Arhiva

Festival znanosti 2015. od ponedjeljka otvara svoja vrata

  Objavljeno 15.04.2015
  OsijekNews redakcija

  Tjedan od 20. do 25. travnja u Osijeku će svakako obilježiti manifestacija Festival znanosti 2015. koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U sklopu festivalskog tjedna na više lokacija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održat će se 188 aktivnosti. Točnije rečeno – 70 predavanja, 63 radionice, nekoliko predstava, izložbi, debata i simulacija suđenja.

  Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bit će – Sunce. Sunce kao izvor života, Sunce kao energija koja potiče, liječi i mijenja – to su samo neki od motiva o kojima ćemo moći slušati od idućeg tjedna u Osijeku.

  Otvorenje festivala zakazano je za 20. travanj u 12:00 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u Auli glagoljice. Tim povodom održat će se dvije predstave: Vlati trave (Maja Lučić, Katarina Arbanas) i Dva Ivana (Tatjana Bertok Zupković). Ostatak iznimno bogatog programa možete pogledati na službenoj stranici Sveučilišta.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dobro djelo za potrebe sugrađana pojedinci mogu učiniti ove subote!

  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi – PORTANOVA

  Već danima izvještavamo o krađama, ali one su i dalje prisutne. Osim toga, iz policije najavljuju još jednu povećanu mjeru kontrole brzine

  POLICIJA – Krađe, oružje i pojačana mjera kontrole brzine!

  Riječ je o obnovi parka koji se nalazi u centru grada Osijeka, poznatog kao prekrasnom ambijentu u zimskom periodu kada su stabla posađena u ovom parku, sijala najljepšim sjajem

  Sakuntala park stavljen pod metalne okvire