KULTURA

FOTO: Gužva na Gužvi

Pogledajte kako je Gužva u 16ercu koncertom obilježila 25 godina karijere

Objavljeno 21.05.2018
Nikolina Ćosić

Najpoznatiji osječki punk-rock bend, Gužva u 16ercu, proslavio je svoj 25. rođendan u subotu, 19. svibnja, kod Školjke. Kao oblik slavlja izabrali su ono što najbolje znaju, a to je održati koncert za sve ljubitelje hitova Gužve, kao šlag na torti zvanoj 25 godina karijere.

Dvadesetpetogodišnja karijera Gužve u 16ercu započela je 1993. godine kada je glazbeni sastav osnovan u Osijeku. Nakon aktivnog šestogodišnjeg glazbenog djelovanja na sceni, 1999. godine bendu izlazi prvo studijsko izdanje pod nazivom „Čir na 12-ercu” u produkciji diskografske kuće Croatia Records. Svoj drugi album „Punk urac” izdaju 2006. godine za Dirty Old Empire, a u razdoblju od 2006. do 2012. godine sastav promovira isti album po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Na početku 2012. godine izdaju svoje treće glazbeno izdanje „Je ne regrette rien” u produkciji Geenger Recordsa. Grupa je dobitnica prve nagrade publike i žirija na Art & Music festivalu u Puli 1998. godine te nagrade Crni mačić u Varaždinu za najbolju rock nadu 2000. godine.

Kako su sve to ukomponirali u koji sat koncerta, pogledajte u galeriji fotografija:

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!