CRNA KRONIKA

(FOTO I VIDEO) Olujno nevrijeme i golemi led uništavali krovišta, automobile, staklenike, izazvan požar!

Tuča je bila golema, od veličine lješnjaka do veličine jajeta, takvo što čovjeka može ubiti!!

  Objavljeno 26.05.2022
  Ivona Amidžić

  Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je 25. svibnja u popodnevnim i večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Varaždinska županija

  Olujno nevrijeme i tuča pogodili su oko 17:00 sati više gradova i općina Varaždinske županije i to grad Varaždin, općine Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Sveti Đurđ. Tuča je bila veličine lješnjaka do veličine jajeta. Zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, a posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama i drugoj imovini koju tek treba utvrditi.

  U tijeku su procjene štete na terenu na kućama kako bi se što prije sanirala krovišta, prozori i slično, dok će šteta na usjevima, voćnjacima, vozilima i ostalim materijalno-tehničkim sredstvima biti procjenjivana tijekom nekoliko narednih dana.

  Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da su bez električne energije bili građani na području Vinice, Vinica Bregu, Cestici, Gornjoj Voći i okolnih naselja kao posljedice nevremena. Zabilježeno je također nekoliko dojava o padu grana na prometnice u mjestima zahvaćenim nevremenom.

  Krapinsko-zagorska županija

  Od 16:50 sati Hum na Sutli i okolicu zahvatila je jača tuča i kiša s olujnim vjetrom koji je oštetio osobne automobile, krovove obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.

  Županijski centar 112 Krapina zaprimio je desetak poziva vezanih za pomoć kod pokrivanja obiteljskih kuća i dva poziva vezana za očevid zbog oštećenja osobnih automobila.

  Načelnik Stožera civilne zaštite Hum na Sutli i dežurni djelatnik Vatrogasnog operativnog centra ZJVP Zabok obišli su 32 objekta na ugroženom području. U intervencijama su sudjelovali Vatrogasna zajednica Hum na Sutli s dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnom vatrogasnom postrojbom Krapina. Ukupno je bilo 50 vatrogasaca i 17 vozila. Najviše su oštećeni objekti prekriveni salonit pločama i starim crijepom.

  Međimurska županija

  Jučer oko 17:00 sati Međimursku županiju zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno tučom koja je mjestimice bila veličine oraha.

  Tuča je padala u više gradova i općina; Mursko Središće, Prelog, Mala Subotica, Orehovica, Sveti Martin na Muri, Sveta Marija, Donja Dubrava. Nema dojava o značajnijim štetama na objektima i vozilima, dok će se šteta na usjevima naknadno utvrđivati. Zabilježena su i dva srušena stabla na prometnice u Podturnu i Svetoj Mariji.

  Sisačko-moslavačka županija

  Olujno nevrijeme zahvatilo je jučer, od 18:48 sati do 19:45 sati sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.

  Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Sisak te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela, Greda i Odra Sisačka. Vatrogasci su većinu štete sanirali te će se nastaviti sa sanacijama na objektima.

  Bjelovarsko-bilogorska županija

  Oko 19 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno vjetrom i kišom.

  Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je četiri dojave o posljedicama nevremena. Uslijed pada stabla u naselju Gornje Plavnice, stablo je oštetilo električne vodove. Na županijsku cestu naselju Suhaja, naneseno je mulja koji su sanirali vatrogasci i „Ceste“ Bjelovar. Zaprimljena je informacija od Elektre Križ o poremećaju u opskrbi električnom energijom na području općine Đulovac i grada Daruvara, ukupno 785 korisnika mreže. Kvar je otklonjen do 23:30 sati.

  foto i video: MUP i Ravnateljstvo civilne zaštite

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Ispunio je elemente protupravnih ponašanja opisanih u članku 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira"

  Policija prijavila načelnika Borova zbog objave da je Oluja zločin

  Vukovarsko-srijemska policija zajedno s Državnim odvjetništvom provodi izvide zbog objave načelnika Borova Zorana Baćanovića na Facebooku. Baćanović, koji je član Više…

  Nakon prozora okomila se na mramorni stol koji je srušila i razbila

  Osječanka u Cvjetkovoj ulici porazbijala prozore

  Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U petak, Više…

  Vlasnicima je nast materijalna šteta oko 10.000 kuna...

  Sa zgrade ukrao već montirane prozore

  U noći 15. travnja, oko 1.45 sati u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz stambene zgrade u izgradnji iskoristio okrilje noći, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čini nam se da su ove visoke temperature zaslužne za veću nervozu među vozačima pa i prometne prekršaje ali vožnju pod utjecajem akohola ništa ne opravdava!

  Za vikend čak 200 prometnih prekršaja + 16 alkoholiziranih vozača!

  Ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu

  U popodnevnim satima ukrao bicikl ispred ugostiteljskog objekta

  Provale, krađe, niti ovaj dan nas ne zaobilaze. Na žalost to se nikakvom prevencijom ne može spriječiti jer očigledno raste količina ovakvih kaznenih djela

  Ukrao 1000 litara goriva iz radnih strojeva, provalio u trgovinu i ukrao cigarete