GOSPODARSTVO

FOTO Gospodarski centar Osijek uskoro dovršen

U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

    Objavljeno 19.01.2023
    Darija Kovačić

    Gradilište Gospodarskog centra jučer je u pratnji izvođača radova i stručnih službi Osječko-baranjske županije obišao župan Ivan Anušić.

    Na Zgradi 1. Gospodarskog centra završena je krovna konstrukcija, a u završnoj fazi je izvođenje armirano-betonskih vanjskih i unutarnjih podnih ploča. Istovremeno se dovršava i postavljanje aluminijske fasade.

    Radovi napreduju i u unutrašnjosti objekta pa se trenutno izvode keramičarski radovi i montira se unutrašnja stolarija, a u tijeku je izvedba strojarskih i elektroinstalacija po cijelom objektu.

    Dovršeni su radovi na pristupnoj prometnici, a radovi na parkiralištu i hortikulturnom uređenju su u tijeku. U tijeku je i isporuka opreme za Zgradu 1. Gospodarskog centra kako bi po dovršetku svih radova i ishođenju uporabne dozvole, sve bilo spremno za opremanje i što brže stavljanje u funkciju.

    U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

    Projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor biti će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije, te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

    – Gospodarski centar je novi sajamski prostor koji gradi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, a omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima izlaganje i komercijaliziraju njihovih proizvoda te će biti mjesto susreta s ciljem pronalaska novih tržišta i strateških partnera. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Prepoznali smo važnost osnaživanja gospodarske infrastrukture i prateći trendove u gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima pružamo potporu u razvoju što rezultira pozitivnim gospodarskim pokazateljima na istoku Hrvatske – rekao je župan Anušić.

    Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavati se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje. Proljetni sajam bit će tek prvi u nizu, jer kako se izgradnja Gospodarskog centra privodi kraju tako raste interes za korištenjem ovog prostora za organizaciju konferencija, sajmova i prezentacija koje se planiraju organizirati do kraja 2023. godine na području istoka Hrvatske.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku otvorio je premijer Andrej Plenković  koji je najavio da Vlada zbog postignutih gospodarskih rezultata nakon izbora planira pokrenuti redefiniranje ciljeva iz nacionalne razvojne strategije

    [FOTO] U Gospodarskom centru otvoren 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

    Tradicionalni je sajam koji se drugu godinu zaredom održava u Gospodarskom centru u Osijeku okupio 250 izlagača iz 12 hrvatskih Više…

    Svečano otvorenje sajma je danas, petak 15. ožujka 2024. godine u 10 sati, a za posjetitelje će tijekom sajamskih dana biti otvoren od 10 do 19 sati uz besplatan ulaz i parkiranje.

    Proljetni i Obrtnički sajam okupiti će 250 izlagača u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije

    Vikend u Osijeku biti će u znaku 30. proljetnog i 24. obrtničkog sajma koji će se od 15. do 17. Više…

    Proljetni sajam organizira se tridesetu godinu za redom, dok se obrtnički organizira dvadeset i četvrtu godinu i međunarodnog je karaktera

    [NAJAVA] Proljetni i obrtnički sajam u GC OBŽ

    Proljetni i obrtnički sajam po drugi puta održat će se u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije od 15. do 17. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!

    Svaki poduzetnički pothvat započinje dobrom poslovnom idejom. No, poduzetničkih ideja je bezgranično puno, a uspješne pothvate od neuspješnih dijeli – realizacija

    Od ideje do realizacije – novi besplatni seminar za poduzetnike

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI