ŽIVOT

(FOTO) Radovi u Tvrđi divno napreduju, a Unikomci se brinu da je i tada sve tip-top

U sklopu projekta razvoja i unapređenja osječke Tvrđe radovi su počeli od ponedjeljka 15. studenog 2021. godine...

Objavljeno 03.02.2022
Ivona Amidžić

Radovi u Tvrđi traju i već nam se sviđa kako izgledaju ulice. Kamen izgleda super! A pohvalna je i briga za drveće u Tvrđi.

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe.

U sklopu projekta razvoja i unapređenja osječke Tvrđe radovi su počeli od ponedjeljka 15. studenog 2021. godine.

Iz Unikoma se isto brinu za Tvrđu iako trenutno nije u punom sjaju: “Iako se u Tvrđi izvode opsežni građevinski radovi, to, naravno, nije izgovor da samo središte ove barokne ljepotice ne bude uredno i čisto”, navode.

Relativno visoke temperature zraka za siječanj, kojih smo svjedoci ovih dana, omogućile su Unikomovim strojevima rad i izvan redovnog programa. Tako je danas opran prilaz zgradi Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a koji je bio uneređen ptičjim izmetom.

Ako sve bude po planu radovi bi trebali biti kompletno gotovi u ožujku 2023. godine, a detaljan raspored radova možete pogledati dole.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

U navedenom periodu dionica Dubrovačke ulice, od Pejačevićeve do Strossmayerove ulice biti će zatvorena za promet motornim vozilima

Zatvara se cestovni promet u dijelu Dubrovačke ulice

Djelatnici Društva Vodovod Osijek d.o.o. izvest će radove hitne sanacije kanalizacijskog kolektora i cestovne površine u Dubrovačkoj ulici,  neposredno pred Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša