ŽIVOT

FOTO: Sakuntala park – samo što nije!

Otvorenje u sklopu rođendana našeg grada sve je bliže - dijeli nas svega nekoliko dana... Direktor TZ grada Osijeka otvorenje je opisao kao ''spoj tradicionalnog i modernog'' - spektakl! :)

Objavljeno 28.11.2018
Antonela Verković

Prije nekog vremena, ne tako davno, smo se pitali hoće li radnici stići završiti radove na Sakuntala parku do svečanog otvorenja – Dana grada Osijeka. Zatim smo prošetali i zatekli marljive radnike koje ni vremenske nepogode ne spriječavaju u obavljanju posla.

Praznog hoda nije bilo i činilo se sve kako bi se radovi završili kad je to i planirano, a sad nam je taj dan sve bliže i radovi su uspješno završeni!

Na linku se prisjetite kako je to izgledalo 26. listopada, kada smo u prolazu ‘škicnuli’ radove.

Škicnuli smo radove i prošlog tjedna, a sada pogledajte izgled parka nekoliko dana pred svečano otvorenje!

O parku se puno pisalo, pomalo i raspravljalo na temelju objave gradonačelnika. Ljudi su podijeljenih mišljenja vezano uz stabla, samu obnovu i mišljenje sviđa li im se cijeli taj projekt ili ne.

Bilo kako bilo, park je zamalo gotov!

Do otvorenja nas dijeli svega nekoliko dana, a evo kako to trenutno izgleda.

Podsjećamo, otvorenje će biti zaista poseban događaj u sklopu proslave rođendana našeg grada. Kako je rekao direktor TZ grada Osijeka ”spoj tradicionalnog i modernog”.

Imat ćete prilike vidjeti vremensku kapsulu, park nekada i sada… Sljedeća obnova parka planirana je za 100 godina, kakav ćemo park ostaviti našim nasljednicima?

Foto: Dubravka Krmpota

GALERIJA

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svim sudionicima je osigurana okrepa nakon natjecanja, dok je za utrke na 5km i 10km osiguran i startni paket. U organizaciji projekta sudjeluje preko 50 volontera, a planirani broj sudionika je oko 500.

Humanitarna utrka Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre

U sklopu obilježavanja Dana Grada Osijeka održat će se 4. Humanitarna utrka „Osijek trči- I ti to možeš – daruj svoje Više…

Izbor najljepših parkova u Hrvatskoj, Za titulu najljepšeg parka natječe se 27 parkova iz 18 gradova i 2 općine, a nekoliko parkovima bogatih gradova prijavilo je više svojih kandidata...

Biraju se najljepši parkovi Hrvatske – jaka konkurencija iz Slavonije

Po uzoru na do sada provedene izbore za najljepši vrtić i, zimus, za najljepši advent portal gradonačelnik.hr jučer je pokrenuo Više…

"Dizalica je simbol gospodarske lučke aktivnosti, ovdje će biti svojevrsna atrakcija, a nadam se u budućnosti i spomenik industrijske baštine"

Osijek za Dan grada dobio novu atrakciju – lučku dizalicu

25 metara visoka lučka dizalica od danas je nova atrakcija grada Osijeka. Riječ je o dizalici Luke Tranzit koja je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja