ŽIVOT

(FOTO GALERIJA) Otvoren 24. Osječki jesenski sajam

Sajam traje do nedjelje, 3. listopada, a obuhvaća i dvije posebne sajamske manifestacije čiji je pokrovitelj Osječko-baranjska županija...

Objavljeno 01.10.2021
Ivona Amidžić

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas (1. listopada 2021. godine) otvoren je 24. Osječki jesenski sajam, koji organizira tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek, a pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Uz mnoge posjetitelje, na svečanom otvaranju nazočili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i Dragan Vulin, generalni konzul Mađarske u Hrvatskoj Bela Gardoš, predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević te drugi uzvanici. Sve nazočne pozdravio je direktor Osječkog sajma d.o.o. Alen Vukašinović.

Sajamska priredba okupila je 200 izlagača, a programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje i ekologiju. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova, sajam je prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

Sajam traje do nedjelje, 3. listopada, a obuhvaća i dvije posebne sajamske manifestacije čiji je pokrovitelj Osječko-baranjska županija; 8. Izložbu ženskog poduzetništva i 5. Izložbu braniteljskog poduzetništva. Tradicionalno, po 26. put, u organizaciji HGK ŽK Osijek u sklopu Sajma održavaju se Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda i Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda.

Zamjenik župana Mato Lukić čestitao je organizatorima na još jednoj organizaciji Sajma, i to u specifičnim uvjetima i uz poštivanje epidemioloških preporuka. Izlagačima je poželio uspješan posao, posjetiteljima zabavu kakvu nudi sajam te poručio:

– Osječko-baranjska županija zajedno s Gradom Osijekom pruža punu potporu održavanju sajma, a kao poseban doprinos razvoju sajmova i sajmovanja, kao i poticanju cjelokupnog gospodarskog razvoja, Županija provodi i projekt izgradnje Gospodarskog centra na više od 5.000 četvornih metara. Radovi su počeli u lipnju ove godine, vrijednost projekta je 65 milijuna kuna, a za 18 mjeseci očekujemo da se izgradi prva faza Centra i tada se tamo okupimo u još većem broju – poručio je zamjenik župana Mato Lukić.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin upozorio je na važnost sajmovanja, zahvalio izlagačima iz Hrvatske i Mađarske te pozvao posjetitelje na Sajam. Naglasio je kako će Gospodarski centar biti novo mjesto sajmovanja u Osijeku, i to jedinstveno u Hrvatskoj. – To pokazuje koliko smo fokusirani na razvoj gospodarstva i koliko želimo grad Osijek graditi kao središte gospodarstva i sajmovanja ne samo Slavonije i Baranje već i puno šire – poručio je Vulin.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja do sada nije bila izložena, a koja je spremna uveseliti nekog novog!

Udruga Pobjede poziva vas na posljednji ovogodišnji second hand sajam, POSH STORE!

Iz Udruge kažu da će biti najbolji do sada, da je 180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja Više…

Cilj ovog dvodnevnog sajma (27. i 28. listopada) je poticanje interesa djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, pa je namijenjen svima zainteresiranima, od početnika koji će se tek odvažiti za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren Sajam Tehnicoolum 2023.

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka danas (27. listopada Više…

Autohtoni proizvodi našeg područja, poljoprivreda, prehrana, graditeljstvo i stanovanje najznačajniji su dio programa izlaganja i prodaje najvećeg broja izlagača Jesenskog sajma

[NAJAVA] Jesenski sajam od 6. do 8. listopada u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije

U prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, uskoro će se održati Jesenski sajam koji će trajati od petka 6. listopada do Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.