ŽIVOT

FOTO 21. Festival izviđačkih pjesama – FIPO

FIPO je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica

Objavljeno 26.11.2022
Matija Ivanković

Danas je održan 21. Festival izviđačkih pjesama Osijek – FIPO Fest. FIPO je jedinstvena izviđačka aktivnost čiji je osnovni cilj provedba dijela izviđačkog programa koji potiče kulturno umjetničko-amaterski izričaj djece i mladih posebice putem pjesme, glume i raznih kreativnih radionica.

Organizator ove jedinstvene izviđačke manifestacije je IZVIĐAČKI KLUB JAVOR OSIJEK, a sam FIPO Fest je i preporučena izviđačka aktivnost izviđača nacionalne izviđačke organizacije SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

FIPO FEST je POKLON gradu OSIJEKU za njegov ROĐENDAN  koji obilježavamo 2.12. i svake godine se  organizira vikend uoči Dana Grada ili na sam Dan Grada (kada je 2. 12. subota ili nedjelja). Osim samog nastupa izviđačkih udruga i izviđačke pjesme tijekom održavanja FIPO Festa organiziraju se i niz drugih aktivnosti. Jedna od aktivnosti je GRAD NA DRAVI DANAS SLAVI koja ima za cilj upoznavanje Grada Osijeka i turističku promidžbu Grada. Druga aktivnost je SLAVONIJA I BARANJA U MOM SRCU koja ima za cilj upoznavanje i turistička promidžba dijela naše predivne Slavonije i Baranje koja okružuje naš Grad Osijek.

Svake godine FIPO Fest ima neku drugu temu, a ove godine je tema U MENI IMA VRIJEDNOSTI – RECIKLIRAJ ME. Tijekom održavanja 21. FIPO Festa organizirala sei Revija Recikliranih predmeta u sklopu projekta IZVIĐAČKI KORACI ZA ODRŽIVI RAZVOJ 2022./2023., koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Hrvatske.

Osim navedenog FIPO Fest ima i humanitarni karakter. Ove godine prikupljaju se bojice i školski pribor za Dječji dom Klasje u Osijeku. Na prepunom prostoru stare pekare skupilo se oko 250 sudionika iz više gradova Lijepe Naše i susjednih država.

Svojim dolaskom festival su uveličali izviđači iz sljedećih izviđačkih udruga:

Udruga skauta Savski gaj,  Zagreb
Udruga katoličkih izviđača “Jarmina” Jarmina
Odred izviđača Požega, Požega
Odred izviđača Mađara “Zrinyi Miklos” Zagreb
Savez izviđača grada Zenica, Bosna i Hercegovina
Odred izviđača MP, Zagreb
U.S. Sv. Juraj,  Bjelovar
Odred izviđača “Vladimir Nazor” Karlovac
Odred izviđača ” Orjen” – Herceg Novi, Crna Gora
Odred izviđača pomoraca “Uljanik” Pula
Odred izviđača “Suncokret” Čepin
OI „Dr. Mladen Stojanović“, Prijedor,  Bosna i Hercegovina
28. Samostalna Družina Izviđača “Dubrava”, Zagreb
Skautski klub “Split”, Split
Udruga izviđača “Slavonski hrast” Osijek
Izviđački klub Javor Osijek

Ukupnu organizaciju kao i svake godine odradili su volonteri Izviđačkog kluba Javor Osijek.  21. FIPO Fest poručuje djeci i mladima da je ispravno koračati izviđačkim koracima i stjecati vještine za život što i je osnovna misija izviđaštva kao najvećeg svjetskog pokreta za djecu i mlade.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

UI Slavonski Hrast poziva djecu i mlade u izviđače, a posebno volontere iznad 14 godina koji vole prirodu, timski rad i žele steći korisne vještine za život.

31. godina volontiranja Udruge izviđača “Slavonski hrast” Osijek

U utorak, 20. veljače 2024. godine Udruga izviđača „Slavonski hrast“ iz Osijeka održala je 31. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u Više…

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Više…

Osječki Javorovci ovog su vikenda obilježili Svjetski dan bolesnika i družili se na Bajeru, a pozivaju zainteresirane da im se pridruže na nekoj od idućih aktivnosti.

Izviđači pomažu, volontiraju, druže se i brinu o drugima

Za Svjetski dan bolesnika članovi Izviđačkog kluba Javor posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek i korisnike darivali voćem. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša