OSJEČANI

(FOTO) Akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” urodila plodom

Tvrtki Drava International Osijek predano ukupno jedna tona i 760 kilograma čepova!

Objavljeno 25.10.2019
Ivona Amidžić

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, u što se uključila i PU osječko – baranjska. Tako su jučer u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske tvrtki Drava International Osijek predani prikupljeni plastični čepovi.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Prikupljeni čepovi će, u suradnji s tvrtkom Drava International Osijek, biti dostavljeni tvrtki Gradskom komunalnom poduzeću Čakom d.o.o Čakovec, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.

Sveukupno je tvrtki Drava International Osijek predano ukupno jedna tona i 760 kilograma čepova!

Akciji, koju provodi PU osječko – baranjska, pridružili su se i partneri IPA osječko – baranjska, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica PU osječko – baranjske, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti osječkih fakulteta, djeca dječjih vrtića s područja grada Osijeka te vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka.

Na predaji prikupljenih čepova sudjelovali su učenici Osnovne škole Višnjevac te profesorice Građevinskog fakulteta u Osijeku te djeca – vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka sa svojom gradonačelnicom Nerom Grđan.

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kažu da za doček Nove godine valja imati nešto crveno... Ovo crveno nekome može značiti život! Darujte krv i dobrim djelom dočekajte novu godinu :D

Dobrovoljno darivanje krvi za kraj godine

Ima li boljeg načina završiti staru, a dočekati novu godinu od spašavanja nečijeg života? Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Više…

Pozivu se odazvao veliki broj djelatnika policijske uprave, a sakupljeno je preko 45 doza krvi

Dobrovoljno darivanje krvi u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

U organizaciji Regionalnog kluba IPA osječko-baranjska (Internacionalna policijska asocijacija Sekcija Hrvatska), jučer 17. prosinca 2019., uspješno je provedena akcija dobrovoljnog Više…

Jesu li i vas zaustavili? :D

Akcija „Trijezni tramvaj“ ispunila osječke tramvaje

Od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti. Odjel prevencije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme

"Ovim su postupkom prioriteti već na početku predsjedanja postali tek mrtvo slovo na papiru u finom celofanu prezentirani europskoj javnosti"

Slučaj Zračne luke Osijek: Ravnopravnost samo na papiru!

Unaprijedimo zajednicu - Prijave imaju rok, a tečaj ograničeni broj polaznika

Besplatni tečaj engleskog jezika – Prednost imaju marginalizirane skupine (PRIJAVA)