ŽIVOT

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

Objavljeno 21.06.2023
Matija Ivanković

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Završene radove na uređenju obišao je u utorak zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sa suradnicima.

– Osječka Copacabana spremna je za novu kupališnu sezonu, a otvara se danas 21. lipnja na prvi dan ljeta i posljednji dan nastave. Obišli smo cijelo kupalište i uvjerili se da je sve spremno za ovu kupališnu sezonu. Prošle godine smo, nakon 46 godina od izgradnje, prvi puta temeljito obnovili i rekonstruirali kupalište. Ova prva faza radova vrijedna je gotovo pet milijuna eura, a završena je u rekordnih šest mjeseci – poručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin prilikom obilaska.

Dodao je kako je projektna dokumentacija za drugu fazu obnove spremna i prijavljena na NPOO, a procijenjena vrijednost radova je oko šest milijuna eura.

– U obnovu bi trebala preostala dva bazena, rekreacijski i dječji, ali i restoran, koji bi trebao ići u energetsku obnovu, odnosno potpunu rekonstrukciju. Trenutačno imamo nova 23 rasvjetna stupa, što će tijekom vikenda omogućiti i noćno kupanje, dakle novi sadržaj. Također je obnovljen i stavljen u funkciju sanitarni čvor kod skate parka. Imamo i nove travnate površine, zelene otoke i novu podlogu gdje su nekada bili kamenčići. Tu je i novih 100 garderobnih ormarića, uvedena je treća blagajna za dane kada se očekuje veliki broj posjetitelja. Novost u odnosu na prošlu godinu je i uvođenje kartičnog plaćanja – izvijestio je zamjenik Vulin.

Očekuje da će Kopika doprinijeti još boljim turističkim rezultatima te istaknuo da je u prvih pet mjeseci ove godine broj noćenja 21 posto veći u odnosu na prošlu koja je bila rekordna.

Darko Dumančić, voditelj kupališta, rekao je da ljeto na Kopiki uz Osječko ljeto kulture obogaćuje sadržaj u gradu.

– Za sve one koji možda neće odmor provoditi na Jadranu, potrudili smo se napraviti sve ovo. Copacabana je spremna za naše sugrađane. Napore koje smo uložili započeli smo već u siječnju, a bez Športskih objekata, Unikoma i Hrvatskih voda ovo ne bi bilo moguće – istaknuo je Dumančić.

Govoreći o cijenama, izvijestio je kako je za djecu do sedam godina ulazak besplatan. Djeca od sedam do 15 godina, te umirovljenici i osobe s invaliditetom za ulazak će izdvojiti 1,50 eura. Za ostale posjetitelje radnim danom cijena ulaznice je 3,00 eura, a vikendom, blagdanom i neradnim danima 3,50 eura. Najam ležaljki iznosit će 3,00 eura, a garderobnih ormarića 1,00 eura dnevno.

Uz navedene sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe.

Željko Kovačević, direktor VGO Hrvatskih voda za sliv Dunava i donje Drave, podsjetio je kako su Hrvatske vode prošle godine na inicijativu gradonačelnika Radića te u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, a u okviru redovnog održavanja plovnoga puta, na Copacabani deponirali preko sedam tisuća kubika pijeska.

– Glavnina tog pijeska je i ostala na Copacabani, zbog rekordno niskih vodostaja. Ove godine smo oko tri tisuće kubika deponirali na Copacabanu, a oko sedam tisuća na kupalište kod Želje. Sada, kada su prošle visoke vode, stvorili su se uvjeti da možemo možemo razastrijeti pijesak po plaži – zaključio je Kovačević.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osvježenje na pijesku rijeke Drave i bazenskom kompleksu Kopika potražili su danas mnogi Osječani

[FOTO] Otvorena Kopika, bazeni i kupalište na Dravi

Kopika je danas otvorena a prvi dani ljeta privukli su veliki broj građana koji su osvježenje potražili baš na ovom Više…

Na inicijativu osječkoga gradonačelnika Ivana Radića, pijesak je odložen na osječkim plažama, Copacabani i Želji. S novim pijeskom pripreme za novu kupališnu, a time i turističku sezonu u Osijeku su već  započele.

Na Kopiku i Želju stigao pijesak za novu kupališnu sezonu

U sklopu redovitoga čišćenja viška nanosa pijeska, Hrvatske vode su iz korita rijeke Drave ovih dana izvukle oko 10 tisuća Više…

Prijašnjih godina ni ledena Drava, uz temperaturu od tek nekoliko stupnjeva u plusu, nije ih spriječila u dobroj zabavi, tako da su danas, bez većih temperaturnih šokova, uspješno pokazali gradu i svijetu kako Osječani igraju picigin

Picigin na Kopiki i ove godine

Već tradicionalno, skupina osječkih kupača koja se i tijekom ljeta kupa na Dravi kraj Kopike, na blagdan Svetog Stjepana organizira Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje