ŽIVOT

(FOTO) Razbijamo mitove o praznim policama – Provjerili smo ih sve!

Kaufland, Konzum, Spar, Lidl, Plodine... Saznajte gdje otići po što!

Objavljeno 17.03.2020
Ivona Amidžić

Jasno smo i glasno čuli glavnu poruku današnje konferencije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a ta je da nema razloga za paniku! Trebamo stati s gomilanjem hrane jer za to ne postoji razlog.

Načelnik Stožera Goran Ivanović poručio je svima: „Ne borimo se protiv gladi, nego protiv koronavirusa“.

Obišli smo sve trgovine, Kaufland, Spar, Konzum, Plodine, Lidl… Svuda su nam rekli isto: zaliha imamo. U svakoj trgovini radnici su među policama i iz punih kolicima proizvodima nadomještaju ono što su građani ispraznili. Radi se o tome da je masovno kupovanje nekih proizvoda ostavilo police praznima, što ne znači da proizvoda nema, već ih radnici nisu stigli nadomjestiti.

Primijetili smo da se najbrže prazne police s maramicama i wc-papirom, brašnom, tjesteninom, šećerom, mesom te zamrznutim artiklima i konzerviranom hranom.

Zaključak: nema razloga za strah. Svih proizvoda će biti, čak i onih kojih sada nema. Iako, slikali smo police trgovina kako biste vidjeli što i gdje u ovom trenutku možete naći.

KAUFLAND

Ponuda povrća i voća je dobra, brašna i tjestenine također, ima čak i glatkog brašna, nema kvasca. Svježeg mesa ima u manjim količinama, a hladnjaci sa zamrznutim povrćem gotovo su prazni. U Ravlić mesnici izvan Kauflanda ima dovoljno svježeg mesa.

LIDL

Hladnjaci s mesom su skoro svi ispražnjeni, tu i tamo je ostao koji paket, police s jajima su prazne. Od brašna glatkog nema, oštrog i kukuruznog ima. Ostali artikli su svi na policama, gdjegod nečeg ima manje, ali ništa pretjerano. WC papira ima dovoljno, kvasca nema.

PLODINE

WC papira ima, pelena nešto manje, ali i dalje dovoljno. Kašete s voćem i povrćem mjestimično kompletno prazne, hladnjaci s mesom isto tako, ostalo je tek nekoliko paketa.

SPAR

WC papira ima dovoljno iako su neke od polica prazne, hladnjaci s mesom skoro ispražnjeni. Hladnjaci na dijelu mliječnih proizvoda poluprazni, iako proizvoda i dalje ima, brašna glatkog nema, oštrog ima. Kvasca i dalje nema.

KONZUM

WC papira ima više nego dovoljno, mlijeka i mliječnih proizvoda ima, ulja i šećera ima. Našli smo i glatko brašno u pakiranjima od po 1 kg i 2 kg. Ima i ostalih vrsta brašna. Hladnjaci s mesom prazni, u mesnici nezapakiranog mesa je još ostalo. Kvasca smo čuli da je bilo, ali su nam rekli da se odmah prodalo.

Jedino što nismo našli ni u jednoj od prodavaonica koje smo posjetili je kvasac, suhi ili svježi. Međutim, iako ga nema, uvijek će biti svježeg kruha, kako u trgovinama tako i u pekarama. U to smo se uvjerili današnjim pohodom, jer je u svakoj od posjećenih trgovina bilo svježeg kruha.

foto: OsijekNews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka