ŽIVOT

FOTO: Održan treći po redu jesenski sajam Volonterskog kluba TRGOS

Volonterski klub TRGOS danas je održao svoj tradicionalni sajam povodom Dana kruha koji je nastao suradnjom učenika i profesora njihove Škole...

Objavljeno 17.10.2022
Iven Jurić

Volonterski klub Trgovačke i komercijalne škole Davor Milas već treću godinu zaredom u dvorištu Škole organizira sajam povodom Dana kruha, pokretačice ovog sajma su profesorice Marina Hržica i Kristina Jurić koje zajedno s učenicima škole provode radionice izrade predmeta koji se nađu u ponudi sajma.

Profesorica Hržica izjavila je kako im je ovo treća godina organiziranja jesenskog sajma, iako su već i prije obilježavali Dane kruha ove godine odlučili su se dati i humanitarnu notu, kako bi učenici imali priliku družiti se na jedan dan, donirati namirnice, ali i upoznati se s ostalim projektima koje škola provodi. Napomenula je kako se i volontiranju mogu pridružiti i studenti koji će nakon aktivnosti dobiti upisane sate i pečat u volontersku knjižicu.

Organizacija kreće na početku školske godine, a datum se odredi desetak dana prije prema vremenskim prilikama, Dani kruha su se prije organizirali u prostoru Škole, što je otežavalo već broj posjeta te su stoga odlučili iskoristiti dvorište koje ima novu sjenicu. Na programu su se ove godine našla predstavljanja rukotvorina od recikliranih materijala, u koje se stavljala i lavanda kako bi imali i funkcionalnu upotrebu.

Na poziv Gradskog društva Crveni križ Osijek odlučili su se pridružiti desetodnevnom projektu “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti III” u kojem skupljaju trajne namirnice za osobe u potrebi, također su se udružili s Azilom kako bi prikupili dekice i hranu za životinje te će prilikom predaje donacija također prošetati pse.

Jedna od volonterki Mateja Getoš opisala je svoje iskustvo u pomoći organizaciji, ona je u petak s učenicima Škole sudjelovala u izradi predmeta upotrebom kiparske tehnike asamblaž, izrađivali su sovice od traperica, bundevice od tkanina koje su vezali mašnama i trakama.

Ravnatelj Isusovačke klasične gimnazije u Osijeku Pater Sebastijan Šujević, koji je također svećenik u Rezidenciji Družbe Isusove došao je posvetiti sve pekarske proizvode, na pitanje koja je važnost ne samo Dana kruha već i kruha za život izjavio je da je on temeljna namirnica za život i predstavlja sve ono za što se čovjek trudi u svome životu kako bi mu bilo lakše, kada se kruh gleda kao ono što nam je potrebno za život, on ima dubok i egzistencijalni smisao za naš život.

 

 

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja do sada nije bila izložena, a koja je spremna uveseliti nekog novog!

Udruga Pobjede poziva vas na posljednji ovogodišnji second hand sajam, POSH STORE!

Iz Udruge kažu da će biti najbolji do sada, da je 180 kerovaca o kojima skrbe prikupilo hrpu robe koja Više…

Učenici će izložiti pekarske proizvode te tradicionalnim obilježjima naše regije ukrasiti stolove. Sajam je humanitarnog karaktera, za pomoć obitelji učenika, koja se nosi s financijskim i zdravstvenim izazovima

Dani kruha i jesenski humanitarni sajam u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas” Osijek

“Dana kruha i jesenski humanitarni sajam” će se održati u ponedjeljak 23.10.2023., u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas” Osijek. Više…

WineOS osječki sajam vina, delicija i ugodnog življenja po osmi put u našem gradu a interes izlagača je veći no ikada, naglasak je na lokalnim vinarima

Iznimani interes izlagača za nadolazeći WineOS sajam

Osmo izdanje osječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se, već uobičajno, na samom početku godine, točnije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje