CRNA KRONIKA

(FOTO I VIDEO) Olujno nevrijeme i golemi led uništavali krovišta, automobile, staklenike, izazvan požar!

Tuča je bila golema, od veličine lješnjaka do veličine jajeta, takvo što čovjeka može ubiti!!

    Objavljeno 26.05.2022
    Ivona Amidžić

    Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je 25. svibnja u popodnevnim i večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

    Varaždinska županija

    Olujno nevrijeme i tuča pogodili su oko 17:00 sati više gradova i općina Varaždinske županije i to grad Varaždin, općine Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Sveti Đurđ. Tuča je bila veličine lješnjaka do veličine jajeta. Zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, a posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama i drugoj imovini koju tek treba utvrditi.

    U tijeku su procjene štete na terenu na kućama kako bi se što prije sanirala krovišta, prozori i slično, dok će šteta na usjevima, voćnjacima, vozilima i ostalim materijalno-tehničkim sredstvima biti procjenjivana tijekom nekoliko narednih dana.

    Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da su bez električne energije bili građani na području Vinice, Vinica Bregu, Cestici, Gornjoj Voći i okolnih naselja kao posljedice nevremena. Zabilježeno je također nekoliko dojava o padu grana na prometnice u mjestima zahvaćenim nevremenom.

    Krapinsko-zagorska županija

    Od 16:50 sati Hum na Sutli i okolicu zahvatila je jača tuča i kiša s olujnim vjetrom koji je oštetio osobne automobile, krovove obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.

    Županijski centar 112 Krapina zaprimio je desetak poziva vezanih za pomoć kod pokrivanja obiteljskih kuća i dva poziva vezana za očevid zbog oštećenja osobnih automobila.

    Načelnik Stožera civilne zaštite Hum na Sutli i dežurni djelatnik Vatrogasnog operativnog centra ZJVP Zabok obišli su 32 objekta na ugroženom području. U intervencijama su sudjelovali Vatrogasna zajednica Hum na Sutli s dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnom vatrogasnom postrojbom Krapina. Ukupno je bilo 50 vatrogasaca i 17 vozila. Najviše su oštećeni objekti prekriveni salonit pločama i starim crijepom.

    Međimurska županija

    Jučer oko 17:00 sati Međimursku županiju zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno tučom koja je mjestimice bila veličine oraha.

    Tuča je padala u više gradova i općina; Mursko Središće, Prelog, Mala Subotica, Orehovica, Sveti Martin na Muri, Sveta Marija, Donja Dubrava. Nema dojava o značajnijim štetama na objektima i vozilima, dok će se šteta na usjevima naknadno utvrđivati. Zabilježena su i dva srušena stabla na prometnice u Podturnu i Svetoj Mariji.

    Sisačko-moslavačka županija

    Olujno nevrijeme zahvatilo je jučer, od 18:48 sati do 19:45 sati sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.

    Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Sisak te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela, Greda i Odra Sisačka. Vatrogasci su većinu štete sanirali te će se nastaviti sa sanacijama na objektima.

    Bjelovarsko-bilogorska županija

    Oko 19 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno vjetrom i kišom.

    Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je četiri dojave o posljedicama nevremena. Uslijed pada stabla u naselju Gornje Plavnice, stablo je oštetilo električne vodove. Na županijsku cestu naselju Suhaja, naneseno je mulja koji su sanirali vatrogasci i „Ceste“ Bjelovar. Zaprimljena je informacija od Elektre Križ o poremećaju u opskrbi električnom energijom na području općine Đulovac i grada Daruvara, ukupno 785 korisnika mreže. Kvar je otklonjen do 23:30 sati.

    foto i video: MUP i Ravnateljstvo civilne zaštite

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Sumnjiči ga se da je od 22. prosinca 2023. godine do 2. siječnja 2024. godine oštetio više parkiranih osobnih automobila i jedan autobus, na način da je bušio gume i razbijao dijelove vozila

    Policija pronašla bušača guma

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 43-godišnjak počinio kazneno djelo Oštećenje Više…

    Tuča je prouzročila velike štete na usjevima, oštetila fasade i automobile. Vatrogasci su imali intervencije uklanjanja stabala i granja s ceste te odčepljivanja šahta, a policijski službenici postupali su po dojavama o oštećenim osobnim vozilima

    Nevrijeme u Slavoniji – Županijski centar 112 Osijek zaprimio 116 poziva, štete su velike

    Županijski centar 112 Osijek zaprimio je 116 poziva zbog olujnog nevremena praćenog tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje Više…

    "Ispunio je elemente protupravnih ponašanja opisanih u članku 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira"

    Policija prijavila načelnika Borova zbog objave da je Oluja zločin

    Vukovarsko-srijemska policija zajedno s Državnim odvjetništvom provodi izvide zbog objave načelnika Borova Zorana Baćanovića na Facebooku. Baćanović, koji je član Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila