ŽIVOT

[FOTO] Betlehemskim svjetlom župan Mato Lukić upalio drugu adventsku svijeću u Osijeku

Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

Objavljeno 11.12.2023
Matija Ivanković

Župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić upalio je sinoć (10. prosinca 2023. godine) drugu svijeću na adventskom vijencu ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla u Osijeku. Svijeću je zapalio betlehemskim svjetlom koje su članovi Udruge izviđača Slavonski hrast i Izviđačkog kluba Javor iz Osijeka donijeli iz Linza u Osijek.

– Zapaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir. Svima želim pronalazak mira u ovo predbožićno vrijeme i u vrijeme koje zadnjih godina sve više zahtjeva i očekivanja stavlja pred sve nas. Vrlo često kraj godine simbolizira kraj nečega, kraj određenog razdoblja, a isto tako i početak novoga pa se često preispitujemo jesmo li ispunili sva zadana očekivanja, ali i očekivanja koje smo sami sebi postavili. Zato u ovom tjednu želim svima da pronađu mir. Budite zadovoljni sobom, svojim obiteljima, okolinom u kojoj živite jer to nas u konačnici čini boljim ljudima  – poručio je župan Mato Lukić.

Paljenju druge svijeće nazočio je predsjednik osječkog Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić. Dodao je kako se ovom prigodom želi posebno zahvaliti hrvatskim braniteljima što su nam – kako je rekao – taj mir donijeli prije 30-ak godina i na tomu smo im zahvalni. – Ovu svijeću zapalili smo svjetlom koje nam je došlo iz Betlehema gdje danas na žalost ne vlada mir. Želim svima nama da nam mir dugo zavlada, a isto tako tamo gdje sada nema mira, a to je upravo Sveta zemlja, Ukrajina i druga mjesta svijeta gdje nema mira, da im taj mir dođe, poželio je.

Prigodni program, koji su svojim božićnim pjesmama još više uveličali Igor Delač i Slaven Batorek, pratili su mnogi građani Osijeka, koji su potom mogli svojim kućama ponijeti betlehemsko svjetlo.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

Osječki Javorovci ovog su vikenda obilježili Svjetski dan bolesnika i družili se na Bajeru, a pozivaju zainteresirane da im se pridruže na nekoj od idućih aktivnosti.

Izviđači pomažu, volontiraju, druže se i brinu o drugima

Za Svjetski dan bolesnika članovi Izviđačkog kluba Javor posjetili su Dom za starije i nemoćne Osijek i korisnike darivali voćem. Više…

Predsjednik Saveza izviđača Osječko-baranjske županije Antun Šimić naglasio je kako Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke katedrale dolazi i u Osijek i Osječko-baranjsku županiju

Betlehemsko svjetlo 30. godinu zaredom došlo u Osječko-baranjsku županiju

Betlehemsko svjetlo, simbol mira, ljubavi i razumijevanja, pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Jedan on najnovih modnih savjeta za 2024. sezonu su jarke boje kojih se mnogi plaše iskombinirati u njihov stil. Mali dodatci žarkih boja poput torbica i ruksaka odmah mogu poboljšati cijeli šarm vašeg izgleda. 

Praktični modni savjeti za 2024. sezonu

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih