ŽIVOT

FOTO: Sajam antikviteta – kod “Školjke” niknuo rudnik zlata!

Svake prve subote u mjesecu, u Osijeku se poajvi pravi mali rudnik zlata u obliku Sajma antikviteta, gdje su sve vaše želje ispunjene...

Objavljeno 01.10.2022
Iven Jurić

Već i ptice na grani znaju kako svake prve subote u mjesecu u našem gradu nikne pravi mali rudnik zlata, koji sadrži sve što vaše srce želi, od noževa, stripova, knjiga pa sve do ploča, na Sajmu je samo nebo granica. Kako je to uobičajeno, u Osijeku se svake prve subote u mjesecu održava sajam antikviteta. Danas je on održan u sklopu velike manifestacije HeadoEeast, a bio je upravo takav – hedonistički.

Današnje izdanje održalo se u sklopu manifestacije koja je sinoć svečano otvorena, ako se želite samo malo prošetati i podružiti ili kupiti nešto od velike ponude na sajmu antikviteta ovo mjesto je pravo za vas.

Već tradicionalna gastro ponuda bilo da je riječ o suhomesnatim proizvodima ili ekološki uzgojenom voću i povrću i njihovim prerađevinama obilježava sajam antikviteta. Dakako, ako ste ljubitelji putovanja naći ćete stare karta “debelih” mora i globus iz vremena velikih otkrića. Tu su zanimljivi predmeti afričkih plemena poput drvenih štitova, kopalja i njihovih totema.

Zauzelo bi puno prostora kako bi nabrojali kakve se sve “sitnice” ali i vrijedne kolekcionarske stvari mogu naći svake prve subote u mjesecu pa možemo samo reći da je najveći dobitak Sajma u eri digitalizacije i otuđenja poziv na druženje i vraćanje zaboravljenih oblika komunikacije, a da pri tome ne morate potrošiti više od desetak kuna koliko stoji langošica ili crna kava.

Osječki Sajam antikviteta još jednom je dokazao da je postao gradski brend na kojem se osim Osječana može vidjeti sve veći broj gostiju i izlagača iz okolice pa i drugih država.

Djelić današnje atmosfere možete vidjeti u galeriji ispod.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Redom se otkazuju manifestacije kao što je HeadOnEast i sva događanja koja su trebala biti danas i sutra u sklopu HeadOnEast-a.

[OTKAZANO] Otkazuje se HeadOnEast radi trenutne situacije s kvalitetom zraka u gradu Osijeku

[OTKAZAN HEADONEAST] Dragi naši hedonisti, u gradu Osijeku zabilježena je povećana koncentracija lebdećih čestica u zraku uslijed promjene smjera vjetra. Više…

Uživat ćete u gastronomskim delikatesama, vinskim iznenađenjima, sportskim uzbuđenjima i mentalnom rasterećenju prolazeći kroz portale iza koji vas čekaju nove emocije i doživljaji Slavonije i Baranje

Pred nama je hedonistički vikend u Osijeku – najbolje od Slavonije i Baranje od 6. do 8. listopada [HEADLINERI]

LAST CALL – HEAD ON EAST Ne jedan, ne dva, nego čak tri dana čistog hedonizma i to za čistu Više…

5. Sajam gramofonskih ploča u Osijeku će se održati kao dio programa manifestacije HeadOnEast

[NAJAVA] 5. Sajam gramofonskih ploča u Osijeku

Udruga Volim Gramofonske Ploče u suradnji s Udrugom Osječki glazboplov – prijatelji glazbe i Osijeka, organizira 5. Sajam gramofonskih ploča Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

gOSba je rezultat želje za osvježenjem lokalne/nacionalne gastro event konstelacije. Atmosfera gOSbe je opuštajuća, a glazba lagano gibajuća.

gOSba – novi format na gastro-wine-art event sceni

Unutarnja i vanjska obnova kuće dobro napreduje i radovi su u tijeku i to zahvaljujući donacijama dobrih ljudi

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje dobro napreduje

Suradnja u sprječavanju krijumčarenja osoba, roba i opojnih droga u zaštiti državne granice, sprječavanje nezakonitog lova i ribolova, kao i ostalih nezakonitih radnji na području JUPP Kopački rit.

Suradnjom policijskih službenika i djelatnika parka prirode protiv svih oblika kažnjivih djela