SPORT

[FOTO] Članovi Udruge UPS Pampas dokazali da mogu organizirati natjecanje svjetskog ranga

Nakon dva uzbudljiva dana natjecanja na osječkoj streljani Pampas završeno je ovogodišnje Državno prvenstvo i 30. Kup Osijeka u praktičnom streljaštvu

    Objavljeno 07.10.2024
    Matija Ivanković

    Nakon dva uzbudljiva dana natjecanja na osječkoj streljani Pampas završeno je ovogodišnje Državno prvenstvo i 30. Kup Osijeka u praktičnom streljaštvu. Članovi Udruge za praktično streljaštvo „Pampas“ nakon mjeseci pripremanja za ova natjecanja, a koji su kulminirali dvotjednim intenzivnim pripremama opreme, terena i drugih organizacijskih detalja, strijelcima iz Hrvatske i okolnih zemalja, uz puno žrtve dostavili su vrhunski sportski događaj, što su potvrdili i sami natjecatelji. Ponovno su tako„Pampasovci“  dokazali da se organizacijski mogu svrstati u sam europski vrh, unatoč brojnim ograničenjima svojeg domaćeg terena – Streljane Pampas, za ovaj tip streljačkog događanja.

    Na Državnom prvenstvu i jubilarnom, 30. Kupu Osijeka nastupilo je osamdesetak strijelaca iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Litve. Osječki Kup bio je prvo takozvano Level 3 natjecanje držano u Osijeku, a ova klasifikacija znači da je imalo međunarodni karakter, uvršteno je u kalendar događanja krovne organizacije na svjetskoj razini, te je zahtijevalo vrhunske uvjete za strijelce.

    Iako su i prije početka natjecanja ostavili srce na gorenavedenom terenu pripremajući ga, članovi „Pampasa“ ponovno su ostvarili sjajne rezultate. Zbog specifičnog načina bodovanja ova „dva natjecanja u jednom“, član UPS Pampas Tomislav Tomljanović bio je pobjednik većeg, Level 3 međunarodnog natjecanja – 30. Kupa Osijeka u kategoriji „Production“, u kojoj je nastupio i najveći broj natjecatelja, te je osvojio i najviše IPSC priznanje – predsjedničku medalju. No, nažalost izmaknula mu je titula državnog prvaka, a koja je pripala članu Kluba za praktično streljaštvo „Strijelac“ iz Vinkovaca Davoru Majstoroviću. „Pampasovac“ Darko Dumendžić je u istoj kategoriji osvojio seniorsku broncu, a Ivan Krolo superseniorsko srebro. U drugoj najbrojnijoj kategoriji „Standard“ Davor Lukenda postao je viceprvak Hrvatske, a među seniorima je Branislav Škorak bio treći.

    Još jednog viceprvaka Hrvatske Pampas je dobio u najbrže rastućoj kategoriji „Production optics“  gdje je član kluba Eduard Rupčić osvojio srebro.

    Po prvi puta UPS Pampas dobio je i državnu prvakinju u kategoriji „production optics lady“ – Rebeku Puhalo, a kojoj je ovo bio i prvi nastup na većem natjecanju.

    I timski su strijelci iz Osijeka imali dobre rezultate, pa su tako ekipe UPS Pampas u kategoriji „Production“ osvojile ekipnu srebro, te u kategoriji „Standard“ broncu.

    30. Kupom Osijeka proslavljeno je i tri desetljeća bavljenja praktičnim streljaštvom u Republici Hrvatskoj, te su tom prigodom svim klubovima koji su dio Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo uručene plakete.

    Posebno, pak priznanje – zahvalnica Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo za organizaciju, predanost, viziju i neumoran rad u promicanju i razvoju sporta praktičnog streljaštva u Hrvatskoj dodijeljena je prošle godine preminulom predsjedniku UPS Pampas Darku Nađu, a primio ju je njegov sin i aktualni predsjednik Udruge Franjo Nađ.

    Naglasak treba staviti i na činjenicu da je nakon ovog natjecanja hrvatska zajednica praktičnog streljaštva bogatija za još čak dvadesetak novih članova. Oni su, naime uspješno položili sigurnosni ispit prije početka natjecanja, a sudjelovanje na natjecanju bilo im je praktični dio ispita.

    Ovaj sportski događaj bio je jedinstven jer je po prvi puta streljana Pampas otvorila svoja vrata svim zainteresiranim građanima koji su htjeli pogledati kako izgleda praktično streljaštvo, a tijekom dva dana natjecanja veliki broj gledatelja došao je uživati u ovoj dinamičnoj streljačkoj disciplini.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ovo natjecanjen od iznimnog je značaja za osječku Udrugu za praktično streljaštvo Pampas, ne samo zbog statusa Level 3 natjecanja, prvog takvog koje se održava u Osijeku, već i jer se njime ostvaruje dugogodišnji san osnivača IPSC-a u Osijeku i Hrvatskoj, a koji su imali svoje početke na osječkoj streljani i prije više od tri desetljeća

    [FOTO] Otvoreno Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu i 30. Kup Osijeka

    Sveačanim otvorenjem započelo je Državno prvenstvo u praktičnom streljaštvu i jubilarni 30. Kup Osijeka, a koji će tijekom dva dana Više…

    Po završetku konferencije za novinare održana je i posebna demonstracija praktičnog streljaštva na kojoj je aktualni državni prvak u kategoriji produkcija i član UPS Pampas Tomislav Tomljanović pokazao kako vrhunski strijelac svladava jednu IPSC stazu

    [NAJAVA] Državno prvenstvo u IPSC na Pampasu – jubilarni trideseti Kup Osijeka!

    Osječka Streljana Pampas ovoga će vikenda biti poprište jedinstvenog i dinamičnog natjecanja u modernom streljačkom sportu. Udruga za praktično streljaštvo Više…

    Konjički klub Osijek priprema se za Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju za sve kategorije koje će se održati nadolazeći vikend, tj. od 22. do 25. kolovoza na Pampasu

    Adriatic Challenge:  Čak dva vikenda zaredom Osijek je domaćin natjecanja u preponskom jahanju

    Prošloga vikenda na osječkom Pampasu održano je IV kolo Croatia Cupa na kojemu je sudjelovalo čak 50 konja i 40 Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Utakmica 7. kola na rasporedu je u subotu u 19 sati, a očekuje nas neizvjestan dvoboj ravnopravnih protivnika

    Rukometaši Osijeka idu u Trogir po prve gostujuće bodove

    Riječ je o utrci za djecu i odrasle čiji je krajnji cilj podizanje svijesti o problematici nestale djece te okolnostima nestanaka

    [FOTO] Veliki i mali Osječani ponovno trčali za nestanke djece na utrci Find me 2024

    Na turniru nastupilo je oko 400 natjecatelja iz 28 klubova iz  Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Taekwondo klub Osijek nastupio je s 5 natjecatelja.

    Taekwondo klub Osijek – Dugo Selo Open 2024.