GOSPODARSTVO

FOTO Gospodarski centar Osijek uskoro dovršen

U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

  Objavljeno 19.01.2023
  Darija Kovačić

  Gradilište Gospodarskog centra jučer je u pratnji izvođača radova i stručnih službi Osječko-baranjske županije obišao župan Ivan Anušić.

  Na Zgradi 1. Gospodarskog centra završena je krovna konstrukcija, a u završnoj fazi je izvođenje armirano-betonskih vanjskih i unutarnjih podnih ploča. Istovremeno se dovršava i postavljanje aluminijske fasade.

  Radovi napreduju i u unutrašnjosti objekta pa se trenutno izvode keramičarski radovi i montira se unutrašnja stolarija, a u tijeku je izvedba strojarskih i elektroinstalacija po cijelom objektu.

  Dovršeni su radovi na pristupnoj prometnici, a radovi na parkiralištu i hortikulturnom uređenju su u tijeku. U tijeku je i isporuka opreme za Zgradu 1. Gospodarskog centra kako bi po dovršetku svih radova i ishođenju uporabne dozvole, sve bilo spremno za opremanje i što brže stavljanje u funkciju.

  U Gospodarskom centru u planu je održavanje i prvog sajma, tradicionalnog proljetnog kojeg priprema tvrtka Osječki sajam, odnedavno u vlasništvu Osječko-baranjske županije. Tvrtka Osječki sajam upravljat će Gospodarskim centrom, odnosno Zgradom 1, koja je multifunkcionalni objekt i prostire se na 5.000 metara kvadratnih.

  Projektirana je na principu održive gradnje i zaštite okoliša korištenjem obnovljivih izvora energije te na principu gotovo nulte energije u zgradama. Objekt će imati dvije etaže. Sam izložbeni prostor biti će smješten u prizemlju, a uz njega se također nalaze četiri multifunkcionalne dvorane za poslovne sastanke i prezentacije, te druge događaje i popratne aktivnosti. Kat je namijenjen za uredske prostore.

  – Gospodarski centar je novi sajamski prostor koji gradi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, a omogućit će poduzetnicima, obrtima i drugim gospodarskim subjektima izlaganje i komercijaliziraju njihovih proizvoda te će biti mjesto susreta s ciljem pronalaska novih tržišta i strateških partnera. Time će poduprijeti kapacitete poduzetnika i gospodarstvenika za rast na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu te potaknuti ulaganja u inovacije i nove tehnologije. Prepoznali smo važnost osnaživanja gospodarske infrastrukture i prateći trendove u gospodarstvu, poduzetnicima i obrtnicima pružamo potporu u razvoju što rezultira pozitivnim gospodarskim pokazateljima na istoku Hrvatske – rekao je župan Anušić.

  Sajamski prostor bit će modularan i prilagođavati se potrebama izlagača. Izlagačima će na raspolaganju biti i prostorije za prezentacije, poslovne sastanke i druge događaje. Proljetni sajam bit će tek prvi u nizu, jer kako se izgradnja Gospodarskog centra privodi kraju tako raste interes za korištenjem ovog prostora za organizaciju konferencija, sajmova i prezentacija koje se planiraju organizirati do kraja 2023. godine na području istoka Hrvatske.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna eura, s tim da bespovratna sredstva EU iznose oko 6 milijuna eura, 1,2 milijuna eura osigurava Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a Osječko-baranjska županija 1,5 milijuna eura

  Gospodarski centar potaknut će snažniji razvoj Osijeka, OBŽ i istoka Hrvatske

  Gradilište Gospodarskog centra, kapitalne investicije koju provodi Osječko-baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom, danas (31. siječnja 2023. godine) sa Više…

  Doživite dva dana hedonizma, vrhunskih vina i delicijama s istoka Hrvatske te upoznajte brojne goste iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora + dijelimo ulaznice!

  Svje je spremno za do sada najveći WineOS

  WineOS će ovoga vikenda doživjeti svoje osmo izdanje. Novi sajam vina, delicija i ugodnog življenja održat će se 13. i Više…

  Ljubitelji vina i delicija moći će uživati u vinima i delicijama istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora

  WineOs, osmi po redu u dvorani Gradski vrt

  2023. godina odmah na svom početku u naše živote donosi mnogo novosti. Ipak, neke se dobre stvari nikada ne mijenjaju. Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Osječko-baranjska županija posljednjih godina prednjači u povlačenju sredstva iz Europskih fondova prije svega zbog strateškog planiranja i kvalitetne pripreme projekata koji su odmah po otvaranju javnog poziva spremni za aplikaciju.

  Osječko-baranjska županija ima spremne projekte i za nove europske programe

  Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa je 30 dana od dana objave, a zadnji dan za prijavu je 2. ožujka 2023. Ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 163.824,00 eura.

  Objavljen je Javni natječaj za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2023.

  Na pomolu je vjerojatno najveća pojedinačna investicija stranog ulagača ikada u Hrvatskoj. Američki industrijski gigant koji ima godišnji prihod veći od 30 milijardi dolara zapošljavati će 4500 osoba a proizvoditi će medicinske protetske dijelove, mikročipove i matične ploče za autoindustriju

  SENZACIJA! U Osijeku se počinje graditi visokotehnološka tvornica s 4500 zaposlenih!