SPORT

(FOTO) Stadion u Retfali polako dobiva svoje prve obrise

Betoniranje je u punom jeku, dok će idućega mjeseca uslijediti postavljanje gotovih montažnih elemenata

  Objavljeno 15.04.2020
  Ivona Amidžić

  Oni koji imaju priliku proći pokraj najvećeg gradilišta u Osijeku, ili pak vidjeti radove sa svojih obližnjih prozora ili balkona, mogu iz dana u dan svjedočiti kako naš budući stadion na Pampasu poprima sve konkretnije obrise.

  Završeno je betoniranje svih temeljnih traka temeljnog roštilja na površini cijeloga stadiona kao i betonaža kvadratnih stupova istočne, sjeverne i južne tribine. U tijeku je nabava, doprema i ugradnja betona u okrugle stupove, dakle njihovo betoniranje. Istok je već gotov, a trenutno se radi na Sjeveru.

  Nadalje, aktualno je betoniranje armirano-betonskih nazubljenih kosih greda koje nose predgotovljene elemente tribina. Ti su radovi već završeni na Istoku dok se sada radi na tribini Sjever i Sjeveroistok.

  Nema nikakvih zastoja

  Direktor NK Osijek Igor Galić ističe zadovoljstvo činjenicom da opća kriza, uvjetovana pandemijom koronavirusa, nije ostavila traga na ovim radovima koji su u punom jeku.

  “Očekuje se u petom mjesecu postavljanje montažnih elemenata. Dolaze gotovi elementi, koji se rade na drugom mjestu, sve je već naručeno i stiže u predviđenim rokovima. Izvođači svoje odrađuju zadanom dinamikom i nema nikakvih zastoja”, rekao je Galić.

  Radovi se odvijaju paralelno

  Ovih dana se izvode radovi na izgradnji armirano-betonske konstrukcije. Također, u tijeku je dobava i ugradnja podtlačnog sistema odvodnje krovnih oborinskih voda.

  Paralelno se odvija nabava, doprema i montaža polietilenskih vodovodnih cijevi za izvedbu vodovodne i hidrantske mreže tribine Zapad te kanalizacijskih PVC cijevi.

  Istovremeno se radi na privremenom deponiranju, kao i razastiranju i zbijanju kamenog materijala u visini temeljnog roštilja. Takvi se radovi izvode i na lokalitetima parkinga Sjever, Zapad, glavni teren, kolni prilaz Jug i parkinga za kamione, a započelo je i fino planiranje donjeg ustroja parkirališta Sjever.

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Iako je Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza odgodio sva natjecanja, pa tako i ona na pijesku, postoji olakotna okolnost... :D

  Nema korone za odbojku na pijesku! – Retfalački odbojkaši u pripremama

  Osječki prvoligaš u odbojci na pijesku KOP Retfala iz Osijeka priprema se za natjecanja u klupskim prvenstvima u ovoj sezoni. Više…

  Epizoda sadrži video poziv sa Škorićem, Majstorovićem i Jugovićem, BeeP izazov s Brazilcima i još mnogo toga!

  (VIDEO) Nova epizoda Bijelo-plavog jedanaesterca u kućnom izdanju!

  “Ovu epizodu vrlo vjerojatno gledate od kuće, kao što sam i ja kod kuće”, započeo je novu epizodu Bijelo-plavog jedanaesterca Više…

  Hajduk može biti zadovoljniji ovim bodom jer je ostao na drugoj poziciji i zadržao šest bodova više od Osijeka

  Osijek-Hajduk u Gradskom vrtu – Bez golova

  U prvom od dva derbija 24. kola Prve HNL Osijek i Hajduk su pred 6.593 gledatelja na stadionu Gradski vrt Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci

  Nastavlja se sezona Plazma Sportskih igara mladih

  Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

  Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

  „Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

  Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!