KULTURA

FOTO: Gužva na Gužvi

Pogledajte kako je Gužva u 16ercu koncertom obilježila 25 godina karijere

Objavljeno 21.05.2018
Nikolina Ćosić

Najpoznatiji osječki punk-rock bend, Gužva u 16ercu, proslavio je svoj 25. rođendan u subotu, 19. svibnja, kod Školjke. Kao oblik slavlja izabrali su ono što najbolje znaju, a to je održati koncert za sve ljubitelje hitova Gužve, kao šlag na torti zvanoj 25 godina karijere.

Dvadesetpetogodišnja karijera Gužve u 16ercu započela je 1993. godine kada je glazbeni sastav osnovan u Osijeku. Nakon aktivnog šestogodišnjeg glazbenog djelovanja na sceni, 1999. godine bendu izlazi prvo studijsko izdanje pod nazivom „Čir na 12-ercu” u produkciji diskografske kuće Croatia Records. Svoj drugi album „Punk urac” izdaju 2006. godine za Dirty Old Empire, a u razdoblju od 2006. do 2012. godine sastav promovira isti album po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Na početku 2012. godine izdaju svoje treće glazbeno izdanje „Je ne regrette rien” u produkciji Geenger Recordsa. Grupa je dobitnica prve nagrade publike i žirija na Art & Music festivalu u Puli 1998. godine te nagrade Crni mačić u Varaždinu za najbolju rock nadu 2000. godine.

Kako su sve to ukomponirali u koji sat koncerta, pogledajte u galeriji fotografija:

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Rokeri u pop izadnju: Vigor i Mario Roth osim "u nas", rado slušani i viđeni u Sloveniji

‘Proroci u tuđem selu’ – Iako su jaki i kod nas, Vigor i Roth u Sloveniji rasturaju!

"Odraz" je predstava koja će nas kroz ples uvući u vrtlog emocionalno - psiholoških igara.. I odvesti nas u novu dimenziju

Volite ples? “Odraz” je savršena predstava za vas..

Muzejski četvrtak, ove će godine omogućiti posjetiteljima uvid u kolekciju najstarijih glazbenih instrumenata s područja Osijeka.. Šteta bi bilo propustiti to!

Muzejski četvrtak na temu “Glazbeni instrumenti fundusa Muzeja Slavonije”