OSJEČANI

[FOTO] Otvoreni jubilarni 25. Ribarski dani u Kopačevu

Program je počeo jučerašnjim sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom domaćih izvođača, a jednako bogata ponuda sve posjetitelje očekuje i u nedjelju

Objavljeno 16.09.2023
Matija Ivanković

Jubilarni 25. Ribarski dani u Kopačevu, otvoreni su danas (16. rujna 2023. godine) uz tradicionalno bogatu ponudu lokalnih proizvoda i prezentaciju izvrsne gastronomske i eno baštine ovog dijela istoka Hrvatske. Otvorenju su uz domaćina, načelnika Općine Bilje Željka Cickaja, nazočili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Nataša Tramišak i Robert Jankovics, zamjenik župana Mato Lukić te brojni drugi uvaženi gosti.

Program je počeo jučerašnjim sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom domaćih izvođača, a jednako bogata ponuda sve posjetitelje očekuje i u nedjelju.

– Drago mi je da je ova manifestacija u četvrt stoljeća svog održavanja prerasla u najboljeg promotora Općine Bilje, ali i cijele Baranje. Od samog početka želja nam je bila zadržati tradiciju ovog kraja, ribarske običaje, ali i kulturu hrvatskog i mađarskog naroda. Broj izlagača iz godine u godinu dokazuje da smo u svemu tome uspjeli, a uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti – kazao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Zamjenik župana Mato Lukić naglasio je kako su Ribarski dani jedan od najjačih turističkih brendova Osječko-baranjske županije.

– Često kad odlazimo u druga područja predstavljajući našu županiju dobivamo upite o održavanju upravo ove manifestacije, što je dokaz da kvalitetno i dobro organizirana turistička aktivnost zaista postaje snažan motiv dolaska u destinaciju. Ljepota našeg kraja, bogata eno i gastro ponuda te ljubaznost domaćina nešto je što mi svakodnevno živimo i konzumiramo, a mnogima je, u turističkom smislu, vrlo privlačno. Mi ćemo to i dalje živjeti i konzumirati, a svim dragim gostima uvijek poželjeti dobrodošlicu – istaknuo je Lukić.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?