ŽIVOT

FOTO: Održana šesta po redu Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti

Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti održala se prošli četvrtak i petak, svojim programom bavila se temama iz kibernetičke sigurnosti...

Objavljeno 17.10.2022
Iven Jurić

Prošli četvrtak i petak održala se šesta po redu Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti, koja je kroz razna predavanja stavljala naglasak na sigurnost u oblaku, konferenciju su organizirali Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost i partneri.

Sam događaj komentirao je i prof. Drago Žagar, predsjednik HIKS-a: ““Gotovo svo poslovanje velike većine tvrtki preseljeno je u digitalni oblik, vrlo često u oblak. Željeli smo naglasiti važnost podataka koje svakodnevno pohranjujemo kod trećih strana i pojasniti načine na koje se možemo kvalitetno zaštititi.”

Zadovoljstvo održavanja konferencije izrazio je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, koji je naglasio ranjivost tvrtki i pojedinaca u kontekstu kibernetičkih napada.

Želja HIKS-a je moderirati, oblikovati i zastupati stavove industrije informacijske sigurnosti koji utječu na javno mnijenje, vladino zakonodavstvo, obrazovanje i tehnologiju sa stručnošću koja podržava ispravno donošenje odluka, objasnio je gosp. Dražen Dorić, poslovni tajnik HIKS-a na otvorenju drugog dana konferencije.

Program konferencije sastojao se od dvadeset i pet plenarnih predavanja, tri okrugla stola i radionice, koji su bili podijeljeni u poslovnu, tehničku i edukacijsku sekciju. „Impresivna brojka od preko 250 prijavljenih sudionika iz preko stotinu tvrtki te 42 predavača iz 5 europskih zemalja dokaz je važnosti ove konferencije kao i uloge Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost.“ – istaknuo je gosp. Boris Bajtl, dopredsjednik HIKS-a.

Izazovi obrazovanja stručnjaka kibernetičke sigurnosti“ tema je o kojoj su razgovarali predstavnici šest fakulteta iz Republike Hrvatske. Veća vidljivost, internacionalizacija studijskih programa, koordinirana strategija, bolja promocija i povećanje broja djevojaka samo su neka od mogućih rješenja za zadovoljenje sve veće potrebe za stručnjacima, zaključili su sudionici okruglog stola.

U organizaciji konferencije sudjelovao je i „Centar za nestalu i zlostavljanu djecu“ čiji je voditelj, gosp.  Tomislav Ramljak rekao da djeca danas sve više vremena provode u virtualnom svijetu te da je s njima potrebno od malih nogu raditi na sigurnijem korištenju interneta.

Ovogodišnja novost, radionica Capture the flag, bila je namijenjena svim zainteresiranim studentima, a sastojala od uvodnog predavanja i natjecanja. Pobjednik natjecanja je Leo Tumbas, student FERIT-a, za svoj uspjeh primio je nagradu sponzora natjecanja, tvrtke Atos Hrvatska.

HIKS želi zahvaliti svim pokroviteljima, podupirateljima i sponzorima konferencije, a ponajprije generalnom sponzoru, tvrtki „Hrvatski telekom“, te zlatnim sponzorima, tvrtkama: Microsoft, Siemens, Siemens Energy, OiV i AKD.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Dr. Ranko Rajović, ugledni stručnjak u području edukacije i razvoja djece, uskoro dolazi održati seminar u Osijeku pod nazivom “Kako Više…

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

Riječ je o jedinstvenoj učionici na kojoj tate mogu saznati više o ostvarivanju sebe kroz ulogu oca, a namijenjena je upravo onim muškarcima koji su već očevi ili se to spremaju postati.

Prva učionica za očeve u Osijeku izazvala neočekivani interes tata, pridružio im se i poseban gost

Da roditeljstvo nije nimalo lak zadatak, početkom ovog tjedna potvrdili su očevi koji su se odazvali na prvu učionicu za Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.