SPORT

(FOTO) Pregršt medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadete

Računajući i štafete, u Osijek su donijeli ukupno 19 medalja: dvije zlatne, devet srebrnih i osam brončanih

    Objavljeno 30.06.2020
    Ivona Amidžić

    Proteklog je vikenda (27.-28. lipnja 2020.) održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete i kadetkinje. Atletičari nošeni navijanjem (a navijači nošeni novim transparentom) osvojili su ukupno 13 državnih medalja: dva zlata, šest srebra i pet bronci.

     

    Gledajući “kratki sadržaj”, ovako je izgledalo natjecanje:

    • 13 puta penjali su se na postolje
    • računajući i štafete, u Osijek su donijeli ukupno 19 medalja: dvije zlatne, devet srebrnih i osam brončanih
    • mlađi kadeti-kinje osvojili su tri, a stariji ukupno 16 medalja

    Najuspješniji mlađi kadet bio je Milan Glodić s osvojene dvije medalje: srebrnom na 200 m (25,66) te brončanom na 60 m (7,99). Od naslova državnog prvaka na 200 m ovog je mladog sprintera dijelilo svega 17 stotinki, a za dlaku su mu promakle i medalje u skoku u dalj (zona) te štafeti 4×200 m. O ovom ćete atletičaru, sigurni smo, u budućnosti još puno čitati.

    Brončanom se medaljom okitio i srednjeprugaš Emanuel Puhanić koji je napetu utrku na 800 m okončao na najbolji mogući način – postoljem. Osvojio je broncu zahvajujući rezultatu 2:26,83.

    Mlađe su kadetkinje ovaj put ostale bez postolja. Nedostajalo je sportske sreće pa je najuspješnija mlađekadetska predstavnica, preponašica Patricija Kladarić, za samo devet stotinki ispustila medalju (u utrci 200 m prepone) te se ovaj put morala zadovoljiti s osvojenim četvrtim mjestom.

    Stariji su kadeti također protresli glasnice navijačima s tribine. Ni ne čudi: osvojeno je čak deset medalja. Ma budimo precizniji (jer nema razloga za skromnost): deset su se puta penjali na postolje, no osvojeno je velikih 16 medalja, od čega su djevojke osvojile njih 12, a jedna, ona najuspješnija, “kriva” je za njih čak šest. No kako inače damama prepustimo pravo primata, ovaj su put prvi na redu kadeti.

    Kadeti su, sudeći po osvojenim medaljama, vladali tehničkim disciplinama. Krenimo s najuspješnijim: osječka je motka nadaleko i naširoko poznata, a to je potvrdio i Rocco Martinović koji je, do naslova državnog prvaka, doskakao poprilično lako: od 3,00 m do 3,62 m, koliko je bilo dovoljno za titulu, skakao je bez rušenja. Valja naglasiti i kako je drugoplasirani motkaš stao na rezultatu 2,00 m.

    Rocco Martinović

    Svu preostalu slavu zaslužili su bacači: Karlo Kalapati i Antun Rebić prijateljski su se bodrili bacajući kladivo (četiri kg), a isto su se tako popeli na postolje – bodreći jedan drugoga: Karlo kao srebrni (35,02 m), a Antun kao brončani (28,71 m).
    Vrlo je uspješan bio i Karlo Erhardt, bacivši koplje (600 g) 37,81 m, što je bilo više nego dovoljno za brončanu medalju.

    Kadetkinje – dobro ste pročitali – ponosne su vlasnice 12 medalja, od čega polovina pripada jednoj atletičarki. Mia Wild, gdje god se pojavila, tamo je nešto osvojila. Naslov državne prvakinje “zaradila” je srušivši osobni i klupski rekord u utrci na 300 m prepone u vremenu 44,83. (ex: Ana Žeravica, 45,50, iz 2006. god.). A kad je već došla, šteta da još nešto ne osvoji pa je tako došla do srebrne medalje na 60 m (8,00), 100 m (12,61) i 100 m prepone (15,09) te u štafeti 4×300 m (2:56,87). Brončana je bila u štafeti 4×100 m (51,76).

    Valja istaknuti i da su po dvije (štafetne) medalje osvojile su Luna Kalesić i Anja Veg.

    Puni je sastav srebrne štafete, one na 4×300 m, bio: Sunčica Vrdoljak, Luna Kalesić, Anja Veg i Mia Wild, dok su brončanu štafetu, na 4×100 m, činile Hana Hajduković, Luna Kalesić, Anja Veg i Mia Wild.

    Za kraj, volimo spomenuti sve one s “drvenim” medaljama, jer i oni zaslužuju biti spomenuti. Nemaju zašto biti nezadovoljni  jer su stekli iskustvo koje će bi vrlo brzo “lansirati” na postolje.

    Kod mlađih kadeta/kadetkinja, to su:

    • Leon Lončar u skoku u dalj (zona)
    • štafeta 4×200 m u sastavu: Leon Lončar, Roko Dimić, Borna Bencarić, Milan Glodić
    • Patricija Kladarić na 200 m prepone

    Stariji kadeti i kadetkinje:

    • Dino Šoš u bacanju koplja (600g)
    • Matej Rumbak u bacanju kladiva (4kg)
    • štafeta 4x100m u sastavu: Matej Rumbak, Dino Šoš, Karlo Erhardt, Rocco Martinović
    • Anja Veg u skoku u vis

    Ostale rezultate naših članova pogledajte ovdje, dok su ukupni rezultati dostupni dostupni ovdje.

    Vjerujemo da ste pratili videoprijenos uživo na našoj FB stranici.
    Fotografije su dostupne ovdje: link 1, link 2link 3. fotografije organizatora.
    Komentar HAS-a dostupan je ovdje.

    Tekst: Ines Čuljat Santrić
    Fotografije: privatna arhiva; Ivan Wild

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    Velika Gorica je proteklog vikenda bila domaćin paraatletskog mitinga koji je ujedno vrednovan i kao 3. kolo Hrvatske paraatletske lige. Više…

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    U subotu, 27.4.2024. na Plivalištu Vukovar u 50m bazenu održano je “3. Otvoreno prvenstvo Vukovarsko-srijemske županije u plivanju” u organizaciji Više…

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama

    Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova

    Festival sporta ove srijede u Osijeku