SPORT

FOTO – Osijek ugostio Telemach Dan sporta

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

  Objavljeno 13.05.2022
  Darija Kovačić

  Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi završila je svoju trodnevnu turneju po Slavoniji. Telemach Dan sporta održan je u četvrtak u Osijeku na prepunom igralištu Srednjike. Osnovnoškolci iz svih osječkih škola okupili su se na natjecanju u graničaru i atletici, ali i proveli dan u druženju, zabavi i edukaciji.

  U svečanom programu paljenja plamena Igara u svom gradu i županiji sudjelovali su Dubravko Izaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko- baranjske županije i izaslanik Župana, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, Robert Seligman, predstavnik Odsjeka za sport Osijeka i Alan Kerze, pomoćnik glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Osijeka.

  Baklju je u pratnji mladih osječkih sportaša donio Antonio Krajinović, član Kickboxing kluba Sveti Duh.

  Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Najspretnije i najsretnije ekipe u Osijeku bili su Zrinjevac i Retfala.

  Najbrži atletičari su : Lana Barišić, Roko Čes, Fabian Šmit i Klara Zeko.

  Osječko- baranjska županija partner Igara

  ‘’Jako smo ponosni što svake sezone svjedočimo još većem odazivu djece i mladih za naše sportske i edukativne programe u cijeloj Slavoniji, a posebno u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj ćemo ove godine uz pomoć Županije organizaciju turnira omogućiti u još većem broju gradova i mjesta.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

  Osječko-baranjska županija će, uz Telemach Dan sporta ove godine biti domaćin Kinder turnira u košarci, Coca-Cola Cupu u nogometu, HEP turnira u rukometu, Hrvatska pošta Cupa u tenisu, šahu i stolnom tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.

  U 26. sezoni Plazma Sportske igre mladih u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih

  Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

  ‘’Iznimno nam je drago što Telemach drugu godinu zaredom ima prilike sudjelovati u Plazma Sportskim igrama mladih te tako podržati ovaj hvalevrijedan projekt kojim se potiče zdrav život i razvoj djece i mladih. Telemach partnerstvom s Plazma Sportskim igrama mladih nastavlja s aktivnostima usmjerenima na dobrobit mladih, što će biti u našem fokusu i u budućnosti, a vjerujemo da zajedničkim trudom možemo postaviti pozitivan trend aktivnog načina života.’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

  Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.

  Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih sedam godina, nastupilo je preko 5000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

  Erste plava liga 2022. starta danas u 14:00 sati na Srednjoškolskom igralištu

  Pred nama je i taj dugoočekivani dan, danas, 5. svibnja 2022. godine, s početkom u 14:00 sati, u našemu se Više…

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki

  U sklopu tradicionalnih “Plazma sportskih igara mladih” na osječkom je srednjoškolskom igralištu jučer održan Dan sporta, prenosi Radio Osijek. Ta Više…

  Tijekom četiri smjene kroz kamp prođe ukupno oko 200 djece podijeljene u skupine...

  Ljetni sportski kamp “Srednjika 2020.” i treću godinu s nama!

  „Srednjika 2020.“ naziv je Ljetnog sportskog kampa koji se već treću godinu održava na popularnoj osječkoj Srednjiki. Naime, Grad Osijek Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

  Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

  Dubrovnik, Osijek, Zagreb, Rijeka, Čakovec, Split i Zadar u subotu u 11 sati u zajedničkom pothvatu!

  Najduža gimnastička špaga na svijetu kroz sedam gradova uključujući i Osijek!

  PK Osijek je predstavljalo 43 plivačice i plivača. Osvojeno je 7 pojedinačnih i 2 štafetne medalje

  Plivački Sova kup 2022