ŽIVOT

(FOTO) Stanovnici Tvrđavice nakon 60 godina dobili asfaltiranu sporednu cestu!

Radić: Tu ne stajemo, ove godine izdvojili smo rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora

Objavljeno 24.05.2022
Ivona Amidžić

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je u ponedjeljak završene radove na dugočekivanoj rekonstrukciji ceste od kućnog broja 205 do 219a u Tvrđavici. Tom prigodom poručio je kako Grad Osijek brine o svim mjesnim odborima i gradskim četvrtima, podsjetivši kako su prošloga tjedna obnovljene i dvije ulice u Josipovcu.

– Ulica je bila u lošem stanju. Tu se nalazio tucanik, danas imamo asfalt. Vrijednost radova je milijun kuna, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom. Tu ne stajemo. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Kroz ta sredstva, ali i kroz ovakve projekte koji rješavaju dugogodišnje probleme građana, pokazujemo ozbiljan pristup prema svim stanovnicima grada – rekao je gradonačelnik Radić.

Direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su radovi obuhvatili kompletnu obnovu kolnika nerazvrstane ceste u dužini od 265 metara i širine 4,5 metra, kao i rekonstrukciju oborinske odvodnje izgradnjom 11 upojnih bunara.

Lucija Tadić, predsjednica Mjesnog odbora Osijek – lijeva obala, izrazila je zadovoljstvo radovima te istaknula kako su stanovnici na njih čekali čak 60 godina.

– Nakon 60 godina konačno se asfaltirala jedna sporedna ulica. Imamo još jednu neasfaltiranu ulicu i vjerujem da će i ona uskoro doći na red. Vjerujem u ovu gradsku upravu i da ćemo imati lijepu godinu i suradnju. Dosta je toga što su nam bivše vlasti obećavale, a nisu realizirale. Imamo lokacije gdje treba postaviti rasvjetu, dom za druženje i legalizaciju pojedinih objekata – kazala je Tadić.

U programu prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture Mjesnog odbora Osijek lijeva obala za 2022. godinu osigurano je 110.600 kuna. Za sve gradske četvrti i mjesne odbore u 2022. osigurano je 6,5 milijuna kuna, što je povećanje za 10 posto u odnosu na 2021. godinu.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici koristit će sve raspoložive uređaje za alkotestiranje i testere na droge te maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Najava 24-satnog nadzora alkohola i droga

Policijski službenici na području cijele Policijske uprave osječko-baranjske provodit će 24-satni nadzor, u vremenu od 17. lipnja  od  7 sati Više…

Unikom će održavati 180 kilometara cesta, 150 tisuća kvadratnih metara pješačkih površina, te 54 kilometra biciklističkih staza u gradu Osijeku

Zimska služba grada Osijeka spremna za zimske uvjete!

imska služba počinje s radom 15. studenog i održavat će ceste čistima i prohodnima do 15. travnja, izvijestio je u Više…

U izradi izmjena sudjelovala je povezana struka i institucije te građani, uvode se značajne novosti u zakonsku regulativu na području sigurnosti prometa na cestama.

U subotu stupaju na snagu izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U subotu, 30. srpnja, na snagu stupa Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša