ŽIVOT

FOTO Na osječkom Pampasu otvoren 4. Tehnicoolum

Održati će se čak 40 radionica z robotike, dronova, modelarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova te 3D modeliranja i printanja, svi su dobrodošli!

Objavljeno 25.11.2022
Darija Kovačić

Četvrti sajam tehničke kulture “Tehnicoolum” i prateći sajam strukovnih zanimanja otvoren je u petak, 25. studenoga u Osijeku, i održavat će se do 26. studenoga s ciljem poticanja mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanostima iz STEM područja.

Sajam je otvorio zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin poručivši kako Grad želi razvijati STEM područje, jer je ono najvažnije za razvoj gospodarstva u Osijeku.

Osim ulaganja u infrastrukturu, važno je ulagati u mlade ljude i znanje. Grad to čini na nekoliko načina, a jedan od najboljih je ovaj sajam, jer djecu potiče za STEM područje – rekao je Vulin te podsjetio kako je krenula izgradnja središnje zgrade osječkog IT parka.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović rekao je kako će se održati 40-tak radionica, uz ostalo, iz robotike, dronova, modelarstva, informatike, elektroničkih i digitalnih sklopova te 3D modeliranja i printanja. Radionice su koncipirane tako da traju 15-tak minuta, i sva djeca tijekom dva dana mogu proći sve radionice.

Okupljene je u ime župana Ivana Anušića pozdravila pročelnica za obrazovanje OBŽ Miranda Glavaš-Kul istaknuvši kako Županija podržava ovakve manifestacije jer su djeci važan izvor informacija za buduće obrazovanje i zanimanje.

U sklopu osječkog sajma “Tehnicoolum” održat će se sajam strukovnih aktivnosti, namijenjen učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, koji se obrazuju za elektrotehnička i računalna zanimanja, na kojem će se predstaviti tvrtke i obrazovne ustanove iz toga područja.

Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, a suorganizatori Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Osijek, Zajednica tehničke kulture OBŽ-a i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, dok su pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

Pogledajte veliku galeriju fotografija

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja do sada nije bila izložena, a koja je spremna uveseliti nekog novog!

Udruga Pobjede poziva vas na posljednji ovogodišnji second hand sajam, POSH STORE!

Iz Udruge kažu da će biti najbolji do sada, da je 180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja Više…

Cilj ovog dvodnevnog sajma (27. i 28. listopada) je poticanje interesa djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja, pa je namijenjen svima zainteresiranima, od početnika koji će se tek odvažiti za bavljenje tehnikom i ovladavanjem vještinama početne tehničko-tehnološke pismenosti

[FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren Sajam Tehnicoolum 2023.

U organizaciji Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka danas (27. listopada Više…

Slijedeći petak i subotu očekuje nas zanimljivi Tehnicoolum, sajam tehnike, tehnologije s mnoštvom radionica, predavanja i prezentacija. To se ne propušta!

[NAJAVA] Tehnicoolum – sajam tehničke kulture

U prostoru Gospodarskog centra, uskoro se održava TEHNICOOLUM – sajam tehničke kulture! Očekuje vas održavanje dinamičnih, kreativnih radionica pod stručnim Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave