ŽIVOT

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na 24. fišijadi u Nardu

Prva finalna večer državnog prvenstva u kuhanju fiš-paprikaša

Objavljeno 11.09.2019
Ivona Amidžić

Na 24. tradicionalnoj Fišijadi u Nardu koja je održana u subotu, 6. rujna 2019. godine, sudjelovalo je rekordnih 70 kotlića i bila je to Fišijada najposjećenija do sada.

Uz dobre zvuke tambure i izvrsnog fiš-paprikaša poznatih Nardskih majstora kotlića, posjetitelji su mogli uživati u raznim delicijama poput šarana na rašljama i pohane šaranske potkove s krumpir salatom, uz brojne proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Po prvi puta ove godine održana su dva kuhanja u jednoj večeri. Prvo kuhanje je bilo izlučno natjecanje za Osječko-baranjsku županiju na kojem je sudjelovalo 50 natjecatelja iz svih gradova i općina naše županije.

Prvo kuhanje

U prvom kuhanju, 3. mjesto osvojio je Josip Grgurić – predstavnik grada Osijeka, 2. mjesto osvojio je Marko Grgić – predstavnik udruge „Kupusari“ iz Donjeg Miholjca, dok je najbolji fiš-paprikaš skuhao Branko Žužić – predstavnik grada Valpova.

Drugo kuhanje

Drugo kuhanje održano iste večeri se odnosilo na prvu finalnu večer državnog prvenstva u kuhanju fiš-paprikaša na kojem je sudjelovalo 20 natjecatelja iz 4 županije. Brojku od 20 finalista činilo je sedmorica plasiranih iz prvog kuhanja te 13 direktno plasiranih finalista – pobjednika najjačih/najvećih Fišijada u regiji. Pobjednici prve finalne večeri su osvojili bodove koje su prenijeli u samu završnicu natjecanja, odnosno, drugu finalnu večer koja je održana 07. rujna u Belom Manastiru.

U drugom kuhanju/prvoj finalnoj večeri, 5. mjesto i dodatan 1 bod osvojio je Ivan Sever – predstavnik grada Lipika i Požeško-slavonske županije, 4. mjesto i dodatna 2 boda osvojio je Marko Grgić – predstavnik udruge „Kupusari“ iz Donjeg Miholjca, 3. mjesto i dodatna 3 boda osvojio je Josip Kitanović – predstavnik Brodsko-posavske županije, 2. mjesto i dodatna 4 boda osvojio je Robert Molnar iz Vardarca – predstavnik Turističke zajednice općine Bilje, a 1. mjesto i dodatnih 5 bodova, osvojio je Branko Žužić – predstavnik grada Valpova.

Dok se Branko Žužić pokazao kao apsolutni pobjednik dana, Nard se po nebrojeni puta pokazao kao izvrstan domaćin te je organizacijski nadmašio sva očekivanja.

Sudačku komisiju sačinjavala su tri člana:

  1. Ivan Đukić– voditelj kuhinje restorana Lipov Hlad, predsjednik Udruge kuhara i slastičara              Osječko-baranjske županije
  2. sc. Andrej Kristek– strukovni učitelj kuharstva, mentor – Ugostiteljsko – turistička škola Osijek, potpredsjednik Udruge
  3. Zlatko Sedlanić– gastro promotor Podravka, časni sud Hrvatskog kuharskog saveza

Organizatori: TZ Grada Valpova, Grad Valpovo, TZ Osječko-baranjske županije, NK „Drava“ Nard

Sponzori: Sebastian d.o.o., Quantum Valpovo, Bar d.o.o., Valpovački poduzetnički centar

Foto: Zaim Saljiji

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2200 porcija fiš-paprikaša.

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša u organizaciji Grada Osijeka

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

U dvorištu Stare pekare u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2700 porcija fiš-paprikaša

Na Badnjak u dvorištu Stare pekare tradicionalna podjela fiš paprikaša u organizaciji Grada Osijeka

Grad Osijek i ove godine na Badnjak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. U dvorištu Više…

Ovu slavonsku deliciju građanima su dijelili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske o ministar obrane Ivan Anušić i obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić

[FOTO] Osječanima na Veliki petak pripremljeno 2000 porcija fiš-paprikaša

Osječane je na Veliki petak točno u podne na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi dočekalo 2000 porcija fiš-paprikaša. Ovu slavonsku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sajam je bio prilika za predstavljanje bogatstva uskrsnih običaja, a posebnu pažnju posjetitelja privukla su šarena, ručno ukrašena jaja – simboli Uskrsa i proljetnog buđenja

Uskrsni sajam na Trgu Ante Starčevića: Slavlje tradicije i zajedništva u Osijeku

Od dubokog duhovnog značenja do šarenih pisanica i blagoslova hrane – kako Hrvati obilježavaju Uskrs

Uskrs – najveći kršćanski blagdan i bogata tradicija Hrvatske

Policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti

Policija savjetuje – Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana