OSJEČANI

(FOTO) Puna dvorana na Pipunićevom govoru na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku

Svima je savjetovao: "Ne bojte se družiti s boljima, sposobnijima i pametnijima"

Objavljeno 30.01.2020
Ivona Amidžić

Marko Pipunić, vlasnik Žita d.o.o., jedne od vodećih tvrtki iz područja poljoprivrede i proizvodnje hrane, gostovao je na prvoj ovogodišnjoj Popularnoj srijedi na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku. Tamo je, osim svog puta k uspjehu, podijelio i nekoliko motivirajućih riječi svim budućim poduzetnicima.

Predavaonicu su ispunili studenti i, do posljednjeg mjesta, građani. Njegovo izlaganje ne bi se toliko moglo nazvati predavanjem, već više motivacijsko izlaganje, kako je i sam pojasnio.

Jedan od najboljih savjeta koje smo čuli bio je onaj kojim Pipunić savjetuje da se ne bojimo družiti s boljima, sposobnijima i pametnijima. Od njih samo možemo nešto naučiti i iskoristiti kasnije u životu.

foto: Lea Ravlić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

U četvrtak, 11. travnja 2024., održat će se osmo popularno-znanstveno događanje u sklopu 12. ciklusa Otvorenog četvrtka kao dijela projekta Više…

Petaši su nedavno iz Povijesti učili o starim civilizacijama te im je ovo predavanje bilo jako zanimljivo. Naš je gost tako pred prepunom učionicom, učenicima koji su ga pozorno slušali, pričao o razvoju grobnica u vrijeme drevnih Egipćana, piramidama, faraonima Ramzesu Drugom i Tutankamonu, o posljednjem sudu i mumificiranju te o faraonki Hatšepsut.

Turistički vodič i egiptolog iz Kaira učenicima petih razreda održao dvosatno predavanje i radionicu o starom Egiptu

Osnovnu školu Jagode Truhelke u Osijeku posjetio je 24. siječnja turistički vodič i egiptolog iz Kaira, Mohamed Hatem koji je Više…

Roditelji se često pronalaze u situaciji ispravljanja negativnih obrazaca ponašanja kroz različite oblike kazni. Griješe li u tome? Trebaju li nam kazne da bismo odgojili dijete?

Dokkica – poziv na besplatno predavanje za roditelje, “Nagrade i kazne”

Svako naše ponašanje ima posljedice. Djeca, nakon treće godine života, postepeno postaju sve svjesnija kako dobra i očekivana ponašanja dovode Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?