ŽIVOT

FOTO HeadOnEast – nastavak dobre zabave i večeras!

Posebnost HeadOnEasta kao i proteklih godina čine Kuće svjetla, koje se na četvrtom izdanju Kraljevskog HeadOnEsta nalaze duž Europske avenij

Objavljeno 01.10.2022
Petar Tauković

Doručkom za hedoniste na Glavnoj tržnici u Osijeku započeo je ovogodišnji, 4. po redu HeadOnEast! U organizaciji RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i HAPIH-a doručak su pripremili učenici Ugostiteljske škole nakon čega su se priključili cooking show-u „Najbolje ribe su na istoku“, u kojem su sudjelovali i profesionalni kuhari Marko Alilović i Darko Kozma.

– Svaki pravi hedonist zna koliko je važno krenuti u dan s dobrim doručkom, a kad je on na tržnici to znači da je on i svjež te da je put od polja do stola najkraći mogući. Nakon doručka kojeg smo realizirali u suradnji s HAPIH-om i RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, napravili smo cooking show te pokazali posjetiteljima kako napraviti nešto malo drugačije od proizvoda Slavonije i Baranje – istaknula je direktorica TZ OBŽ Ivana Jurić.

Program je nastavljen Klasikom u parku, Kazalištem na Aveniji i Kraljevskom pričaonicom u Gisku, a HeadOnEast je svečano otvoren u Muzeju likovnih umjetnosti predstavljanjem monografije Osječko-baranjske županije „Slavonija u mojim očima“ autora Antonije Huljev i Ilije Stanušića.

– Ova prekrasna monografija je vrijedan dar, jer ne događa se često da netko dođe i pokloni svoje autorsko djelo Županiji. Zahvalni smo autorima na tome i ova je vrijedna knjiga protokolarni poklon kojim ćemo našim dragim gostima pokazati djelić ljepota Slavonije i Baranje – rekao je župan Ivan Anušić.

Monografija će biti izvrstan poziv svima kojima dođe u ruke da u budućnosti posjete Osječko-baranjsku županiju. A za brojne posjetitelje ovog vikend HeadOnEast nudi vrhunsku zabavu koja se nastavlja i danas.

Sinoć su parkovi kao okosnice kraljevskog hedonizma odisali vrhunskom zabavom, a posjetitelje su uz izvrsnu hranu i piće privukla i brojna glazbena imena. Bogat glazbeni program nastavlja se i danas, a posjetitelje će uz pregršt domaćih bandova zabavljati i Z++ i Daleka obala.

Posebnost HeadOnEasta kao i proteklih godina čine Kuće svjetla, koje se na četvrtom izdanju Kraljevskog HeadOnEsta nalaze duž Europske avenije. Osvjetljenom rutom i večeras će posjetitelji moći prošetati uz fenjere i nevjerojatne priče iz osječke povijesti. Stoga, ako već niste, stignete još danas. Krenite na istok čeka vas Kraljevski HeadOnEast!

Fotografije: Marko Banić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Redom se otkazuju manifestacije kao što je HeadOnEast i sva događanja koja su trebala biti danas i sutra u sklopu HeadOnEast-a.

[OTKAZANO] Otkazuje se HeadOnEast radi trenutne situacije s kvalitetom zraka u gradu Osijeku

[OTKAZAN HEADONEAST] Dragi naši hedonisti, u gradu Osijeku zabilježena je povećana koncentracija lebdećih čestica u zraku uslijed promjene smjera vjetra. Više…

Uživat ćete u gastronomskim delikatesama, vinskim iznenađenjima, sportskim uzbuđenjima i mentalnom rasterećenju prolazeći kroz portale iza koji vas čekaju nove emocije i doživljaji Slavonije i Baranje

Pred nama je hedonistički vikend u Osijeku – najbolje od Slavonije i Baranje od 6. do 8. listopada [HEADLINERI]

LAST CALL – HEAD ON EAST Ne jedan, ne dva, nego čak tri dana čistog hedonizma i to za čistu Više…

5. Sajam gramofonskih ploča u Osijeku će se održati kao dio programa manifestacije HeadOnEast

[NAJAVA] 5. Sajam gramofonskih ploča u Osijeku

Udruga Volim Gramofonske Ploče u suradnji s Udrugom Osječki glazboplov – prijatelji glazbe i Osijeka, organizira 5. Sajam gramofonskih ploča Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

Kamion prolazi svim većim hrvatskim gradovima u periodu od 6. do 22. prosinca, a zaustavljat će se na javnim površinama na kojima će se održavati interaktivne predstave te druge zabavne aktivnosti.

Veseli Kamion Djeda Mraza stiže u Osijek