ŽIVOT

(FOTO i VIDEO) Napravili spektakl! Za akciju sakupljanja čepova u OŠ Retfali složili golemu rozetu!!

"Veliko hvala našem dragom umjetniku, akademskom kiparu Nikoli Falleru, što se odazvao na ovu našu veliku avanturicu po suncu, nacrtao nam cvijet, radio s djecom i fotografirao dronom konačni rad"

Objavljeno 24.05.2022
Ivona Amidžić

U subotu, 21. svibnja 2022. godine u dvorištu Osnovne škole „Retfala“ u Osijeku održana je radionica izrade „retfalačke rozete“, odnosno motiva cvijeta izrađenog od plastičnih čepova.

U organizaciju Društva „Naša djeca“ Grada Osijek i njihove voditeljice Jasne Komendanović, uz stručno vodstvo i pomoć akademskog kipara Nikole Fallera i uz vrijedne ruke mnoštva djece nastao je motiv koji će se ubuduće koristiti kao prepoznatljivi vizual akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Volonterska akcija “Nije čep samo čep”

“Kako se skuplja čep po čep tako se i slaže i baš zorno pokazuje da je svaki čep bitan ma koliko bio sitan! Nama za cvijet, a krajnjim korisnicima za lijek. Prvo, hvala svima koji skupljaju čepove bilo gdje, a ponajviše našim školaricima! Hvala svima koji su nam pomogli razvrstati čepove po bojama unazad dva mjeseca.

Hvala učenicima, domaru i ravnatelju Oš” Retfala” Osijek Igoru Kopiću koji su nas ugostili u svom dvorištu. Hvala Božidaru Vrselji iz Ipa Osijek za logistiku, glazbu i okrjepu (hvala i donatorima Coca-Cola i Kraš). Hvala djelatnicima Policijska uprava Osječko-baranjska, Tei Vrbljanin, a posebno Tatjani Lovaković, na višegodišnjoj suradnji i entuzijazmu i prijevozu. Hvala Plesni studio Shine plesačicama i voditeljicama Suzani Žuljević i našoj tajnici Miri Sekereš za uveseljavanje naše akcije… Bilo kuda Shine svuda! Hvala našim vijećnicama DGV Doris, Ani i Aleksandri na nesebičnoj aktivnosti. Hvala i roditeljima koji su došli podržati svoju djecu u volontiranju. A napose veliko hvala našem dragom umjetniku, akademskom kiparu Nikoli Falleru, što se odazvao na ovu našu veliku avanturicu po suncu, nacrtao nam cvijet, radio s djecom i fotografirao dronom konačni rad”, navode iz DND Osijek.

Ispod možete vidjeti snimku rozete odozgo:

U ovoj akciji skoro tri tone plastičnih čepova

Jučer, 23. svibnja 2022. godine, s početkom u 11 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek predani su prikupljeni plastični čepovi u težini od skoro tri tone.

U započetom projektu krajem 2017. godine „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijske uprava osječko-baranjska te je do sada prikupljeno ukupno 20.020 kilograma plastičnih čepova.

Više pročitajte ispod.

Akcija sakupljanja čepova: Sakupljeno skoro 3 tone, pridružila se i PP Slatina, spektakularna rozeta…

foto i video: DND Osijek (facebook) i Nikola Faller

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Klub navijača Bijelo-plavi danas je održao drugo predavanje u sklopu svog projekta kojim žele najmlađima približiti kako to izgleda ljubav prema Klubu...

FOTO: Bijelo-plava munja prostrujila OŠ Retfalom

Klub navijača Bijelo-plavi danas je održao drugo predavanje u sklopu svog projekta kojim žele najmlađima približiti kako to izgleda ljubav Više…

Pogledajte kako je iz zraka izgledao fenomenalan vatromet na kulminaciji petodnevne proslave Dana Gradske četvrti Jug 2!

(VIDEO) Ovako je izgledalo iz zraka: Spektakularna proslava Dana Gradske četvrti Jug 2!

“Ovako je sinoć izgledala proslava iz zraka. Bravo Jugovci!” napisali su iz Gradske četvrti Jug 2 zadovoljno uz video koji Više…

Akcije se redovno provode, a do sada je prikupljeno ukupno 20.020 kilograma plastičnih čepova!!

Akcija sakupljanja čepova: Sakupljeno skoro 3 tone, pridružila se i PP Slatina, spektakularna rozeta…

Jučer, 23. svibnja 2022. godine, s početkom u 11 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek predani Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi