Arhiva

Festival znanosti 2015. od ponedjeljka otvara svoja vrata

  Objavljeno 15.04.2015
  OsijekNews redakcija

  Tjedan od 20. do 25. travnja u Osijeku će svakako obilježiti manifestacija Festival znanosti 2015. koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U sklopu festivalskog tjedna na više lokacija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održat će se 188 aktivnosti. Točnije rečeno – 70 predavanja, 63 radionice, nekoliko predstava, izložbi, debata i simulacija suđenja.

  Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bit će – Sunce. Sunce kao izvor života, Sunce kao energija koja potiče, liječi i mijenja – to su samo neki od motiva o kojima ćemo moći slušati od idućeg tjedna u Osijeku.

  Otvorenje festivala zakazano je za 20. travanj u 12:00 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u Auli glagoljice. Tim povodom održat će se dvije predstave: Vlati trave (Maja Lučić, Katarina Arbanas) i Dva Ivana (Tatjana Bertok Zupković). Ostatak iznimno bogatog programa možete pogledati na službenoj stranici Sveučilišta.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …