KULTURA

Filozofski fakultet u Osijeku obilježava 250 godina od Hegelova i van Beethovenova rođenja

Izložba na FFOS-u povodom 250. godišnjice rođenja Georga Wilhelma Friedricha Hegela i Ludwiga van Beethovena

  Objavljeno 18.12.2020
  Darija Kovačić

  Zahvaljujući angažmanu nastavnika Odsjeka za filozofiju, a u suradnji s fakultetskom Knjižnicom, na Filozofskom se fakultetu u Osijeku obilježava godišnjica rođenja ova dva velikana prigodnom izložbom.

  Ove godine obilježava se 250 godina od rođenja dvije osobe koje su čovječanstvu ostavile djela od kojih zastaje dah: Georg Wilhelm Friedrich Hegel i Ludwig van Beethoven. Jedan od drugoga razlikuju se po onome čime su se konkretno bavili, no zajedničko im je to što su ostavili intelektualno i umjetničko nasljeđe koje izaziva divljenje svih naraštaja.

  “Dragi posjetitelji izložbe, uživajte pregledavajući pripremljene priloge! Neka nas djela ove dvojice velikana, ali i odvažnost koja je bila potrebna da ta djela ugledaju svjetlo dana, potaknu u ovo blagdansko vrijeme na samorefleksiju odnosno na otkrivanje i korištenje vlastitih talenata koji možda još uvijek spavaju u nama dubokim snom”, poručili su s FFOS-a.

  Više o samom projektu na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=CfBnhVt7-EI&feature=youtu.be

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Dan obrane grada Osijeka, podsjetnik je na sve što su grad i njegovi stanovnici proživljavali tijekom Domovinskog rata...

  Neke su obišle svijet: U Muzeju Slavonije otvorena izložba ratnih fotografija iz 1991.

  Na dan 5. prosinca prije 29 godina, Osijek je proživljavao jedan od najtežih dana u svojoj novijoj povijesti. Bio je Više…

  Povodom obilježavanja 2020. – godine stripa u Francuskoj započinje se s programskim aktivnostima i u Hrvatskoj...

  Pogledajte virtualnu izložbu stripa u suradnji Hrvatske i Francuske

  Francuski institut u Hrvatskoj zajedno sa Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l’Image d’Angoulême u suradnji s Ministarstvom Više…

  Izložba "Disneyju u čast i spomen!" moći će se pogledati tijekom mjeseca prosinca 2020. godine u radno vrijeme Knjižnice u izložbenim aulama u prizemlju i na katu.

  GISKO: Izložba “Disneyju u čast i spomen!”

  Izložba je organizirana u čast i u spomen čovjeku, koji je uveseljavao generacije djece i odraslih, američkom crtaču i producentu Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

  90. rođendan Branka Mihaljevića uz Zeko, Zriko i Janje

  Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

  Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju

  U sklopu obilježavanja obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i početka i završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja danas je u Vukovaru predstavljena knjiga "Mirna reintegracija - pobjeda razumom"

  Dan mirne reintegracije obilježen u Vukovaru