SPORT

[FOTO] Sportske igre mladih

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i grada Osijeka edukativno-sportski dan održava se na Srednjoškolskom igralištu Osijek – Srednjika

Objavljeno 04.05.2023
Matija Ivanković

Danas je Osijek sportsko sjedište gdje djeca i mladi imaju priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Danu sporta.

Na sportsko-edukativnom danu sudjeluju djeca osnovnoškolskog uzrasta koja se natječu u graničaru i u atletici, a gradom je zavladao sportski duh, smijeh, radost i navijanje.

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i grada Osijeka edukativno-sportski dan održava se na Srednjoškolskom igralištu Osijek – Srednjika. A plamen Plazma Sportskih igara mladih u Osijek su donjeli mladi sportaši u 9.30 sati kada je započeo i svečani program otvaranja Telemach Dana sporta.

Najspretnije ekipe u graničaru i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Coca – Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu, prijave su besplatne i dostupne na internetskoj stranici igremladih.hr.

FOTO: Petra Zorić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Naši će se najmlađi sugrađani imati priliku ogledati u zanimljivim štafetnim igrama, bit će tu plivanja,  skakanja, balona, utrka plamenaca… Smijeh i zabava zagarantirani!

Zdravko je krenuo – Zdravkova vodena avantura

Ovog je mjeseca GSSR “Sport za sve” Osijek, u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, u sklopu akcije “Zdravko Više…

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina

2000 djece u Osijeku sudjelovalo na Danu sporta

Na Srednjoškolskom igralištu – Srednjika u Osijeku, održan je Dan sporta – veliki sportsko-edukativni dan, a 2.000 djece natjecalo se Više…

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

FOTO – Osijek ugostio Telemach Dan sporta

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi završila je svoju trodnevnu turneju po Slavoniji. Telemach Dan sporta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

[FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.