ŽIVOT

[FOTO]: Antunovo u Tvrđi

Veliki broj vjernika, kirbaj, domaće delicije, lunapark...

Objavljeno 14.06.2018
Nikolina Ćosić

Samostanska crkva osječkih franjevaca nosi naziv Svetog Križa,  a više tisuća hodočasnika posjeti osječku Tvrđu svakog 13. lipnja, gdje hodočaste k oltaru svetog Antuna. Tako je bilo i jučer kada su od jutarnjih do kasno večernjih sati brojni Osječani, Osječanke, ali i vjernici iz okolnih mjesta uživali u slavlju blagdana Sv. Antuna, kao i u popratnim sadržajima koji svake godine na taj dan krase najstariji dio grada.

Tako su i ove godine svi prisutni mogli uživati u kirbaju, domaćim delicijama, raznovrsnostima koje su nudili štandovi, a najmlađi su se najviše veselili lunaparku i slatkišima.

Kažu da fotografija govori tisuću riječi, pa najbolje da dio atmosfere jučerašnjeg Antunova u Tvrđi pogledate u galeriji fotografija:

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nebo iznad Tvrđe zablistalo je u lampionima... Kad su bili u zraku, jeste li zamislili želju? Kažu da su lampioni i ostvarenje želja usko povezani... :)

FOTO: Dan grada – Poletjeli lampioni ispred Arheološkog muzeja

Već smo više puta pisali kako je za Dan grada isplaniran iznimno bogat program koji se održava ne samo na Više…

Neslužbeno se doznaje da adventa na mikrolokaciji u Ribarskoj ulici možda ipak neće biti!? Fotografija svjedoči kako nema uređivanja ...

FOTO (Sve osječke lokacije): Čarolija je – ready! Advent može početi! Ribarska ulica navodno ‘off’!?

Sve je spremno za Advent u Osijeku. Glavna lokacija u Perivoju kralja Petra Krešimira IV, nasuport Sokolskog doma skoro je Više…

Još jučer ujutro Tvrđa je bila 'gola', a kad smo se vratili navečer... Wow! Postavljaju se kućice, donose se borovi i lampice, a tek okrugli, veliki lampioni koji su u trenu zasvijetlili cijeli trg!

FOTO: Tvrđa preko noći zasvijetlila! Pripreme za Advent su u tijeku…

Advent – neprestana tema o kojoj se ”bruji” ovih dana otkako se bliži taj svečani dan – početak mjeseca lampica, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovog jutra posebno pripazite na maglu! Ima je i na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Nova Gradiška...

HAK: Kraći zastoj u smjeru Bregane, kolona na autocesti pred GP Bajakovo

''Što je danas lijep i sunčan dan'' - sudeći po prognozi, to ćemo moći pjevati... Jutarnja temperatura od -8 do -3, a najviša dnevna od -1 do 2 °C.

Vrijeme danas: Bez padalina, a poslijepodne moguće i sunce!

Danas je, nekima, posljednji radni ponedjeljak ove godine! Kako ga drugačije obilježiti nego slasticom?! A s obzirom na to da je radni dan bio zaista dug, dodajemo i malo alkohola...

Treba vam nešto slatko i još k tome alkoholno da ublaži ponedjeljak? Imamo rješenje!