada ne bih imala strah“ svoju će koncertnu promociju doživjeti u svibnju, a već je zasjao među kritičarima i pokazao svu širinu njenog netipičnog i originalnog modernog pop izričaja. Beogradska umjetnica u usponu Bojana Vunturišević, čiji je singl „Kese etikete“ s debitanskog albuma „Daljine“ na Youtubeu pregledan više od milijun puta, predstavit će svoju viziju eksperimentalnog pop zvuka. Osječki punk rock veterani Gužva u 16-ercu magnet su za alternativnu publiku, dok novi zagrebački hibrid rocka i rapa Bruto Geto „pleše“ (i svira) na granici teatralnog i društveno angažiranog. Švicarski bend Knutov kofer predvođen osebujnim Frédéricom Zwickerom otkrit će svoju ekstravagantnu uglazbljenu slam poeziju pisanu na hrvatskom jeziku uz pomaknute žanrovske skokove od free jazza, heavy metala, preko hip hopa i šansone.

Već ranije potvrđena imena koja stižu na Orahovačko jezero su: Hladno pivo (Old school i Greatest Hits), Krankšvester, Tram 11, Pips, Chips & Videoclips, Zabranjeno pušenje, Sassja, Bolesna braća, Bad Copy, Chui, Mašinko, Zdenka Kovačiček, High5, Šank, Svemirko, Killed A Fox i JR August.

Tri mjeseca uoči festivala, putem službene festivalske stranice (www.ferragostojam.com) može se slušati Ferragosto JAM internetski radio koji od 0 do 24 bez prestanka vrti izvođače koji dolaze na ovogodišnje izdanje.

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 100 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava (goo.gl/GS5ePU) sve do 27. svibnja kada će poskupjeti.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ferragosto JAM festival ove je godine u gotovo boutique maniri ugostio 15 imena domaće i regionalne alternativne scene

(FOTO) Završen 12.5 FERRAGOSTO JAM: Ekstatična publika obilježila limitirano izdanje festivala

Neponovljiva pozitivna energija ukrasila je unikatno izdanje Ferragosto JAM festivala koji je ove godine u gotovo boutique maniri ugostio 15 Više…

Festivalski video najavljuje novo izdanje, u prodaji early, early, early bird ulaznice ;)

FERRAGOSTO JAM 13 (5.-9. 8. 2020.) NAJAVA, ULAZNICE

Uz kadrove s ljetos održanog najraskošnijeg izdanja Ferragosto JAMA, otkriveni su novi datumi festivala za 2020. godinu. Ferragosto JAM 13 Više…

Provjerite i raspored i kartu pozornica i objekata

Ferragosto JAM – Objavljena satnica, povoljniji prijevoz vlakom i druge pogodnosti

Manje od tjedan dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg ljetnog slavlja domaće i regionalne glazbene scene. Uz objavljenu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!