ŽIVOT

FOTO: Tvrđa preko noći zasvijetlila! Pripreme za Advent su u tijeku…

Još jučer ujutro Tvrđa je bila 'gola', a kad smo se vratili navečer... Wow! Postavljaju se kućice, donose se borovi i lampice, a tek okrugli, veliki lampioni koji su u trenu zasvijetlili cijeli trg!

Objavljeno 29.11.2018
Antonela Verković

Advent – neprestana tema o kojoj se ”bruji” ovih dana otkako se bliži taj svečani dan – početak mjeseca lampica, koncerata i blagdana. Početak mjeseca u kom će se, osim u Parku, mirisi kuhanog vina, kobasica i slastica širiti i našom baroknom Tvrđom!

Vaši komentari na Facebook-u, a pod tekstovima i objavama OsijekNEWS-a bili su i pozitivni i negativni, s obzirom na izbor lokacije organizacije Adventa u Osijeku, a brojni komentari, rekli bismo čak većina, govore o tome kako Tvrđu smatrate najboljom mogućom lokaciju za blagdansku čaroliju u našem gradu.

Koliko je promašaja potrebno da se prihvati da je jedino Tvrđa pružala neometane a istovremeno bajkovite uvjete – jedan je od komentara s kojim se složila nekolicina građana.

Dakako, ovim ne želimo reći kako je Park loš izbor, vjerujemo u njegovu bajkovitost i uspješnost te jedva čekamo vidjeti čari koje će nam ponuditi, ipak je ovo inovacija u programu!

RADOVI U TVRĐI

Za sve one kojima je ipak Tvrđa favorit, svoje mjesto u blagdanskoj čaroliji pronaći će i u tom dijelu grada!

Početak samo što nije, a pripreme su u tijeku…

Jučer smo prošetali tim dijelom, ujutro ga po posljednji put u nadolazećih mjesec dana vidjeli ‘golog’ bez kućica, lampica, borova i blagdanskih ukrasa.

Kad smo se vratili navečer i u kasno popodne – Tvrđa je zablistala! U danu!

Postavljaju se kućice, donose se borovi i lampice, a tek okrugli, veliki lampioni koji su u trenu zasvijetlili cijeli trg! Wow!

Odbrojavamo dane! A evo i fotografija koje govore više od tisuću riječi…

Jedva čekamo nastavak uređenja! 🙂

advent

tvrđa borovi

advent tvrđa

kućice tvrđa

FOTO: Osijek NEWS (Antonela Verković)

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša