ŽIVOT

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

Objavljeno 26.04.2024
Matija Ivanković

U nedjelju, 28. travnja 2024. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati” te u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti, nastavnici i građani.

Ovogodišnju biciklijadu organizira Filozofski fakultet u Osijeku, Klub studenata informacijskih znanosti „Libros” i Klub studenata psihologije „Psihos“, u suradnji s Poliklinikom SUVAG Osijek, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Društvom knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječkim ogrankom Hrvatskoga čitateljskog društva.

Za prvih 100 prijavljenih sudionika, do 24. 4. 2024., osigurana je okrjepa. Prijaviti se možete QR kodom ili na poveznici (https://forms.gle/r4SK4TfLAwJ1kfqX7).

Polazak je u 9 sati s parkirališta Filozofskog fakulteta (L. Jägera 9), a povratak se planira oko 12 sati. Ruta nije zahtjevna (vozi se bentom uz Dravu) te ju mogu svladati i osobe koje ne bicikliraju redovito. Osobe mlađe od 18 godina trebaju imati pratnju, a za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige. U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa za neki povoljniji vikend.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Biciklijada je startala u subotu 23. travnja u Dražu i sastojala se od kraće (33 km) i duže rute (53 km). Kraća ruta bila je ravničarska i šumska, od Starog toka Dunava preko Šarkanja, Lorenca i Mačkaluka do mađarskog dijela Baranje gdje se izašlo na živi Dunav

[FOTO] prekrasno proljetno vrijeme na 8. Deer&Bike Baranja

8. Deer & Bike još je jednom opravdao naziv i pokazao zašto je Baranja idealna za cikloturiste. Nakon nekoliko godina Više…

Programom je predviđena lagana vožnja uz zaustavljanje na mjestima bivših Pustara uz kratku priču o svakoj od njih.

10. Rekreativno – edukativna biciklijada “Tragom pustara”

U subotu, 13.  travnja 2024. godine, udruga „Korijeni pustare“ u suorganizaciji s GSSR „Sport za sve“ Osijek i uz pokroviteljstvo Više…

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela

Policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir u suradnji s djelatnicima Službe čuvara prirode Javne ustanove parka prirode Kopački rit, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predsjednik Židovske općine Osijek Damir Lajoš, rekao je kako je unatoč sve većoj pojavi antisemitizma koji se ubrzano širi Europom, ozračje u Osijeku dobro.

U Osijeku obilježen Jom Hašoa – Dan sjećanja na žrtve Holokausta

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje