ŽIVOT

FOTO: Prvi dan sajma Osijek Drone Expo

Sutra posjetitelje očekuje utrka Dron race kup Hrvatske

Objavljeno 12.05.2018
Nikolina Ćosić

Prvi dan sajma Osijek Drone Expo pokazao je kako je ovakav sajam nešto što je Osijeku nedostajalo. Naime, kada je moderna tehnologija u pitanju, upravo je Osijek jedan od predvodnika popularizacije dronova u Hrvatskoj. Sajam nudi izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za djecu i sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Dron race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje, zabavu.

Danas su se predstavili proizvođači, zastupnici proizvođača dronova i tvrtke koje koriste dronove. Provedeni su paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, predstavile su se nove tehnologije i način korištenja (industrija, poljoprivreda, snimanje iz zraka, monitoring, 3d maping, krizne situacije…), poslovne mogućnosti, problematika, regulative, zakonodavstvo, pravila. Također su održane i edukativne radionice za sve koji žele doznati kako sklopiti vlastiti dron, nagradne igre za djecu , simulatori letenja race dronova, zabava i druženje uz DJ-eve i inovativnu i bogatu gastroponudu.

Današnji je dan bio rezervirana i za trening i kvalifikacije za utrku, najzanimljiviji dio nedjeljnog sajamskog dana. Naime, sutra je utrka Dron race kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi za utrke dronova. Sudionici će upravljati dronovima s FPV (first person view) naočalama. Pobjednike očekuje bogat nagradni fond, a i drugi dan sajma dronova završit će druženjem i zabavom uz DJ-eve.

Nastavak kvalifikacijske utrke „Croatian Drone Cup – RACE #1 – Osijek“  je sutra u 10 sati.

U galeriji fotografija pogledajte kako je prošao prvi dan sajma.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Drugi dan je bio rezerviran za trening i kvalifikacije i za utrku, najzanimljiviji dio sajamskog vikenda

FOTO: Završen Osijek Drone Expo

Završen je Osijek Drone Expo! Da je više takvih sajmova! Jer, nevjerojatan je bio broj ‘gladnih’ za tehnološkim novotarijama, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!