ŽIVOT

(FOTO) Na Glavnoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“

"Nakon epidemiološke situacije u kojima je tržnica radila u drukčijim uvjetima, ponovno imamo prezentaciju Eko trga i niza svježih domaćih proizvoda"

Objavljeno 18.06.2020
Ivona Amidžić

Na Glavnoj osječkoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ kao i prezentacija zdravih proizvoda na Eko trgu kojima su nazočili zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.

Naime, već dvanaestu godinu, Tržnica Osijek u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Osijekom provodi evaluaciju i certifikaciju svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji svoje proizvode proizvode na području Osječko – baranjske županije i prodaju na osječkim tržnicama. Osim toga, na Eko trgu posjetitelji su, kako kažu na Tržnici, ponovno imali prigodu sudjelovati u „tutti frutti fantaziji“ gdje su ih dočekale jagode, trešnje, maline, borovnice, ribizle i višnje.

“Danas dodjeljujemo 77 novih certifikata i posebno mi je drago što je gotovo polovica certificiranih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Osijeka. Nakon epidemiološke situacije u kojima je tržnica radila u drukčijim uvjetima, ponovno imamo prezentaciju Eko trga i niza svježih domaćih proizvoda koje u proteklom razdoblju nismo mogli doživjeti na pravi način. Danas su zato posjetiteljima ponuđena voćna vina i domaći voćni kolači i s njima ćemo zajednički nazdraviti svima koji su danas dobili certifikate, ali i onima kojima je Eko trg u ovom proteklom vremenu drukčijih uvjeta nedostajao”, rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Direktor Tržnice Igor Medić zahvalio je svim proizvođačima koji sudjeluju u prezentaciji na Eko trgu gdje su posjetitelji Tržnice imali priliku saznati više o zdravim proizvodima i zdravoj prehrani te možda otkriti i neke nove okuse.

“Imamo i našu novu kuharicu sa 52 zdrava recepta s Eko trga, a ono što s ponosom želimo istaknuti je da su ovih 77 OPG-a koji su danas dobili certifikat i koji na osječkim tržnicama prodaju svoje proizvode, stvarno proizvođači što smo utvrdili u suradnji s agronomima, a riječ je o certifikatu koji radimo s Udrugom hrvatskih tržnica već 12. godinu. Osječka tržnica je među najboljim i najbrojnijim po certificiranim proizvođačima, a ono što smo ove godine napravili drugačije je – da će sve certificirane osobe dobiti i pregače kako bi kupci na tržnicama po pregačama prepoznali vlasnike certifikata i vidjeli tko ima svoj izvorni, domaći, autohtoni proizvod”, pojasnio je direktor Tržnice Igor Medić.

Osječka Tržnica tako je svojim kupcima ponovno ponudila pregršt mirisa, okusa i boja te s praga ljeta poslala i najbolju moguću pozivnicu za posjet.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Hrvatskoj danas među nezaposlenima i dalje prednjače žene, nerijetko zbog majčinstva, što usporava napredak gospodarstva i smanjuje demografski potencijal.

Jednake mogućnosti za žene i muškarce na poslu – ključ napretka gospodarstva i rasta nataliteta

U Osijeku je danas, 28. listopada 2020., javno predstavljen projekt „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“ u organizaciji Više…

Edukacija je bila namijenjena donositeljima odluka, kreatorima mišljenja i kreatorima politika u području znanstveno utemeljene prevencije korištenja sredstava ovisnosti

U Osijeku održana osnovna ASAP edukacija

Od 21. do 23. listopada, u Osijeku održana je osnovna ASAP edukacija za donositelje odluka, kreatore mišljenja i kreatore politika u Više…

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima.

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada u prostoru Doma Željezničara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj danas među nezaposlenima i dalje prednjače žene, nerijetko zbog majčinstva, što usporava napredak gospodarstva i smanjuje demografski potencijal.

Jednake mogućnosti za žene i muškarce na poslu – ključ napretka gospodarstva i rasta nataliteta

Bliski kontakti su sve osobe s kojima su pozitivne osobe bile u kontaktu unutar 48 sati prije pojave prvih simptoma bolesti, odnosno od uzimanja brisa

HZJZ objavio korake za oboljele od Covida-19 i njihove kontakte

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 94 osoba koje su oboljele od COVID-19

U zadnja 24 sata testirano 411 uzoraka, 112 pozitivnih na koronavirus