SPORT

FOTO: Svečanim otvorenjem na pješačkom mostu, započelo Svjetsko prvenstvo u streljaštvu

Na Prvenstvu koje će se održati na Pampasu, sudjeluje 77 zemalja, a svi smještajni kapaciteti od Slavonije i Baranje do Virovitice su popunjeni...

    Objavljeno 21.09.2022
    Iven Jurić

    Svečana ceremonija otvorenja Svjetskog prvenstva u gađanju glinenih golubova koje će se održati na Pampasu od 19. rujna do 12. listopada, održana je sinoć na osječkome Mostu mladosti (pješački most).

    Zanimljivo je kako će na ovome Prvenstvu sudjelovati 77 zemalja, a svi smještajni kapaciteti od Slavonije i Baranje pa do Virovitice su puni.

    Otvorenju su nazočili: Željko Jovanović (izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske), Stipan Šašlin (izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora), Darko Vučić (Uprava za sport, Ministartsvo turizma i sporta), Mato Lukić (zamjenik župana Osječko-baransjke županije i izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske), Ivan Radić (gradonačlenik Grada Osijeka), Vladimir Lisin (predsjednik međunarodne sportske federacije- ISSF), Hubert Kišpal (predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza), Siniša Krajač (glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora) i brojni sportaši i građani.

    Gradonačelnik Radić podsjetio je na tradiciju streljaštva u Osijeku jer je upravo ovdje 1784. osnovana prva streljačka udruga, a samim tim i prva sportska udruga u Hrvatskoj, streljana Pampas koja je izgrađena 1985., bila je domaćin četiri europska prvenstva, za kraj je poželio sreću svim sudionicima.

    Vladimir Lisin, predsjednik međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF) naglasio je kako njihovi sportaši vole Osijek, sve razine vlasti pružile su punu podršku u organizaciji, naglasio je kako su sportaši stigli s pet kontinenata i da se nada da će natjecanje biti uspješno jer se radi o kvalifikacijama za Paris 2024. Poželio je uspješne rezultate i sreću.

    Hubert Kišpal predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza izrazio je dobrodošlicu svim natjecateljima, trenerima i timovima, kako se dijeli 16 kvota za Olimpijske igre, sreću je poželio i hrvatskim reprezentativcima i nadodao je: “Naravno, neka pobjede najbolji, no isto tako želja mi je da se svi prije svega svi osjećaju ugodno ove godine u Osijeku.”

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Izniman napredak svake godine u svojoj sportskoj karijeri ima naš paraatletičar Marin Županović. Najbolje to potvrđuju njegovi rezultati ne samo na Više…

    "Najviše me veseli što sam opet pokazao da sam među najboljima i da sam se vratio na tu razinu. Stvarno sam prezadovoljan, presretan, preponosan na to što smo postigli opet"

    Tin Srbić u finalu Svjetskog prvenstva – “Preponosan sam na trenera i sebe i to što smo opet postigli”

    Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu! U svoje 4. svjetsko finale na 5. SP-u Više…

    Finalnim natjecanjima završilo je još jedno Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku, tko su pobjednici i kako je to izgledalo, pogledajte u našem prilogu

    [FOTO] Uzbudljivim finalima završeno Europsko prvenstvo u streljaštvu na Pampasu!

    Tmurno nedjeljno vrijeme na Streljani Pampas nije previše omelo seniorske sportaše Trap kategorije, koji su nastupali u drugom danu kvalifikacija Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama

    Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova

    Festival sporta ove srijede u Osijeku