GOSPODARSTVO

FOTO: Otvoren TehniCOOLum na Osječkom sajmu na Pampasu

Kroz mnoštvo tehničkih novotarija i radionica, fotoaparatom 'prošetala' Dubravka Krmpota ...

  Objavljeno 07.12.2018
  Antonela Verković

  Kao što smo ranije najavili, danas u 10 sati Pampas je uplovio u bajku tehnike, ronova i robotike…

  U našem gradu, na Pampasu, otvoren je jedan od najzanimljivih sajmova za sve generacije – TehniCOOLum!

  Ova dva dana rezervirana su za robotiku, fotografiju, dronove, 3D printanje …,  Mogli bismo nabrajati ‘do sutra’ jer će na Pampasu biti još pregršt radionica, zanimljivih predavača, događanja za što je Osječki sajam d.o.o. ‘na noge podigao’ osječke škole, gradski prijevoz putnika, mobilizirao čitav spektar organizacijskih segmenata, a ne bi li s ponosom nastavio priču oko organizacije manjih sajmova, ali čiji značaj ima nevjerojatnu veličinu i snagu za razvoj mladih sugrađana.

  Također, cilj sajma je podignuti interes djece za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Kako bi djeci to područje postalo zanimljivo, potrebno je isto demonstrirati na jednostavan, praktičan, a opet zanimljiv način – upravo za to nema boljeg mjesta od TehniCOOLuma!

  SAJAMSKA PRIREDBA

  Sajamska priredba održava se na sajamskom prostoru Pampas, u Osijeku, Š. Petefija 204/a, 07. – 08. 12. 2018. u vremenu od 10 do 18 sati.

  Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bit će mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, slame, 3D printanje, dronovi…itd)

  Detaljni program pročitajte na linku.

  Foto: Dubravka Krmpota (Osijeknews)

  GALERIJA

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ljubitelji vina i delicija moći će uživati u vinima i delicijama istoka Hrvatske te brojnih gostiju iz drugih hrvatskih regija i inozemstva na gotovo 1.900 četvornih metara izložbenog prostora

  WineOs, osmi po redu u dvorani Gradski vrt

  2023. godina odmah na svom početku u naše živote donosi mnogo novosti. Ipak, neke se dobre stvari nikada ne mijenjaju. Više…

  Osječki sajam već četvrt stoljeća organizira zanimljivu i bogatu sajamsku priredbu gdje možete naći raznu ponudu iz sektora gospodarstva...

  Gospodarstvenici pomozite u promociji županije i regije

  Proizvodi i usluge s domaćim i autohtonim naglaskom već su četvrt stoljeća dio Osječkog jesenskog sajma, on će se ove Više…

  Radno vrijeme sajma bit će svakim danom od 10:00 do 19:00 sati! Održava se i državno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, a pogledajte što još sve možete očekivati!

  [FOTO] Otvoreni Salori i Motomobil na Pampasu: Pregledajte našu bogatu galeriju!

  Na sajamskom prostoru Pampas otvoreni su i 17. SALORI – Sajam lova, ribolova i turizma te 24. MOTOMOBIL – Sajam Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Riječ je projektu kojim je obuhvaćena rekonstrukcija stare austrougarske konjušnice. Na cijelom prostoru zasađeno 86 stabala, oko 1100 ukrasnih trava, te 1800 raznih grmlja i zelenila.

  Završila izgradnja “Centra za posjetitelje Tvrđa” vrijednog 18,8 milijuna kuna

  Investicija je to Grada Osijeka i osječkog Vodovoda vrijedna oko 2,3 milijuna kuna. Postavljeni novi kanalizacijski i vodoopskrbni cjevovodi. Rekonstruirani su i svi vodovodni i kanalizacijski priključci.

  U Cvjetkovoj ulici obnovljeni vodoopskrbna mreža i sustav odvodnje

  Jučer objavljenim natječajima traže se kandidati za prvih 127 radnih mjesta od ukupno 139 radnih mjesta koliko je najavljeno (137 radnih mjesta za državne službenike te 2 radna mjesta za policijske službenike)

  Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je prvi dio natječaja za prijam u državnu službu