ŽIVOT

[FOTO] Deseti WineOS donosi još više radionica i stručnih predavanja

Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane

Objavljeno 20.12.2024
Mihael Šilac

Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.

Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.

U subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti – pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.

Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi termin u danu je u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.

Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.

Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja 2025. u prostoru Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.

FOTO: Damir Varmuža (Piksel photography).

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovaj događaj prethodi obilježavanju 20 godina postojanja Odjela, a sastoji se od niza aktivnosti, predavanja i radionica, namijenjenih srednjoškolcima, studentima, učiteljima, nastavnicima i široj javnosti

Odjel za fiziku u Osijeku organizira Dane otvorenih vrata povodom 20. obljetnice svog postojanja

U okviru slavljeničkog tjedna, Odjel za fiziku Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku s veseljem najavljuje organizaciju Dana otvorenih vrata 2025. Više…

Ovogodišnji program uključuje sedam edukativnih i interaktivnih radionica namijenjenih učenicima i široj javnosti. Svaka radionica traje 30 minuta

9. Noć znanosti na PTFOS-u

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek organizira 9. Noć znanosti koja će se održati 12. prosinca 2025. godine na adresi Franje Kuhača 18, Više…

Jedanaesti WineOS by Graševina Croatica 16. i 17. siječnja ponovno pretvara Osijek u vinsko središte regije

[FOTO] WineOS 2026 – Vinski dnevni boravak na istoku Hrvatske

Nova godina na domaćoj vinskoj sceni već tradicionalno počinje u Osijeku. U vrijeme kada enološka i gastronomska industrija sređuje dojmove Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grad Osijek organizira veliki doček na Trgu Sv. Trojstva i Trgu V. Lisinskog uz odlične izvođače i puno zabave!

Veliki doček Nove godine u organizaciji grada Osijeka: Dva trga, tri koncerta i veliko slavlje za sve generacije

Večer će osobno uveličati Davor Zdjelarević, a u njegovom društvu kušat ćemo iznimno bogat i raznolik izbor vina koji obuhvaća svježe sortne klasike, nova organska PIWI vina, grandiozne Nagual cuvée te pjenušce proizvedene klasičnom metodom

Večer uz vinariju Zdjelarević u Wine & Friends Osijek

Ovaj jedinstveni dan Sv. Stjepana spojit će energiju i glazbu jednog od najkarizmatičnijih izvođača domaće scene u Stjepkovo!

Koncertno slavlje Kandžije drugog dana Božića u klubu Oxygen