ŽIVOT

[FOTO] Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja

Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane

Objavljeno 20.12.2024
Mihael Šilac

Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.

U subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti – pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.

Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi termin u danu je u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.

Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.

Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.

FOTO: Damir Varmuža (Piksel photography).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Posjetitelje očekuju interaktivne radionice, znanstvene igre na otvorenom (poput „Life-size Čovječe ne ljuti se“), izložbe fotografija djelatnika i studenata, kao i zanimljiv uvid u laboratorije Odjela

Dan otvorenih vrata Odjela za biologiju

Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i ove godine, u kojoj obilježava 20. godišnjicu osnutka, otvara svoja Više…

Međunarodni volonteri posebno su motivirani graditi interkulturalni dijalog s građanima Osijeka i žele podijeliti svoje znanje i želju za povezivanjem sa svim zainteresiranima za ove teme

Besplatne radionice o filozofiji i psihologiji u DKolektivu

Međunarodni volonteri Europskih snaga solidarnosti, koji dugoročno volontiraju u DKolektivu – organizaciji za društveni razvoj, María Ortiz i César Rodriguez Više…

Vinogradi Nuić smješteni su u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka, Blatina i Trnjak

Četvrtak u Wine&Friends uz vinariju Nuić

Nakon oduševljenja kojeg su izazvali na WineOs-u, morali smo ih imati u našoj ponudi, ali i u gostima, kažu organizatori Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Šampion Dunava za 2025. godinu je Graševina barrique 2020., vinarije Svijetli dvori iz Karanca! Najboljom ju je proglasila ocjenjivačka komisija sastavljena od 13 međunarodnih ocjenjivača. Najbolje crveno vino je Golberg Red Vinarije Belje, ružičasto Rose Vinarije Mons Aureus, a Graševina Vinarije Kovats najbolja je Novinarska graševina

[FOTO] Dodijelom Šampiona Dunava 2025. otvoren ovogodišnji Vinatlon

Dajte svojoj odjeći drugi život i  besplatno osvježite svoju garderobu! Pridružite  se na aktivnosti zamjene odjeće i budite dio održive mode

Razmjena odjeće u Info-centru za mlade

U ponedjeljak, 2. lipnja, Zagreb i još 20 hrvatskih gradova obilježavaju Europski dan svjesnosti o miasteniji gravis – tiha borba koju treba glasno podržati

Hrvatska u znaku zelene: Simbolična šetnja i svjetlosna podrška u Osijeku za oboljele od miastenije gravis