ŽIVOT

(FOTO) 20. jubilarna Regata Osijek-Aljmaš okupila 230 sudionika

"Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije"

Objavljeno 21.06.2020
Ivona Amidžić

Regata Osijek-Aljmaš jedna je od onih čiji će sudionici svaki puta reći: „To se ne propušta“. Tako je bilo i ove godine, a 20. jubilarna regata okupila je oko 230 sudionika koji su sa 70-ak plovila iz osječke Zimske luke krenuli prema Aljmašu.

Uz organizatore, članove Motonautičkog kluba Drava u Regati su sudjelovali i članovi drugih osječkih motonautičkih klubova, a prema riječima predsjednika Motonautičkog kluba Drava Osijek Zlatka Tota, epidemiološka situacija malo je promijenila planove.

“Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije nego smo zamislili jer je ova 20. Regata trebala biti priča koja bi se pamtila, ali se nadamo da ćemo iduće godine to nadoknaditi. Uvijek imamo 80-90 plovila, ove godine ih je 10-ak manje, no odaziv je dobar i u Regati sudjeluju svi motonautički klubovi s područja Osijeka, znači Neptun, Retfala, Drava i Donji grad. Vozimo se otprilike dva sata, brzinom od nekih 10-ak kilometara na sat i to je prekrasno putovanje, a svi sudionici su uvijek oduševljeni”, rekao je predsjednik MNK Drava Zlatko Tot.

Ugodnu plovidbu kroz 20-ak riječnih kilometra, sudionicima jubilarne 20. Regate poželio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji se zajedno s ostalim motonautičarima uputio prema ušću Drave u Dunav gdje je polaganjem cvijeća odana počast poginulima u Domovinskom ratu.

“Ovo je lijepa tradicija koja sjedinjuje zahvalnost i poštovanje prema onima koji su dali svoje živote u obrani Osijeka i Hrvatske s jednim od najvažnijih simbola grada, rijekom Dravom. Veliki je broj naših sugrađana došao podržati ovu tradiciju, bilo s dravske vode s nekog od plovila ili s obale odakle mahnu sudionicima i požele nam „dobru vodu“. Hvala svima koji su dio Regate Osijek-Aljmaš i vjerujem da će i u godinama koje su pred nama i dalje uspješno okupljati naše sugrađane, ljude dobre volje i njihove prijatelje”, poručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Spektakularan pogled na moćni Dunav će vas ostaviti bez daha a Jacuzzi i infinity bazen vašoj zabavi će dati nezaboravne trenutke na ovoj posebnoj lokaciji!

Villa Katarina – infinity bazen i fantastičan pogled na Dunav kojeg ne(možete) platiti!

Toplo ljetno sunce, a u vama raste želja za rashlađivanjem uz bazen, koktelčiće, možda neki roštilj i zabavu s prijateljima… Više…

Znate li da u Osijeku možete zaprositi svoju bolju polovicu na pravom pravcatom gliseru? Otići na adrenalinski izlet na Karašicu ili u posjet Vinskim podrumima u Erdut i Aljmaš?

Adrenalinski izlet, obilazak grada, odlazak na ručak u Erdut ili Aljmaš ili vožnja Dunavom iz Osijeka!

Već smo pisali o ovoj jedinstvenoj usluzi u gradu Osijeku, turističkim vožnjama obilaska Osijeka čamcem, tj. turističkim gliserom, po rijeci Više…

I ove godine očekuje vas Festival ribljih specijaliteta Slavonije i Dalmacije, uz zabavu, pjesmu i ples!

Aljmaška ribarska noć 2019.

I ove godine očekuje vas Festival ribljih specijaliteta Slavonije i Dalmacije, uz zabavu, pjesmu i ples! Osmi ples šarana i škarpine Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 772 osobe.

16 novopozitivnih osoba na području OBŽ

Zemlje EU-a koje su naručile cjepivo Pfizer/BioNTech strahuju da bi isporuke doza mogle stizati sa zakašnjenjem od "tri do četiri tjedna".

Pfizer iznenada javio da ne može isporučiti dogovorene doze

Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa