SPORT

FOTO – Osijek ugostio Telemach Dan sporta

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

    Objavljeno 13.05.2022
    Darija Kovačić

    Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi završila je svoju trodnevnu turneju po Slavoniji. Telemach Dan sporta održan je u četvrtak u Osijeku na prepunom igralištu Srednjike. Osnovnoškolci iz svih osječkih škola okupili su se na natjecanju u graničaru i atletici, ali i proveli dan u druženju, zabavi i edukaciji.

    U svečanom programu paljenja plamena Igara u svom gradu i županiji sudjelovali su Dubravko Izaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko- baranjske županije i izaslanik Župana, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, Robert Seligman, predstavnik Odsjeka za sport Osijeka i Alan Kerze, pomoćnik glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Osijeka.

    Baklju je u pratnji mladih osječkih sportaša donio Antonio Krajinović, član Kickboxing kluba Sveti Duh.

    Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Najspretnije i najsretnije ekipe u Osijeku bili su Zrinjevac i Retfala.

    Najbrži atletičari su : Lana Barišić, Roko Čes, Fabian Šmit i Klara Zeko.

    Osječko- baranjska županija partner Igara

    ‘’Jako smo ponosni što svake sezone svjedočimo još većem odazivu djece i mladih za naše sportske i edukativne programe u cijeloj Slavoniji, a posebno u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj ćemo ove godine uz pomoć Županije organizaciju turnira omogućiti u još većem broju gradova i mjesta.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

    Osječko-baranjska županija će, uz Telemach Dan sporta ove godine biti domaćin Kinder turnira u košarci, Coca-Cola Cupu u nogometu, HEP turnira u rukometu, Hrvatska pošta Cupa u tenisu, šahu i stolnom tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.

    U 26. sezoni Plazma Sportske igre mladih u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih

    Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

    ‘’Iznimno nam je drago što Telemach drugu godinu zaredom ima prilike sudjelovati u Plazma Sportskim igrama mladih te tako podržati ovaj hvalevrijedan projekt kojim se potiče zdrav život i razvoj djece i mladih. Telemach partnerstvom s Plazma Sportskim igrama mladih nastavlja s aktivnostima usmjerenima na dobrobit mladih, što će biti u našem fokusu i u budućnosti, a vjerujemo da zajedničkim trudom možemo postaviti pozitivan trend aktivnog načina života.’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

    Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.

    Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    28. sezona Igara započela programom „Zero Waste-Budi dio igre-Čuvajmo naš planet“ u Osijeku i Podgoraču

    U Osječko-baranjskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programom započele Plazma Sportskih igara mladih

    Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ Više…

    Naši će se najmlađi sugrađani imati priliku ogledati u zanimljivim štafetnim igrama, bit će tu plivanja,  skakanja, balona, utrka plamenaca… Smijeh i zabava zagarantirani!

    Zdravko je krenuo – Zdravkova vodena avantura

    Ovog je mjeseca GSSR “Sport za sve” Osijek, u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, u sklopu akcije “Zdravko Više…

    Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina

    2000 djece u Osijeku sudjelovalo na Danu sporta

    Na Srednjoškolskom igralištu – Srednjika u Osijeku, održan je Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan, a 2.000 djece natjecalo se Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani