GOSPODARSTVO

FOTO Gospodarski centar Osijek uskoro dovršen

U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

  Objavljeno 19.01.2023
  Darija Kovačić

  Gradilište Gospodarskog centra jučer je u pratnji izvođača radova i stručnih službi Osječko-baranjske županije obišao župan Ivan Anušić.

  Na Zgradi 1. Gospodarskog centra završena je krovna konstrukcija, a u završnoj fazi je izvođenje armirano-betonskih vanjskih i unutarnjih podnih ploča. Istovremeno se dovršava i postavljanje aluminijske fasade.

  Radovi napreduju i u unutrašnjosti objekta pa se trenutno izvode keramičarski radovi i montira se unutrašnja stolarija, a u tijeku je izvedba strojarskih i elektroinstalacija po cijelom objektu.

  Dovršeni su radovi na pristupnoj prometnici, a radovi na parkiralištu i hortikulturnom uređenju su u tijeku. U tijeku je i isporuka opreme za Zgradu 1. Gospodarskog centra kako bi po dovršetku svih radova i ishođenju uporabne dozvole, sve bilo spremno za opremanje i što brže stavljanje u funkciju.

  U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

  Projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor biti će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije, te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

  – Gospodarski centar je novi sajamski prostor koji gradi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, a omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima izlaganje i komercijaliziraju njihovih proizvoda te će biti mjesto susreta s ciljem pronalaska novih tržišta i strateških partnera. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Prepoznali smo važnost osnaživanja gospodarske infrastrukture i prateći trendove u gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima pružamo potporu u razvoju što rezultira pozitivnim gospodarskim pokazateljima na istoku Hrvatske – rekao je župan Anušić.

  Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavati se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje. Proljetni sajam bit će tek prvi u nizu, jer kako se izgradnja Gospodarskog centra privodi kraju tako raste interes za korištenjem ovog prostora za organizaciju konferencija, sajmova i prezentacija koje se planiraju organizirati do kraja 2023. godine na području istoka Hrvatske.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Na Sajmu ljepote i zdravlja tijekom dva dana predstavit će se 50-ak izlagača, održat će se stručna predavanja, savjetovanja i usavršavanja, modna revija na kojoj će u glazbenom dijelu nastupiti Igor Delač

  Sajam ljepote i zdravlja (PROGRAM)

  U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku održana je konferencija za medije uoči Sajma ljepote i zdravlja koji će se Više…

  Industrija ljepote i zdravlja odražava sve veći interes ljudi za očuvanje vlastite ljepote i zdravlja. Stoga, na ovom sajmu, posjetitelji će imati priliku upoznati se s inovativnim tehnologijama, prirodnim proizvodima te stalno mijenjajućim trendovima koji oblikuju ovu dinamičnu i konkurentnu industriju.

  [NAJAVA] Sajam Ljepote i zdravlja u GC Osijek

  Po prvi puta u Osijeku, 7. i 8. lipnja 2024. godine, održat će se Sajam posvećen ljepoti i zdravlju – Više…

  Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

  [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

  U organizaciji Osječko-baranjske županije i u nazočnosti oko 2.500 učenika završnih razreda iz svih srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Za promet će se opet zatvoriti dio Kolodvorske ulice, na dionici od Kozjačke do Kapelske ulice, a prije roka se otvara dio Kolodvorske od prenjske do Kozjačke

  Obavijest o privremenoj regulaciji prometa u Kolodvorskoj ulici u Osijeku

  Rebalansom je Proračun Osječko-baranjske županije povećan s 250,60 milijuna eura na 293,70 milijuna

  Rebalansom izglasan rekordan Proračun Osječko-baranjske županije