ŽIVOT

[FOTO] Održana FFOS-ova biciklijada u znak podrške osobama s teškoćama čitanja i disleksijom

Ruta je bila zabavna i nije bila zahtjevna (vozilo se bentom uz Dravu) te su je savladale i osobe koje ne bicikliraju redovito.

Objavljeno 16.04.2023
Darija Kovačić

Danas je održana tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”, a u njoj su sudjelovali svi zainteresirani studenti, nastavnici, knjižničari i građani.
Suorganizatori su ovogodišnje biciklijade Filozofski fakultet u Osijeku, Klub studenata informacijskih znanosti „Libros”, Poliklinika SUVAG Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva. Polazak je bio u 9.00 sati s parkirališta Filozofskog fakulteta (L. Jägera 9), a povratak oko 12.00 sati.
Ruta je bila zabavna i nije bila zahtjevna (vozilo se bentom uz Dravu) te su je savladale i osobe koje ne bicikliraju redovito. Osobe mlađe od 18 godina su trebale imati pratnju, a za sudionike mlađe od 16 godina bilo je obvezno nošenje zaštitne kacige.
Udruga Sport za sve osigurala je određeni broj bicikala za sudionike koji nemaju vlastiti bicikl.

FOTO: Petra Zorić
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradski sportski savez osigurao je da biciklijada bude odrađena po pravilima, uz policijsku pratnju, tehničku pomoć i prvu pomoć. Planirani dolazak pred Azil je oko 11 sati, u koloni, gdje će vas dočekati 180 kerovaca željnih šetnji!

Bicikllijada – “Bajsom za azil”

Pozivamo sve naše sugrađane (a i one koji to nisu) da nam se pridruže na tradicionalnoj biciklijadi, koja se u Više…

Febire je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu

Febire u niskom startu, ove nedjelje!

Nakon poteškoća i odgoda našeg tradicionalnog FEBIRE-a, s ponosom dočekujemo 22. listopada 2023. godine kada ćemo realizirati Festival biciklističke rekreacije Više…

Kako su na ovoj biciklijadi sudjelovale različite generacije svima je skrenuta pozornost na sigurnu vožnju odnosno na provjeru stanja bicikla prije nego što se uključuju u prometu

Biciklirajmo biciklističkom – “Đir” po Retfali

U sklopu preventivnih aktivnosti projekta „Roadpol Safety Days – Dani sigurnosti u prometu“ kao i projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša