ŽIVOT

[FOTO] Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja

Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane

Objavljeno 20.12.2024
Mihael Šilac

Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.

U subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti – pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.

Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi termin u danu je u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.

Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.

Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.

FOTO: Damir Varmuža (Piksel photography).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sajam će u svom desetom izdanju ponuditi brojne novitete za sve posjetitelje. Jedna od najvećih novosti svakako je i eno-gastro kviz...

WineOS organizira prvi eno-gastro kviz kojeg će voditi Dean Kotiga

Stalna želja za promjenom i uvođenjem noviteta prepoznatljiva je od prvih dana sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Osim Više…

Očekuje vas dan pun zanimljivih radionica, interaktivnih aktivnosti i druženja. Ne propustite priliku sudjelovati i doprinijeti stvaranju održivije i kreativnije zajednice

Zimski festival mladih u Osijeku 2024. – Poziv mladima

Organizatori Erasmus+ Zimskog festivala mladih 2024.g. u Osijeku koji će se održati od 10:00 – 20:00 sati 18. prosinca 2024.g. Više…

Publika željna znanja ponovno će imati prigodu popratiti vrhunske vinske radionice koje će voditi Ivo Kozarčanin i Tomo Jakopović

Deseti WineOS donosi šest vrhunskih radionica

Mjesec dana prije početka desetog izdanja sajma WineOS, organizatori su podijelili još detalja vezanih uz jubilarno izdanje najveće vinske manifestacije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Krećemo sa zagrijavanjem već od 10.00 sati! Uz ponudu čarobnih zimskih napitaka - od kuhanog gina do vina i mix DJ Chuuleta koji će nas zagrijati, serviramo najbolju slavonsku užinu ili kruha-masti-paprike! 

Tradicionalni novogodišnji dnevni đir u Bajti

Ples je sveprisutan! Odeš u izlazak - ljudi plešu. Odeš u svatove - ljudi plešu. Okupiš ekipu za roštilj uz dobru glazbu - ljudi plešu.

Plesni tečaj ŠPU Feniksa

Središnji doček Nove godine počinje u 21 sat na Trgu Vatroslava Lisinskog nastupom tamburaškog sastava Džentlmeni, koji će napraviti veselu uvertiru u najvažniji događaj u noći – koncert Prljavog kazališta

Doček Nove 2025. u Osijeku: Prljavo kazalište i dječji doček u Tvrđi, umirovljenici u dvije dvorane